Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Piranha Black Rhombeus Hakkında Bazı Sorularım
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Selamlar aklımda bir kaç soru işareti ve sorum olacak bilgili arkadaşlar tarafından bilgilendirilmek istiyorum.
Soru 1 Black Piranha Rombeus Kaç cm den sonra kararmaya başlıyor?Yavru halde iken siyahmıdır.Tam siyahmıdır?Yoksa füme renkte siyaha yakın bir renktemidir.Bazı video paylaşım sitelerinde denk geliyor black piranha yazmışlar ama balığın rengi oldukça açık?Bu konu hakkında bilgilendirilmek istiyorum. Soru 2 18 20 cm arası rhom ile hobiye başlıyorum.Akvaryumum 160 60 60 ölçülerinde olacak.18-19 arası bir rhombeusun yanında ufak balık besleyebilirmiyim? Soru 3 Çok bilgili değilim ama ufak çaplı araştırmalarımın sonunda bir kaç bilgi edindim.Mantığı şu şekilde kuruyorum.Bildiğimiz üzere piranha amazon balığıdır.Ve amazon suyu oldukça dalgalı ve sakin olmayan yüzelsel yapısı vardır.18 19 cm e ulaşmış bir rhombeus yılda sadece 1-1.5 cm arası büyüdüğünü hepimiz biliyoruz.İyi bir dalga motoru kullanılarak 550 litre tankda çift tarafdan dalga verilerek balığı sürekli yorup iyi bir şekilde beslediğimiz taktirde gelişim sürecinin hızlı olduğuna inanıyorum.Ne kadar mümkündür? Soru 4 Yavru black piranhanın belirgin özellikleri nelerdir? İstek Tam olarak Black piranhaya örnek bir balık resmi paylaşabilirmisiniz? Şimdiden çok teşekkürler |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Mr.Piranha yazdı:
http://piranhalar.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=11051
Okumanı tavsiye ederim öncelikle. |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.
Profil bölümünden imzanıza ad, soyad, yaş ve yaşadığınız şehir bilgilerinizi girmelisiniz. Ayrıntı için tıklayınız Mesajlarınızda Türkçe dil bilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi rica ederiz. |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba, ortaya karışık bir cevap veriyim umarım bazı soru işaretlerini giderir.
Belgesellerde ve internette bazı yerlerde rhombeusların tüm varyetelerine birden ''Black piranha'' deniyor. yani Black piranha derken black rhom değil, direk rhombeus demek istiyor. Rhombeusun halk arasındaki adı black piranha. Küçükken daha açık renkli oluyorlar kafalarına doğru biraz daha koyu renkli.Diğer rhom varyeteleriyle karşılaştırıldığında üstündeki sim gibi parlak noktalar yok denecek kadar az olduğu görülebilir. Örneğin; Diamond rhom: Black Rhom: ![]() 2. resimdeki kadar büyük bir balığınız olmadığı sürece yanında küçük balıklar besleyebileceğinizi sanmam. Dalga motoruna gelince, amazonda büyümeleri için tek faktör akıntı olmadığı için, akvaryumda güçlü bir akıntının balığı strese sokmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Saygılar.. |
|
|
İbrahim HAN-İstanbul Yaş:16 Natteri-Astronot Hint Bülbülü üretim Baykuş |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
|