Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Nattlar Hakkında Birkaç Soru
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
|
|
Merhaba arkadaşlar ben balıklarımı sağlıklı şekilde korkusuzca nasil büyütebilirim?Herkezden farklı şeyler duyuyorum,mesela kimisi camlara vurup iyice korkut alışsınlar strese girsinler derken,başkası ise balıklarını strese sokarsan sağlıklı bir şekilde büyüyemezler korkar olurlar diyor.Peki en doğrusu hangisidir ?
Merak ettiğim bişey daha var bu p. natt ler ne kadar vahşiler ,saldırganlar? Videolarda izlediğimiz fare yiyen insanlara saldıran balıklar nattlermi yoksa başka türlermi nattler insanlardan korkarmı? Akvaryuma elimi sokmamda sakınca varmı ? |
|
| İstanbul Semih Yıldız- 25 | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.08.2008 12:29 İleti: 1024 Yaş: 35 Konum: Nereye:D |
|
|
Birincisi akvaryuma elini sokmamalısın saldırırlar gördüm.
|
|
|
Ömer Faruk ÇELİK. Kırşehir/18 Pygocentrus Natteri-8[11-12] Msn:red-belly-psychopaths@hotmail.com
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Akvaryumun camına falan vurma bu balıkları strese sokar ve hiç bişey kazanmazsın.Her piranha saldırgandır.Ama en saldırgan piranha aç piranhadır diye düşünüyorum.
|
|
| Özgün Çağrı MELENLİ-18 | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 13.02.2007 13:59 İleti: 1141 Konum: istanbul/Kadıköy |
|
|
Güzel kardeşim forumda kortma üzerine kurulu veya tam tersi bir sürü yorum var.
Aralarından herhangi bir metodu kendine kullanabilirsin ama beni sorarsan, her iki metoduda denemiş birisi olarak söyleyebilirimki sakın ama sakın balıklarını korkutma. Tabii bu yorumumu yavruyken alman durumunda söylüyorum. - Yavrular tanka alışana kadar en az 2-3 ay kütük koyma, - Tankın etrafında çok dolaş, - Camda elini yavaşça gezdir, - Suyun içine müdahaleden kaçın, - İlk günden itibaren elden yedir, - Ani hareketlerden kaçın, - Su değerlerine ve sıcaklığına dikkat et, - Bol oksijen sağla (iç filitre ile yapmanı öneririm), zaten bunları yaparsan agresif bir sürün olacaktır. İpucu : Yemek vermeden önce cama kapı çalar gibi tıkla ve/veya camın önünde el sallar gibi yap. Unutmamak lazım hayvanlarda şartlı refleks vardır. Eğer yemekten önce yaparsan bunları, kim tankın önünde el kol oynatsa veya cama vursa balıklar tepki verecektir. Unutma : Günde en az 2-3 saat ilgilenmek gerekiyor saldırganlıkları oturana kadar. NOT : Tamamen kendi fikirlerimdir. Yoruma açıktır |
|
|
Bilgi paylaştıkça artar.... 100x50x50h - 20 Nattereri / 18 - 22 cm 97x37x35h - 3 Nattereri (2 erkek 1 dişi) 50 LT - Nat yavruları (Sayısı henüz tespit edilemedi) Şubat 2010 doğumlu erkek Rottweiler S.Serhat Erönal 1981 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Sağolasın seronal, çok açıklayıcı oldu benim için.
|
|
| İstanbul Semih Yıldız- 25 | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 21.06.2008 12:49 İleti: 355 Yaş: 43 Konum: İkitelli/İstanbul |
|
|
Seronal'ın yazdıklarının çoğu doğru bence. Ben balıklarımı aldığımda 8 cm boyları vardı. Ve aşırı derecede korkaklardı, akvaryumun önünden birisi geçse kumu havaya kaldıracak kadar kaçışıyorlardı. Biraz zaman lazım, biraz da ilgi. Ama bence akvaryuma ne kadar az müdahele edersen o kadar stresten uzak oluyorlar ve kendilerini daha çok güvende hissediyorlar. İlk başta akvaryuma müdahele ederken hepsi bir yere kaçışıyordu, şimdi ise elimi soktuğum zaman kaçışmak yerine elime doğru sinsi sinsi geliyorlar.
|
|
|
Ahmet Gültekin
1982 130x40x40 BOŞ |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz