Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 31.01.2012 11:23 İleti: 134 Yaş: 43 Konum: ANTALYA |
|
|
Merhaba...
Sayın piranha ustaları yorumlarınız gerçekten benim için çoook önemli.. 29 adet piranha almıştım. ortalama nerden baksanız 9 aylık oldular, ancak boyları 3,5 cmi geçmedi ve kızarmaya başladılar. kuru yem kesinlikle yemiyorlar. proteinli ciklet yemi alıyorum ancak dokunmuyorlar bile.. yem suyu kirletmekten başka bir işe yaramıyor. ya sadece hamsi yiyorlar, yada az da olsa tavut butu. bunun haricinde ne atsam ilgi göstermiyorlar. birde japon balığı yiyorlar. ne yapmalıyım. Bugün bir akvaryumcuda 2 ad etçil piranha gördüm. adam 7 aylık dedi ve en az 5 cm boyundaydılar. benim balıklarım neden büyümüyor.? bu saatten sonra büyürler mi? büyümesi için ne yapmalıyım. akvaryum ölçüleri: 150*50*60 piranha adeti: 29 ısıtıcı mevcut.. dış filtre mevcut.. iç filitre mevcut.. su değişimi 2 haftada bir.. şu ana kadar yedikleri: tavuk butu yada kanat, hamsi. balık yaşı tahminen: 10 aylık. balık boyu: 3,5 cm.. ki bu en büyük olanları. yorumlarınızı bekleyeceğim.. yorum yapan arkadaşlarda, yapmayan arkadaşlarada şimdiden teşekkürler. |
|
|
Yusuf ÖZEN İL: ANTALYA 170*70*60= 15 nat. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Resim eklerseniz daha rahat fikir sahibi olabiliriz.Gelişimlerini engelleyen sorunlar olabilir ama balık sayısıda çok fazla,buda etkileyebilir.Üretici arkadaşlar daha iyi fikir beyan ederler ama 10 ay'da 3,5cm az gibi.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Resim eklerseniz daha rahat fikir sahibi olabiliriz.Gelişimlerini engelleyen sorunlar olabilir ama balık sayısıda çok fazla,buda etkileyebilir.Üretici arkadaşlar daha iyi fikir beyan ederler ama 10 ay'da 3,5cm az gibi.
Kameralı bir telefonum olsaydı, bin kere yüklemiştim inanın :( Usb kablosu olan bir telefon bulamıyorum, kimseden de isteyemiyorum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 06.03.2008 23:04 İleti: 70 Yaş: 42 Konum: ist/kasımpaşa |
|
Yusuf kuru yem verme karides ve toprak solucanı verırsen daha ıyı olur gunde 2 3 ogun azar azar besle ama her ogunde ımkanın varsa degısıklık yaparak ver yemlerı yemı yemezlerse hemen al 1 saat sonra tekrar ver ısıyı 28 30 derece arasında tut ne akvaryumda akıntı saglıyabılırsen ayrı bı katkısı olur ne kadar cok hareket ederlerse okadar cok yer ve gelişirler benım balıklar 6 aylık iclerinde 11 cm olan var tabi forumda bilgisi daha cok olanlarda var onlarında yazılarını takıp edersın |
|
|
KAAN ATEŞ KASIMPAŞA/İSTANBUL Sirkeci Dogubank İş Hanı YAŞ:28 120x60x50 tank 19 adet nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Yusuf bi yanlislik var o iste. Baliklar kac aydir sende? 9 ayda en az boylari 12-13 cm olmasi lazim. Yem olarak da karides, hikari yem ve dana yuregi agirlikli besle. Yemediler mi? Cikar yemi sudan daha sonra yiyene kadar tekrar dene. Ben bazen begenmedikleri yeme alistirmak icin 2 gun ac birakiyorum pasa pasa yiyolar.
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
foruma üye olduğumda, Serkan beyden almıştım.
bu eklediğim dans eden muz varya, aynen onun büyüklüğündelerdi. prinç taneleri gibiydiler... serkan beye balıklar kaç aylık dediğimde 3 aylık demişti.. tabi ben o aylarıda ekleyerek 9 aylık balık dedim. Dr.CaPa BuRRo, exkaan, Mehmet SOVUK cevaplarınız için teşekkür ederim. her yazdığınızı deneyeceğim.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Yazık olmuş ufak alıp ilk zamanlar besleyemediğin için, gerekli proteini muz kadarken veremediğin için daha artemia su piresi vs yemesi gereken zamanda pul yemle doyurmaya çalıştığın balıklar kavruk kalmış .
Hatırlarsan çok tezcanlı olduğun için ufacık balıkları almıştın şimdi beklede büyüsün. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
gizemliyolcu yazdı:
foruma üye olduğumda, serkan beyden almıştım.
bu eklediğim dans eden muz varya, aynen onun büyüklüğündelerdi. prinç taneleri gibiydiler... serkan beye balıklar kaç aylık dediğimde 3 aylık demişti.. tabi ben o aylarıda ekleyerek 9 aylık balık dedim. Dr.CaPa BuRRo, exkaan, Mehmet SOVUK cevaplarınız için teşekkür ederim. her yazdığınızı deneyeceğim.. Evet çok küçük almışsın o zamanlarda bıraz profesyenel bakım istiyolar güzel beslenmemişler bari bundan sonra güzel düzenli beslede toplasınlar bari |
|
|
KAAN ATEŞ KASIMPAŞA/İSTANBUL Sirkeci Dogubank İş Hanı YAŞ:28 120x60x50 tank 19 adet nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Yazık olmuş ufak alıp ilk zamanlar besleyemediğin için, gerekli proteini muz kadarken veremediğin için daha artemia su piresi vs yemesi gereken zamanda pul yemle doyurmaya çalıştığın balıklar kavruk kalmış .
Hatırlarsan çok tezcanlı olduğun için ufacık balıkları almıştın şimdi beklede büyüsün. hemde acayip tez canlıydım... artık büyümezler mi? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Hatırlarsan çok tezcanlı olduğun için ufacık balıkları almıştın şimdi beklede büyüsün. Durum cozuldu, Utku merak ettim, bundan sonraki gelisimleri nasil olur? Ufak mi kalirlar, yoksa buyurlermi? |
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Dediğin kadar iştahlı yiyip büyümüyolarsa işleri zor Fotoğraf olsaydı formlarını görseydik daha ne anlaşılırdı gidişhatları.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Malesef o boyutlardaki yavrular profesyonel bakıma ihtiyaç duyuyorlar, hızlı gelişen balıklar için 5cm nin altında alınmaması taraftarıyım.Umarım büyürler geçmiş olsun.
|
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Çoook canım sıkıldı şimdi.
![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
gizemliyolcu yazdı:
![]() Evet o buyuk basarı ben okadar boydakı balıkları kesın oldururdum buyuk tesellı gercekten ınsallah düzelirler ama toprak solucanı tavsıyem vermeden once bır sure su dolu bı kapta beklet temızlensın oyle butun butun ver kolay gelsin |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
exkaan yazdı:
gizemliyolcu yazdı:
![]() Evet o buyuk basarı ben okadar boydakı balıkları kesın oldururdum buyuk tesellı gercekten ınsallah düzelirler ama toprak solucanı tavsıyem vermeden once bır sure su dolu bı kapta beklet temızlensın oyle butun butun ver kolay gelsin Teşekkürler hepinize, bu akşam solucan atacağım... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Yusuf kuru yem verme karides ve toprak solucanı verırsen daha ıyı olur gunde 2 3 ogun azar azar besle ama her ogunde ımkanın varsa degısıklık yaparak ver yemlerı yemı yemezlerse hemen al 1 saat sonra tekrar ver ısıyı 28 30 derece arasında tut ne akvaryumda akıntı saglıyabılırsen ayrı bı katkısı olur ne kadar cok hareket ederlerse okadar cok yer ve gelişirler benım balıklar 6 aylık iclerinde 11 cm olan var tabi forumda bilgisi daha cok olanlarda var onlarında yazılarını takıp edersın
bu eklediğim dans eden muz varya, aynen onun büyüklüğündelerdi. prinç taneleri gibiydiler...