Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Alabalık
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Arkadaşlar,alabalık vereceğimiz zaman ne gibi bir yöntem izlemem gerek.Pazardan alabalığı aldığımda,temizleme işlemi yapmam gerekir mi?Beni bu alabalık konusunda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.
|
|
| Halil MUTLU / Yaş:27 | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
İçini temizleyip,kendi insiyatifin çerçevesinde parçalara bölerek verebilirsin.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
İçini güzelce temizlet daha sonra daire şeklinde kesip verebilirsin.Canlı bulabilirsen de salla tanka gitsin
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 38 Konum: İzmir |
|
|
Arkadaşların dediği gibi temizlenip istenilen büyüklikte verilmelidir.Ama balık sayısına ve büyüklüğüne göre canlı olarakta verilebilir.
|
|
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Başlık Piranhalarda Beslenme bölümüne taşınmıştır.
|
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 21.05.2006 18:52 İleti: 1807 Konum: İstanbul |
|
|
Keşke balıkçıya temizletseydin onlar alışmış hızlı hızlı doğruyorlar.Kuş başı doğratıyorum ben.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 06.05.2005 14:09 İleti: 2108 Yaş: 56 Konum: ..::Muğla::.. |
|
|
Dilim dilim doğrasın balıkçı, at buzluğa, akvaryuma atmadan mutlaka iyice çözülsün ve çok soğuk olmasın.
|
|
| ...::: Kerem CUMALI :::... | |
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 21.05.2006 18:52 İleti: 1807 Konum: İstanbul |
|
|
NiGeR yazdı:
Dilim dilim doğrasın balıkçı, at buzluğa, akvaryuma atmadan mutlaka iyice çözülsün ve çok soğuk olmasın.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
En son alabalık verdiğimde tüm balıklarımı kaybediyordum. Ayıptır söylemesi bir haftasonu alabalık çiftliğine gittik ordan ufaklarından canlı olarak pet şişe ile eve bir tane getirdim. Videosunuda vereyim
Alabaluk Fakat herşey güzel giderken erkesi sabah kalktığımda bütün balıklarımın su yüzeyine nefes alabilmek için yapıştığını gördüm. Evin içi leş gibi alabalık kokuyordu. Balıklar yediklerini kusmuş ve su resmen zeytinyağı kıvamına gelmişti. 1 saat daha geç kalsam balıkların hepsini kaybediyordum. O gün işe gitmeyip akvaryumun suyunu 4/3 değiştirmek zorunda kaldım. Alabalık soğuk su balığı olduğu için yağ oranları çok yüksek ve verilirken piranhaların yeme oranlarına dikkat etmek gerekiyor. Biraz fazla kaçırdılarmı kaçınılmaz son olabilir. Tabi bana sorarsanız yaşadıklarımdan sonra bir daha alabalık vermeyi düşünmüyorum. |
|
|
Murat ULUS
150x40x60h 360lt 9 Adet P.Nattereri | Tevellüt:32 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Alabalıklar soğuk suda yaşadıkları için akvaryuma atıldıklarında azami 26 derecede hemen ölüyorlar. Pazarlardan alınan alabalıklar kültür alası oldukları için maalesef çok yağlılar yağlanma nedenleri özel bir yemleri var alabalık yemi diyede satılıyor bu yem adeta hormon yemi. Doğal olarak dağ alası, dere alası gibi alaları bulmak zor olduğundan maalesef kültür alası almak zorunda kalıyoruz. Bunları verirken benim tavsiyem sadece derisinin yüzülmesi ve elden besleme yapacaksanız kılçıklı olarak akvaryuma daldırmanız olacaktır tabi uygun ebatta ortadan keserek.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz