Sistem saati: 25.04.2026 03:21
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 14 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı cemreculhaoglu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2014 22:21   İleti başlığı: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar geçen cumartesi mavi prenses attım sadece kuyruk bölgesinde bir ısırık harici balığın hiç bir darbesi yok yani natlarımda daha fazla darbe var :)

Araştırdım bu mavi prenses çok asabi bir türmüş , bu böyle yaşamaya devam ederse bir tane de dişi atıcam :)

Düşünsenize piranha akvaryumunda prenses üretimi , literature geçerim valla :)
Cemre Çulhaoglu 33

İstanbul Mecidiyeköy

Resim
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2014 22:37   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Ömrü kısa merak etme. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2014 22:45   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Abi benim keratalar üst tarafta çok rahat yemleniyor biliyorsun sende , bu mavi prenses aşağı bölgeye inince benimkiler saldırıyor ama bu prenses hemen suyun üst bölgesine kaçıyor ve benimkiler hiç aldırmıyor.
Cemre Çulhaoglu 33

İstanbul Mecidiyeköy

Resim
Resim

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 07:36   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

cemreculhaoglu yazdı:
Abi benim keratalar üst tarafta çok rahat yemleniyor biliyorsun sende , bu mavi prenses aşağı bölgeye inince benimkiler saldırıyor ama bu prenses hemen suyun üst bölgesine kaçıyor ve benimkiler hiç aldırmıyor.

Biraz hareketlerine alışsınlar farklı planlar ile yakında hırpalamaya başlarlar sonrası malum zaten.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 09:16   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Aynı şey benimde başıma geldi 2-3 gün önce 9-10 cm lik bir mavi prenses aldım Luci yesin diye, hayvan hala canlı gerek tankın genişliğinden gerekse dekorun saklanabilmeye çok elverişli olmasından dolayı dekorun içinde çok başarılı şekilde saklanıyor sabah her kalktığımda köklerin yeri resmen değişmiş oluyor belliki gece sağlam kovalamaca gerçekleşiyor ama balık yaşıyor hiçbir balık bu kadar dayanmamıştı biraz daha dayanırsa çıkarıp ayrı biyerde besleyeceğim adınıda survivor koyacağım. :grin:
Resim

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 10:24   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

F.Basaran yazdı:
Aynı şey benimde başıma geldi 2-3 gün önce 9-10 cm lik bir mavi prenses aldım Luci yesin diye, hayvan hala canlı gerek tankın genişliğinden gerekse dekorun saklanabilmeye çok elverişli olmasından dolayı dekorun içinde çok başarılı şekilde saklanıyor sabah her kalktığımda köklerin yeri resmen değişmiş oluyor belliki gece sağlam kovalamaca gerçekleşiyor ama balık yaşıyor hiçbir balık bu kadar dayanmamıştı biraz daha dayanırsa çıkarıp ayrı biyerde besleyeceğim adınıda survivor koyacağım. :grin:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 12:03   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Çok ilginç :)
www.akvaryum.com/pseudotropheus_socolofi_(mavi_prenses)_tatlisur_3_411.asp

Eğer balık buysa ben verdim 1 hafta önce hiç sıkıntı olmadı ve büyük bir balık dı .
Yüzeyde yemlemeye alıştırın balıklarınızı elden yemlemeye alıştırın .
Bence kuru yemlerin balıklara zararı işte bu. Ete, Kana ve yüzey hareketliliğine karşı duyarsız oluyorlar. Ben sizin yerinizde olsam o balığı parçalayana kadar ne yemek nede su vermem :atesdev:
Ama Balığı çok merak ettim Size gönderdiğim balık değilse resmini atarsınız bende akvaryuma atmak isterim.
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 12:25   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

F.Basaran yazdı:

Benimde kanım ısındı valla balığa :)
BELVA yazdı:
Çok ilginç :)
www.akvaryum.com/pseudotropheus_socolofi_(mavi_prenses)_tatlisur_3_411.asp

Eğer balık buysa ben verdim 1 hafta önce hiç sıkıntı olmadı ve büyük bir balık dı .
Yüzeyde yemlemeye alıştırın balıklarınızı elden yemlemeye alıştırın .
Bence kuru yemlerin balıklara zararı işte bu. Ete, Kana ve yüzey hareketliliğine karşı duyarsız oluyorlar. Ben sizin yerinizde olsam o balığı parçalayana kadar ne yemek nede su vermem :atesdev:
Ama Balığı çok merak ettim Size gönderdiğim balık değilse resmini atarsınız bende akvaryuma atmak isterim.

Resim
Bu balık işte aynısı :)

RedParrot da yiyo :) biz onu yem diye attık hayvan yemleniyor benimkilerle yaa :)
Cemre Çulhaoglu 33

İstanbul Mecidiyeköy

Resim
Resim

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 12:59   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

BELVA yazdı:

Onur yanlış bir tesbit kardeşim kuru yem vs. durumla ilgili bir durum yok,biz ne balıklar gördük full kuru yem yiyen ama,tankın içinde canlıyı görünce diyek parçalayan, onun için onunla alakası olan bir durum değil, yunus balığı,çok hızlı ve kendi çapında agrasif bir balık, istediği kadar agasif olursa alsun nattlara yemez ama ,balıkların o anki durumu,toklukları etkilemiş olur ve balık uzun bir zaman geçirdikten sonra alışmışlardır, tabi bu durum ölene kadar devam etmiyecektir. :twisted:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.04.2014 13:16   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Tabi ya ben kuru yem kullanmaya başladım başlayalı canlı yem attım ve videoları var 2-3 dk yakalama ve yeme :)
Cemre Çulhaoglu 33

İstanbul Mecidiyeköy

Resim
Resim

Çevrimdışı Morphe

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 18.04.2014 21:41   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Benimkiler 2 aydir bende ve herhafta canli yem veriyorum. Son 2 haftadir canli yemleri aninda goturuyorlar. Ilk zamanlarda beninkilerde oyun oynuyordu challengerlarla.
Özgür Öner

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.04.2014 08:48   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Şahsen Luci hayatında bir kere bile kuru yem yemiş değildir sık sık canlı yem ciğer karides alabalık tavuk dana eti her türlü çeşiti vermişimdir. :) Evet benim attığım balıkta bu suanda büyük redmoor köklerinin altındaki kumları dışarı attı ve kendine tünel ve mağaralar oluşturdu orda yaşıyor köklerin arasında luci nin giremeyeceği yerlerde geziniyor bu yüzden hala canlı yüzeye alıştırmamakla ya da elden yedirmeye alıştırmamakla ilgili birşey değil. Kaldıki bizimki her şekilde yiyiyor. Bu tamamen tankın büyük ve dekorunun sık olmasından ve balığın luci den çok daha küçük olmasından kaynaklanıyor. :onay:
Resim

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.04.2014 00:10   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

PoisoN yazdı:
BELVA yazdı:

Onur yanlış bir tesbit kardeşim kuru yem vs. durumla ilgili bir durum yok,biz ne balıklar gördük full kuru yem yiyen ama,tankın içinde canlıyı görünce diyek parçalayan, onun için onunla alakası olan bir durum değil, yunus balığı,çok hızlı ve kendi çapında agrasif bir balık, istediği kadar agasif olursa alsun nattlara yemez ama ,balıkların o anki durumu,toklukları etkilemiş olur ve balık uzun bir zaman geçirdikten sonra alışmışlardır, tabi bu durum ölene kadar devam etmiyecektir. :twisted:

Abi sen öyle diyorsan öyledir ama ben kuru yeme karşıyım . Bende aynı balığı attım akvaryuma daha önceden (ben çinsni yada özelliğini bilmiyordum renginden dolayı aldım) ama kovalamaca dan sonra direk yem oldu. Burada bu başlığı görünce şaşırdım dorusu. Bence hiç yem vermeyin aç kalsınlar ki mavi balığı yesinler
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.04.2014 07:11   İleti başlığı: Re: Canlı Yem Diye Attım Hâlâ Canlı :)   

Şu anda hala canlı ise bence ciklet besleyen bir yakınına hediye et derim. :)
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 14 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz