Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Ne Yapmalıyım
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Arkadaşlar gündüz karides aldım eve gelemedim. Akşam eve geldim bir baktım karidesi iş yerinde unutmuşum. Balıkları felan kontrol ettim bir problem yoktu. Döndüm iş yerine aldım karidesi eve geldim mutfağa bıraktım balıkları bakıyım derken bir baktım tank birbirine girmiş.
Kahretsin moralim çok bozuk yanlışı nerde yapıyorum? Hatamı yaptım Pirayalar ile karma yapmakla? ALLAH aşkına akıl verin bana gerçi 8 adet almamın sebebi 2 kayıp verirsem 6 tanesine bakarım düşüncesi idi. Ama o kadar sevdimki Red.'leri çok moralim bozuluyor. Çocuk gibi sinirden ve üzüntüden gözüm yaşardı. Lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Aykut bu 2.nci kayıpmı oluyor yoksa geçen ölendenmi bahsediyorsun?
Yapılabilecek en güzel şey bence sıkça beslemek.Bence hata yapmadın güzel bir sürü kurdun ama balıklar yeni oldukları için birbirlerini sınayacaklardır.Bir süre sonra bence düzelir ama sen bol bol yemleme yap. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Serkan'ım bu ikinci maalesef moralim çok bozuldu kardeş öyle böyle değil.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
Sık yemleme yapılarak kayıpların önüne geçilebilir bencede.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
aykut_oruc yazdı:
Serkan'ım bu ikinci maalesef moralim çok bozuldu kardeş öyle böyle değil.
Geçmiş olsun Aykut'cum,inan kendi balığımı kaybetmiş kadar üzüldüm.Umarım bu son olur.İlk başlarda böyle olur diye düşünüyorum.Yemleme işini sakın boşlama. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:51 İleti: 696 Yaş: 41 Konum: kartal/ISTANBUL |
|
|
Aykut geçmiş olsun kardeşim cidden morelim bozuldu inşallah son olur
|
|
|
Fahri Bas
M.S.1984
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Aykut geçmiş olsun... teksas cikletlerinden atabilirsin yanlarına, gün içinde onu yerler yada ondan korkup birbirlerini yemezler her durumda faydalı şiddetle tavsiye ederim.Sık beslemeyi söylemiyorum Allah'ın emri o.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 23.05.2007 08:01 İleti: 1186 Yaş: 49 Konum: istanbul |
|
|
Aykut çok geçmişolsun.Bende bir tane süper red aldım ve şimdi o gitse nekadar üzülürüm diye düşündüm.Ufacık şeker gibiler.Umarım bu son olur moralini bozma.
|
|
|
TuĞfAn DiKeR YAŞ 38 İST.Büyükçekmece SPİLOPLEURA GOLD |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Aykut redlerle, pirayalrı gecici bir süre ayır düzenli besleme yap.Balıklar topralansın biraz boylansın.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.05.2007 15:25 İleti: 2121 Yaş: 42 Konum: Florya - Bakırköy / İstanbul |
|
|
Aykut hep konuştuğumuz gibi hem sık besle hemde canlı yem verme. O yemi yedikten sonra her dalaşlarında birbirlerini yem olarak görüyorlar ve ilk yarayı alan diğerleri tarafından yeniyor. Birde pirayalarla ararında boy farkı biraz fazla. O nedenle onları ayırman en azından boy farkının kapanmasını sağlayana kadar ayırman iyi olacaktır.
Tekrardan geçmiş olsun. İnşallah bu son olur. |
|
|
..:: ємяэ άЎdıή ::.. YAŞ :29 Florya - Bakırköy / İSTANBUL Serrasalmus Elongatus x1 Serrasalmus Eigenmanni x1 Serrasalmus Manueli x1
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
emreaydın yazdı:
Aykut hep konuştuğumuz gibi hem sık besle hemde canlı yem verme. O yemi yedikten sonra her dalaşlarında birbirlerini yem olarak görüyorlar ve ilk yarayı alan diğerleri tarafından yeniyor. Birde pirayalarla ararında boy farkı biraz fazla. O nedenle onları ayırman en azından boy farkının kapanmasını sağlayana kadar ayırman iyi olacaktır.
Tekrardan geçmiş olsun. İnşallah bu son olur. Emre teşekkür ederim. Evet gerçekten de bu son olur. Emre denemek istiyorum biraz daha, eğer ki 1 tane daha giderse senin de dediğin gibi ayıracağım artık. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Aykut, geçmiş olsun.
Mirsat, tankıne onlardan daha iri bir ciklet atmış. Onda sanırım sorun yok şimdilik. Bu başlığı gördü mü bilmiyorum, özel mesaj at istersen. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Geçmiş olsun bu arada , Tankın durumundan ziyade besleme önemli bence . Şu anda sabah ve akşam iki kere besleme yapıyorum. Tanktaki akıntı olukça fazla 2 tonluk bir kafa çalışıyor. 1 adet kendilerinden epey büyük yunus nevisi bir çiklet var sanırım hibrit ne olduğu meçhul. 10 cm den büyük. O da onlarla birlikte ciğere filan dalıyor arta kalan düşenleri topluyor. Ama onuda tırtıklıyorlar. Fazla gitmez 10-15 gün içinde onu götürürler sanırım. Ama şu anda bir birlerine girmiyorlar.
Üstte belirttiğim gibi 2 ögün besle , verdiğin yem mutlaka artsın. Problem çıkmaz sanırım. |
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
mirsat yazdı:
Geçmiş olsun bu arada , Tankın durumundan ziyade besleme önemli bence . Şu anda sabah ve akşam iki kere besleme yapıyorum. Tanktaki akıntı olukça fazla 2 tonluk bir kafa çalışıyor. 1 adet kendilerinden epey büyük yunus nevisi bir çiklet var sanırım hibrit ne olduğu meçhul. 10 cm den büyük. O da onlarla birlikte ciğere filan dalıyor arta kalan düşenleri topluyor. Ama onuda tırtıklıyorlar. Fazla gitmez 10-15 gün içinde onu götürürler sanırım. Ama şu anda bir birlerine girmiyorlar.
Üstte belirttiğim gibi 2 ögün besle , verdiğin yem mutlaka artsın. Problem çıkmaz sanırım. Mirsat abi bende gidiyim hemen bir ciklet alıyım bugün salıyım tanka. Keşke bu başlığı balıklar gelmeden önce açsaydım. Ama amatörlük işte. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mirsat abi kafa motorun nedir? Bu arada.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz