Sistem saati: 25.04.2026 03:29
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Lepistes Natteri
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Selam Arkadaşlar,
Ben 2 senedir utku hocam sayesinde tanıştığım piranha hobici si biriyim. Kafama takılan bir soru var. 1 ay önce 3-4 cm lik piranha yavruları ile akvaryumu mu yine yeniledim. Fakat işin garibi akvaryumda daha önceden 3 adet lepistes vardı. onlarla beraber kardeş kardeş 1 aydır yaşıyorlar. Özellikle Pazar ve Çarşamba yem veriyorum. Natteriler aç kalsın yesinler diye fakat hiç bir tepki vermiyorlar. Lepistesleri koyabileceğim ayrı bir yerimde yok. Ne yapmamı önerirsiniz? Açlık sürelerini daha da mı uzatayım? Haftada 1 mesela? |
|
|
Özgür Öner Yaş: 38 Şehir: İstanbul En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 16.10.2015 12:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Morphe yazdı:
Selam Arkadaşlar,
Ben 2 senedir utku hocam sayesinde tanıştığım piranha hobicisi biriyim. Kafama takılan bir soru var. 1 ay önce 3-4 cm lik piranha yavruları ile akvaryumumu yine yeniledim. Fakat işin garibi akvaryumda daha önceden 3 adet lepistes vardı. onlarla beraber kardeş kardeş 1 aydır yaşıyorlar. Özellikle Pazar ve Çarşamba yem veriyorum. Natteriler aç kalsın yesinler diye fakat hiç bir tepki vermiyorlar. Lepistesleri koyabileceğim ayrı biryerimde yok. Ne yapmamı önerirsiniz? Açlık sürelerini daha da mı uzatayım? Haftada 1 mesela? Şuan boyları gereği yavrular biraz tanka alışıp büyüsünler diğer canlı türleri yavaş yavaş eksilir. Yemleme sürecini normal olarak siz devam edin lepisteslerin eksilmesi için kerataların aç kalmasına gerek yok. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 25.11.2009 04:23 İleti: 972 Yaş: 32 Konum: Balçova İZMİR |
|
|
Ben bir önceki piranhalarım ile bir lepistese 1-2 ay kadar baktım. Piranhaların yanında takılıyordu yemleme esnasında, elden yemlerken ilk o geliyordu. Sonra bir gece temizlemişler lepistesi. Siz de dert etmeyin bir gün temizlerler lepistesleri.
|
|
![]() 120*60*50(h) 16 x P.Nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 22.09.2015 01:05 İleti: 40 Yaş: 36 Konum: İstanbul/Beykent |
|
|
Keşke benimkilerde kardeş kardeş başka balıklarla yaşasalar
|
|
|
Baturalp köşürgeli / istanbul / 27 Pygocentrus Cariba 4x Pygocentrus Natteri 16x |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Btrlpksrgl yazdı:
Keşke benimkilerde kardeş kardeş başka balıklarla yaşasalar
Belli bir süre yaşıyorlar özellikle ufak oldukları zamanlarda ama türleri gereği sonuç malum belli. Zaten yaşasalardı tropikal barışçıl türler olurlardı biz onları agresif seviyoruz. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Bebek piranhaları günlük beslemeye gayret edelim. daha sonra gün aşırı ve 10 cm den sonra haftalık veya hafta da 2 güne çıkalım.
Lepistesleri 2 -3 günlüğüne çıkarıp geri koyasanız işlerini bitirirler. Onlar daha önce tankta oldukların dan bölgelerin de onlara saldırmazlar. |
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Bırak kalsınlar bunları kafayı takma, şu anda en çok beslenmeye ihtiyac duydukları zaman.
Onlara dokunmadıkları vahşi olmadıkları anlamına mı geliyor |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz