Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisiniz ?

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 10 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı wishto01

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.03.2014 04:01   İleti başlığı: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisiniz ?   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar kusura bakmayın vaktinizi alıyorum yeniyim hayatımda ilk defa balık besleyeceğim, şahsım adına balık yiyen biri de değilim ve hiç balık beslemedim. Piranha beslemekte kararlıyım rica ederim başka türde başlayın gibi önerilerde bulunmayın. Orjinal Amazon Piranhası.

Bana gereken malzemeler nelerdir?

Akvaryum için ne almam gerekiyor? Marka, model? Akvaryumu özel yaptıracağım, 170*70*50 uygunmudur? Motor, ısıtıcı, temizleme filtre felan hiç birşey bilmiyorum. Fiyatları kaça malolur? Akvaryum işini hallettim, tek sorun diğer parçalar, ne almalıyım? Balıkları son derece rahat ve it gibi saldırgan yetiştireceğim daha yavrular.

10 ile 15 arası piranha düşünüyorum.

Yem konusunda gerekli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum araştırdım.

Rica ederim tek tek detaylı şekilde anlatırsanız çok sevinirim. Tekrardan teşekkür ederim ilginiz alakanız için. Piranhalar.com saygılar bir hatam olduysa affola. Saygılar.

http://image5.sahibinden.com/photos/15/50/10/big_157155010afm.jpg
Balıklar bunlar.
http://image5.sahibinden.com/photos/15/50/10/big_157155010pu0.jpg

En son Mehmet SOVUK tarafından, 08.05.2014 01:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
İmla hataları düzeltilmiştir. Lütfen dikkat edelim!
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.03.2014 02:59   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.

Profil bölümünden imzanıza ad, soyad, yaş ve yaşadığınız şehir bilgilerinizi girmelisiniz. Ayrıntı için tıklayınız

Mesajlarınızda Türkçe dil bilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi rica ederiz.

Resimler evet etçil pirhana türüdür. :onay:
Malzeme konusunda ne kadar bütçe ayarladığına bağlı.
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı Gece_Şahini

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.03.2014 03:44   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

Aramıza Hoş geldiniz.Genellikle herkez ilk bu hobiye japon balıklarıyla faanusta başlar sizinkisi büyük bir hırs olmuş anlaşılan.Ama olsun zor gibi görünsede gün geçdikçe kolaylaşan ve zevk alınan bir türle başlamanıza sevindim.Bu hobi zaman sabır ve maddıyat gerektırıyor.Hemen hemen her petshopda akvaryum ısıtıcı kum filtre bulunur.Size kısabir özet geçmek istiyorum.Isıtıcı olarak 15-20-40 civarında ,Filtre olarak uygun fıyata 55-60 tl cıvarında Jebo dış filtreler var.Fiyat yükseldıkce kalıtede artıyor.Kum konusuna gelecek olursak yardımcı olmaya çalışırım.Akvaryum ve balıklarınızın hayırlı olması dileklerimle.
Eyüp ŞAHİN
İstanbul\Tuzla
Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü
1 Adet F0 Pygocentrus Cariba
7 Adet Pygocentrus Nattereri
Resim

Çevrimdışı cemreculhaoglu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.03.2014 10:44   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

:hg:

Bende yeniyim piranha konusunda ancak benim sizden farkım daha önce balık besledim , balık avladım , balık yerim :) Bakın sizi anlıyorum çok cazip çok güzel bir hayvan ancak bir hırsla başlayıp çabuk sıkılabilirsiniz , derdi fazla , tatlı su akvaryum Balıklarının hepsini bir kenara koyun bu balığı ayrı bir kenara .

Amacım sizi soğutmak değil , size önerim siz yine akvaryumu yaptırın dış filtre iç filtre ısıtıcı mangrow kum yani bu balık için lazım olanları toplayıp koyun tanka , bir süre başka bir balık besleyin en azından eliniz alışsın. Bu şekilde başlarsanız 2 günde bıkarsanız.

Bir tane daha önerim olacak malzemeleri alırken iyi malzeme seçimine özen gösterin çünkü daha sonra daha çok paranız gidebilir :)
Cemre Çulhaoglu 33

İstanbul Mecidiyeköy

Resim
Resim

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.03.2014 10:52   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

:hg:

Formu incelersen yeni başlayanlar bölümünde gerekli her şeyi bulabilirsin. Benimde ilk beslediğim balık türü Natteri ve beslediğim tek balık türü. Aynı zamanda kırmızı karınlı amazon pirhanası diyede bilinir. Şimdiden kolay gelsin. Sen dediğim gibi formu incele takıldığın yerde merak ettiğin konuda sor istediğini hepsini yanıtlarız. Tekrar :hg:
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.03.2014 11:02   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

:hg: . Tank ölçülerin güzel diğer soruların bütçeye bağlı bütçem de fazla sıkıntım yok dersen tankın yükseliğini benim fikrim 50 cm yerine 60 cm yaptır kum payı ve biraz da eksik su koyacağın için daha ideal bir ölçü olur maliyet oynamasın dersen derinlik ben 70 cm i seviyorum derin tanklar güzel duruyor ama derinliği 60 yapıp o payı yüksekliğe ilave edebilirsin. Tank sıfırdan yapılacağı için son günlerde gündem de olan dış filtre mi sump mı konusuna bir göz at istersen. Isıtıcı olacak hava motoru istersen ucuz bir tane alırsın dış filtre veya sump motor çıkışını yüzey dalgalanması ile oksijen sağlıyoruz çoğumuz hava motorunu yem yedik den sonra kusmamaları ve yeteri kadar oksijen almaları için günde bir kaç saat hava motoru açılıyor bizim tanklar da. Yem olarak yavru dönemlerde ne kadar sağlıklı besler isen ileriye dönük o kadar iyi olur renkleri ve formları. Karides,kalamar, tavuk ciğeri yüreği, tatlı su somunu ve balık türleri kurum yem olarak da tetra doramin, tetra red parrot,hikari gibi yemler. Haftalık tank bakımı dip çekilmesi şart zaten her ileti görürsün su değerleri çok önemli. Site de biraz gezinti yap ve başlıklara göre sorularının ve çözümlerini bulacaksın takıldığın yerlerde herkes yardımcı olur zaten. Tankın bittik den sonra resim ve video ile paylaşım yapar ona göre yorumlarımızı gene yazarız.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 25.03.2014 17:55   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

:melek: :hg: :melek:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.04.2014 10:53   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

Hoşgeldi de daha gorunmemis ortada :grin:
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.05.2014 01:19   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

Mr.Piranha yazdı:
Hoşgeldi de daha gorunmemis ortada :grin:

:onay: :mrgreen:
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 08.05.2014 07:12   İleti başlığı: Re: Özür Dilerim Piranha Beslicem Rica Etsem İlgilenirmisini   

Bence nereye yazdığını unuttu, sonra da kendisi ile ilgilenilmediğini zannetti ve gittiii.. :agla: :mrgreen:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 10 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz