Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Yusuf solucan çözüm değil, sana tavsiye olarak şunları söyleyebilirim;
1-Hamsi ve tavuğu sadece ara öğünde kullan hatta balıklar büyüyene kadar kullanma, 2-Haftalık %30 su değişimini aksatma, dipte yem artığı kalmasın 3-Menülerine dana yüreği ve karidesi ekle, özellikle karides ana öğün olsun.(Büyük marketlerde satılan dondurulmuş karidesleden 1 paket alıp buzluğa atarsan bu sana uzun bir süre yeter yani maddi açıdan zorlar diye düşünme) 4- Karidesi ve dana yüreğini misina yardımıyla ver, yemediklerinde tanktan çıkar 5- Hergün düzenli olarak enaz 2-3 sefer besle. 6-Kuru yeme alışırlarsa vermeye devam etki diğer vitamin ve mineral ihtiyaçları kaşılansın. 6- Biraz büyüdüklerinde de sayılarını muhakkak azalt. 7- Isıyı 28-30 arasında tut. 8-Tankta yeterli oksijen olsun. Şimdilik aklıma gelen bunlar... |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 31.01.2012 11:23 İleti: 134 Yaş: 43 Konum: ANTALYA |
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Yusuf solucan çözüm değil, sana tavsiye olarak şunları söyleyebilirim;
1-Hamsi ve tavuğu sadece ara öğünde kullan hatta balıklar büyüyene kadar kullanma, 2-Haftalık %30 su değişimini aksatma, dipte yem artığı kalmasın 3-Menülerine dana yüreği ve karidesi ekle, özellikle karides ana öğün olsun.(Büyük marketlerde satılan dondurulmuş karidesleden 1 paket alıp buzluğa atarsan bu sana uzun bir süre yeter yani maddi açıdan zorlar diye düşünme) 4- Karidesi ve dana yüreğini misina yardımıyla ver, yemediklerinde tanktan çıkar 5- Hergün düzenli olarak enaz 2-3 sefer besle. 6-Kuru yeme alışırlarsa vermeye devam etki diğer vitamin ve mineral ihtiyaçları kaşılansın. 6- Biraz büyüdüklerinde de sayılarını muhakkak azalt. 7- Isıyı 28-30 arasında tut. 8-Tankta yeterli oksijen olsun. Şimdilik aklıma gelen bunlar... okan abi çok teşekkür ederim... karides ve dana yüreğini hiç vermemiştim. sürekli balık la beslemiştim. Söz konusu balıklarım olunca maddiyatı hiç düşünemiyorum. Seviyorum kerataları. Pazartasi günü çok net video ve resimleri yükleyeceğim. bu akşam alışveriş merkezinden karides alacağım. nedense solucanı yemediler zaten. 3 adet solucanı akvaryuma attım, akvaryumun kumunu kazarak içine girdiler. beslediğim canlı sayısı arttı sanırım akvaryumun, balıkların resmini ve videosunu çektiğimde hiç yoktan yanlış neyi yapıyorum daha net görülür mutlaka. |
|
|
Yusuf ÖZEN İL: ANTALYA 170*70*60= 15 nat. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 06.03.2008 23:04 İleti: 70 Yaş: 42 Konum: ist/kasımpaşa |
|
|
İyce merak ettim bu balıkları vallahi
![]() |
|
|
KAAN ATEŞ KASIMPAŞA/İSTANBUL Sirkeci Dogubank İş Hanı YAŞ:28 120x60x50 tank 19 adet nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Resimler ve videoları yükledim.
normal akvayum vidosu: Video bağlantısı Beslenme anındaki vidosu: Video bağlantısı ve aşağıdakilerde çekebildiğim resimler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Bu balıklar 3.5 cmden büyük gibi bi yanlışlık olmasın?
|
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
natıonal yazdı:
Bu balıklar 3.5 cmden büyük gibi bi yanlışlık olmasın?
Ölçemedim ki Nasıl ölçeceğim bilmiyorum, nerden nereye ölçülür bilmiyorum, tahmini 3.5 cm gibi gelmişti balıklar bana. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Balığa zarar vermeden tekini çıkarıp ölçebilirsin cetvel yardımı ile lakin aşağı yukarı kendinizde göz kararı yorum yapabilirsiniz. Balıklar fazla büyük olmadığından daha kolay olacaktır.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Allah Allahhh Yusuf üzüldüm şimdi bu yazıları okuyunca. Balıklar 3.5 cm değildir diye düşünüyorum o dediğin rakam gerçekten çok az. Her zaman adetli balık satmaya özen gösteririm ki sürü balıkları oldukları için yeme tepkili olsunlar. Acaba tek tip yemle beslendiler diye mi bu şekilde sıkıntı çıktı
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Bir de hepsinin sağlam bir şekilde kalması da enterasan genelde bir kaç tane fazla gönderirim elemeye karşılık netekim sana da fazla göndermişimdir.
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Yanıklık durumu oluştuysa ne yapsanda bir yere varmazlar. Çok daha kısa zamanda 3 katı olmalıydılar. Çokluk , su değerleri ve ufak boyda besleme durumu çok etkilidir. Küçük balıkları günde 3 ögün beslemeliydiniz . Tek öğün ve gün atlamada olduysa artık geçmiş ola .
![]() |
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
viewtopic.php?f=10&t=5006
Burada benim eski balıkların performansını buldum. 30 günde 3 cmden 8,5 cm olmuşlar . Balıklarında okadar küçük değil , en azı 6-7 cm den büyüktür sanırım. Yinede ufaklar 9 aya göre. |
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Yusuf balıkların sayılarını en azından yarı yarıya azaltıp yukarıda yazdığım şekilde bir bakıma tabi tutarsan belki dev gibi olmazlar ama yine de büyümelerini sağlayabileceğini düşünüyorum.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
okan abi salıyılarını azaltmak için bügün çalışmaya başlayacağım. birde özür dilerim. bugün sizin dediğiniz gibi birini yakalayıp sudan çıkardım ve cetvel ile üst dudağından kuyruk başlangıcına kadar ölçtüm. yani kuyruğunu ölçmeden 5.5 cm çıktı. Gözümde nedense kuyruğu dahil 3.5 cm gibi görünüyordu. Serkan abi üzülme, Benim satın aldığım balıklardan çok daha fazlasını yolladın.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Ölçümü bilimsel metoda uygun yapmışsın ama genelde ölçüme kuyruk ve altçene dahil edildiği için rahalıkla 8 cm vardır. Sayıyı azalttıktan sonra karidesle birlikte su değerlerine de dikkat edersen ben 2 katı boya ulaşacaklarını düşünüyorum.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Ölçümü bilimsel metoda uygun yapmışsın ama genelde ölçüme kuyruk ve altçene dahil edildiği için rahalıkla 8 cm vardır. Sayıyı azalttıktan sonra karidesle birlikte su değerlerine de dikkat edersen ben 2 katı boya ulaşacaklarını düşünüyorum.
Söylediklerini harfi harfine yaptım abi, balık sayısını azalttım. karides aldım onla besliyorum. arka fonu siyah yapıp, ışık miktarınıda düşürdüm. su değerlerini zaten hiç bilmiyorum. çeşme suyu dolduruyor, sonra klor giderici ve beyaz benek hastalığı ilacı damlatıyorum. yanlışmı yapıyorum onuda bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Nasıl ölçeceğim bilmiyorum, nerden nereye ölçülür bilmiyorum, tahmini 3.5 cm gibi gelmişti balıklar bana.