Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Şok Sonrası
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 12.01.2011 14:06 İleti: 9 Yaş: 40 Konum: Kocaeli/Karamürsel |
|
|
Akvaryumu temizlemek için balıkları buradaki bir pet shopa emanet etmiştim, çalışan kadın balıkları soğuk suya bırakmış 2 saat kadar sonra gittiğimde bana balıkların öldüğünü hatta ben gelmeden akvaryumdan çıkmardığını söyledi. Ben balıklara baktığımda ölmediklerini farkettim, soğuk suda soka girmiş gibiydiler. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek balıkları kendine getirdim fakat şimdi balıklar ağzına 3 gündür bir şey koymuyor. et, balık, tavuk hatta sabah bir tane japon bıraktım akvaryuma banamısın demediler japonla kardeş kardeş takılıyorlar. Acaba balıklar geçirdikleri şoktan sonra piranha olduklarını mu unuttular ?
|
|
|
Kürşat ÖZ Kocaeli/Karamürsel
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Geçmiş olsun balıklar yüzmeye başladıysa endişe edilecek birşey yok.Isıyı sabit tutmaya çalışın bugün yarın yem yemeye başlarlar.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Geçmiş olsun balıklar yüzmeye başladıysa endişe edilecek birşey yok.Isıyı sabit tutmaya çalışın bugün yarın yem yemeye başlarlar.
İnşallah bir an önce eski formlarını yakalarlar sabırsızlıkla bekliyorum. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Ben olsam bidaha o akvaryumcunun onunden bile gecmezdim.Akvaryum cahilini akvaryumcu yapan sisteme bennnn, neyse fazla ucmadan alcaliyim.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
Geçmiş olsun,ölmemeleri çok enteresan şanlızısınız maşallah.Normalde hepsinin o şoku atlatamaması lazım.Kısa süreli bir soğuk su banyosuydu sanırım.
Neseki hepsi yaşıyor,durumları konusunda bizleri haberdar edinki deneyimlerimizi zenginleştirelim. Nezaman yem yediklerini buraya aktarırsanız sevinirm. |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Soğuk su şoku bir kaç defada benim eski balıkların başına gelmişti. Ölü gibi yan yatıyorlar ama seninde iyi gözlemlediğin gibi hemende ölmüyorlar. Bir kaç gün içinde yem yemeye başlayacaklardır..
Forum kuralları gereği profilinide oluşturursan iyi olur. (Ad, soyad, D.Tarihi , vs,) |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
TORK yazdı:
Geçmiş olsun,ölmemeleri çok enteresan şanlızısınız maşallah.Normalde hepsinin o şoku atlatamaması lazım.Kısa süreli bir soğuk su banyosuydu sanırım.
Neseki hepsi yaşıyor,durumları konusunda bizleri haberdar edinki deneyimlerimizi zenginleştirelim. Nezaman yem yediklerini buraya aktarırsanız sevinirm. Çok teşekkürler gözlemlerimi aktaracağım inşallah kısa sürede iyileşecekler. Yem yeme konusunda ısrarlarını sürdürüyorlar sabah atmış olduğum japon balığını yaklaşık 4 saat yanlarında gezdirdikten sonra kuruğunu yiyerek öldürdüler. Acaba akvaryuma yeni koyduğum beyaz kum balıkların gözünü mü alıyor diye düşünüyorum çünkü sürekli tedirginler. Yanlış bir tercihti sanırım beyaz silisyum kum. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Yem yemeleri konusunda acele etme zamanla düzelirler.Kuma da zamanla alışacaklardır.Tanka fazla müdahale etmezsen alışmaları daha kolay olur.
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
İliklerine kadar üşütmüş akvaryumcu demekki
|
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 21.04.2010 01:43 İleti: 1175 Yaş: 41 Konum: İzmir / Afyonkarahisar |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Benim başıma aranızda en çok gelendir nerdeyse her yolculuk sonrası balıklara bu oluyor 1 2 güne geçiyor yoktur bi sıkıntı ama o akvaryumcuyu bence tehtid et üstüne yürü :D:D:D:D |
|
| Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 21.11.2010 20:59 İleti: 659 Yaş: 33 Konum: ISTANBUL |
|
|
Geçmiş olsun en kısa zamanda duzelirler inş.
|
|
|
Semih YÜRÜK 135*50*65 Pygocentrus Nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 17.01.2011 01:53 İleti: 694 Yaş: 33 Konum: İstanbul / Üsküdar |
|
|
Geçmiş olsun eski performanslarına geri dönerler umarım
![]() |
|
![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
alihakancan yazdı:
U.Dalkılıç yazdı:
Benim başıma aranızda en çok gelendir nerdeyse her yolculuk sonrası balıklara bu oluyor 1 2 güne geçiyor yoktur bi sıkıntı ama o akvaryumcuyu bence tehtid et üstüne yürü :D:D:D:D Ne adamsın . |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 21.04.2010 01:43 İleti: 1175 Yaş: 41 Konum: İzmir / Afyonkarahisar |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Ne adamsın . Seviyorum seni kral,sende çok yaşa :D:D |
|
| Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
alihakancan yazdı:
U.Dalkılıç yazdı:
Ne adamsın . Seviyorum seni kral,sende çok yaşa :D:D Seviyom fln ne ayak Sevgülüler gününün gazıyla söyledin herhalde. Kız başka kıza dese bakıp geçerizde erkek erkeğe deyince olmuyo |
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

İnşallah bir an önce eski formlarını yakalarlar sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgülüler gününün gazıyla söyledin herhalde. Kız başka kıza dese bakıp geçerizde erkek erkeğe deyince olmuyo