Çok yeniyim, lütfen yardım...

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 38 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı pengassus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.11.2010 15:46   İleti başlığı: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Merhaba,
Uzun süredir akvaryum ile uğraşıyorum.
5 yıl kaplumbağa besledim. Sonra 3-4 yıl ciklet...

Şimdi de Piranha beslemek istiyorum.
Çoğu şeyi yazılarınızdan anladım. (Dekor, kum, filtre vs.)

Ancak sizden iki konuda yardım isteyeceğim.
1- Tankım 100*50*60 ölçülerinde. (50 yükseklik)
Bu tank ile bu işe başlayabilirim sanırım. Yoksa yanılıyormuyum?

2- Tür konusunda kafam çok karıştı. Nattereri ve Pacu türü var sanırım. Bu türlerin hepsi etçil mi. Daha doğrusu şöyle sormalıyım.
Akvaryumcuların (satıcıların) dediği gibi, piyasada satılan türlerde etçil - otçul ayrımı var mı?
Piyasada hangi türler satılıyor? Ben hangi tür ile başlamalıyım? Böyle tür farklarını akvaryumcularda rahatlıkla bulabilir miyim? (Bu arada Burdur'da oturuyorum)

Son bir soru: Bu tanka kaç piranha koyabilirim ve dişi erkek sayısı ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Tolga Alkırcık
Burdur / Yaş 34
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 15:56   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Öncelikle :hg: İmzanıza ad-soyad, yaş ve şehir bilgisi eklemelisiniz.

Sorularınıza gelince
Düşündüğünüz tankın yükseklik ve genişligi gayet iyi ama uzunluk olara enazından 120 cm olsa daha iyi olur. Eğer 120 cm lik yaparsanız o ölçülerde 12-15 nattereri ile başlayabilirsiniz.

Piyasa da gerçek piranha olarak nattereri türünü bulabilirsiniz ama normal petshoplardan alırsanız muhtemelen size nattereri diye pacu denilen ve piranha olmayan balık türünü satabilirler.Bu sebeple forumun piranha alım satım başlığı altındaki üretici arkadaşların ilanlarını inceleyip oradan alabilirsiniz.Ayrıca otobüs ile hemen hemen tüm şehirlere gönderim yapabiliyorlar.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 16:03   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Öncelikle :hg:
İmzanızda yaşınız, adınız, soyadınız ve bulunduğunuz şehri belirtirseniz daha rahat iletişim kurabiliriz..

Tank ölçüleriniz 15 yavru ile başlamaya yetecek ölçüde.. Fakat elemesiz 15 tanesi birden yetişkin olduğunda biraz dar gelecektir.. Size önerim 10-12 tane ile başlamanız olacaktır.. Fakat sadece tankla olacak iş değil ne yazıkki.. Kaliteli bir dış filtre, 200w ısıtıcı, dalga&akıntı motoru gibi malzemelerede ihtiyacınız olacaktır..

Pacular piranha değildir sadece piranhalara çok benzemektedirler.. Uzaktan yakındanda akrabalıkları olmadığı tespit edilmiştir.. Genelde petshop larda pacular satılır piranha diye.. Bunlar leblebiden tutun üzüme hatta kurufasulyeye kadar herşeyi yiyebilirler.. Gerçek bir piranha istiyorsanız forumdaki Yerli Üretim Başarısına ulaşmış arkadaşlarla irtibata geçebilirsiniz.. Size başlangıç olarak Pygocentrus Nattereri cinsini öneririm.. Bunlar sürü balığıdır ve oldukça keyifli balıklardır..

Piranhaları yavruyken almanızı öneririm fakat bu şekilde cinsiyet ayrımı yapamazsınız.. Hatta çoğu zaman balığın yumurta döktüğünü görmeden dişi olduğunu anlamanız bile oldukça zordur..

Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Şimdiden hayırlı olsun..
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL
120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.11.2010 16:07   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

:hg: İstanbul = Utku - Uğur Ankara = Yener 1 yıl sonra = Serkan :grin:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı pengassus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.11.2010 16:11   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

İmzamı en kısa sürede düzelteceğim.

Dış filtrem var, gayet kuvvetli, ısıtıcı, motor hepsi mevcut..

Sadece piranha almaya kalıyor iş.

Ben Burdur'da ikamet ediyorum. Otobüs ile sağlam geliyor mu balıklar. Ya da kargo ile. Bana nasıl ulaşabilir balıklar.

Bir de ben forumda kimseyi tanımıyorum henüz. Tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir satıcı var mı acaba?

Çok teşekkürler tekrar...
Tolga Alkırcık
Burdur / Yaş 34

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.11.2010 16:17   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Kardeşlerimizin hepsi güvenilir . İstanbuldan alman senin için mantıklı olabilir. Forumlarda bak alım satım yapan Utku ve Uğur kardeşimiz var İstanbul' da. Uygun fiyata da verirler. Çok alırsan belki İkram bile yaparlar ;)
0 532 574 36 60 - ANKARA
3 Adet F0 Nattereri

Çevrimdışı pengassus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.11.2010 16:20   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

serkan akkaş yazdı:
Kardeşlerimizin hepsi güvenilir . İstanbuldan alman senin için mantıklı olabilir. Forumlarda bak alım satım yapan Utku ve Uğur kardeşimiz var İstanbul' da. Uygun fiyata da verirler. Çok alırsan belki İkram bile yaparlar ;)

Peki İstanbuldan Burdura hangi yolla gelecek (Kargo, otobüs) Yaklaşık 10 saatlik bir yol. Balıklar harap olmasın???
Tolga Alkırcık
Burdur / Yaş 34

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 16:24   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

pengassus yazdı:
serkan akkaş yazdı:

Peki İstanbuldan Burdura hangi yolla gelecek (Kargo, otobüs) Yaklaşık 10 saatlik bir yol. Balıklar harap olmasın???

Otobüsle rahat şekilde gelir merak etme.Benim 20 adet yavru natt.ım otobüsle İzmirden Kayseriye kadar yaklaşık 14 saatlik yoldan geldi.Hepsi de sağlamdı.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı wahsi_irkek

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 16:28   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Kargo konusunda sikintin olmasin 16 saatuzakliktaki yerlere balik gonderimi yapan abilermiz var.Dolandirilma konsunda da sikintin olmasin bende ilk basta tedirgin oldun ama baya güvenilir insanlar.
Resim

KaDiR SeVgİ
21 Kayseri
6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat.
130*50*60

Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..!

Çevrimdışı pengassus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.11.2010 16:36   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Gerçekten çok teşekkür ederim.
Bugüne kadar hiçbir forumda bir soruma bu kadar hızlı cevap aldığımı hatırlamıyorum. Günlerce hatta aylarca cevap alamadığım yerler oldu...

Otobüsü de hallettik diyelim. Akvaryumda hazır.

Bitki işini sorsam...Bende Mango kökleri var. Bunlara riccia bitkisi tutturmak istiyorum (resimdeki gibi). Natteriler bu bitkileri yerler mi abaca? Bitkilerin gelişimine zararları olur mu?

Resim
Tolga Alkırcık
Burdur / Yaş 34

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 16:38   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Sürü halinde gezecekleri için daha çok köklü olan bitkiler zarar görüyor, sökülüyor yerlerinden.. Mangrow kütüğüne bu şekilde tutturursan bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.. Ayrıca ben hiç riccia yiyen piranha görmedim, duymadım :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL
120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus

Çevrimdışı wahsi_irkek

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 17:05   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Piranhalar etcildir ot yiyenler pacu sanmiyorum natlarin ot iyiyeceklerini.
Resim

KaDiR SeVgİ
21 Kayseri
6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat.
130*50*60

Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..!

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.11.2010 17:09   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Valla yer mi yer ben geçen fasulye attım yediler. Bence yeşillik işini sonraya bırak derim. Tecrübeli arkadaşlar piranha ile yeşilliği pek fazla tavsiye etmiyorlar :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
3 Adet F0 Nattereri

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.11.2010 17:11   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Okan Abininde dediği gibi tank ın boyutları iyi fakat 120 cm konusunda bende hemfikirim. Güven konusunda hiçbir zaman şüphen olmasın. Forumumuzda üyelerimiz arasında saygı güven ve samimiyete dayalı çok güzel bir dostluk var. Üretim yapan arkadaşlar uzun süredir de Türkiye'nin hemen heryerine gönderim yapmaktalar. Bu yüzden gönül rahatlığıyla onların aracılığıyla piranha sahibi olabilirsin.Şimdiden hayırlı olsun Tolga Abi aramıza hoşgeldin. :onay:
Resim

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.11.2010 17:14   İleti başlığı: Re: Çok yeniyim, lütfen yardım...   

Hacım ne yaptın yaş 34 imiş haaa. Ben de 24-25 dir diye tahmin etmiştim :mrgreen: Tekrar hoşgeldin aramıza :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
3 Adet F0 Nattereri
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 38 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz