Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Ortaklaşa Ev Yapımı Yem
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 01.04.2007 22:02 İleti: 190 Konum: İstanbul Yaş:31 |
|
|
Arkadaşlar,
Bendeki süper red ve pirayaların afiyetle yediği ev yapımı yemi anlattığım başlıktan sonra, sizlerden gelen detaylı sorular üzerine şöyle bir fikir geldi aklıma. Ben dönem dönem kendi diskuslarım için bolca yem yapıyorum, hatta blendırdan daha kolay olduğu için kıyma makinası bile aldık. Bu yemden isteyenler veya ihtiyacı olanlar varsa, bu başlık altında toplanalım. Ben gidip gerekli malzmeleri alayım (dana yüreği, somon, karides, spirulina, vb.) yemi yapayım ve dondurayım. Katılşmış olan arkadaşlar gelip teslim alsın benden. Donuk olduğu için şehir dışına gönderimi maalesef mümkün değil. Toplam maliyeti kişi sayısına bölelim, ben herhangi bir ek ücret almayacağım. Sadece yemde kullanılan malzemelerin fiyatını katılan kişi sayısına böleceğiz. Çok uygun ve ekonomik bir fiyatla üstün besin içeriğine sahip bir yeme sahip olmuş olacağız. Yemin yapılışı esnasında çekilen fotoğrafları da bu başlıkta yayınlarız, sonrasında isteyenler bakarak kendisi evde yapar. Ne dersiniz? |
|
| Cenk DERVİŞOĞLU | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Cenk abi süpersin. Muhteşem olur.
Peki sorum olacaktı. Yemin dağılmasını engelleyen maddeden kullnabilirmiyiz? Kullanırsak bir zararı olabilirmi? Biliyorsun çoğumuzda kum var. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
İstanbul'lular için çok iyi bir fikir. Bizler de buradan yapılışını öğrenir, kendi imkanlarımızla yaparız...
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Akut o önceki başlıkta bahsettiğim "jelatin" mucize bir şey değil, ev yapımı yemi, tetra bits gibi hiç dağılmayan bir hale getirmiyor. Sadece "nispeten" daha az dağılmasını sağlıyor. İsterseniz kullanırız sorun değil. Ama ben zaten sizin tanklarınızı düşünürek mümkün olan en az dağılacak formülle hazırlayacağım yemi.
Normalde ne kadar dip çekimi yapıyorsanz, yine o kadar yapmanız yetecek, ayrıca bu yem için extra bir şey yapmanıza gerek kalmayacak yani. Zaten sanıyorum bu yemi ana öğün olarak değil, ara öğün olarak vereceğiniz için, haftada 2-3 kez vereceğiniz yemden bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. |
|
| Cenk DERVİŞOĞLU | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Tamam abi mükemmel olur. Ben varım.
Ayrıca bu kadar ince düşündüğün için teşekkür ederim Cenk abi. Sizin gibi paylaşımı sevenler ile aynı hobiyi paylaşmak gurur verici. ![]() |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Cenk Abi bir tanedir.
|
|
| Sayfa başı | |
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Çok iyi haber. Bu ince düşünceniz için teşekkür ederiz Cenk Bey....
Ben sürekli üşeniyordum yapmaya. Beni listeye ekle. Dağılmasını azaltmak için dil balığı da koyacaksın değil mi? |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
İstanbullu arkadaşlar şanslı bu konuda. Teşekkür ederiz bu güzel düşünce için
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Bende benim soytarı için düşünüyorum bende katılırım.
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Barış Bey menü göndereyim size ordan seçin isterseniz içine koycaklarımızı, kumpir gibi
bir kaç gün daha bekleyelim, katılım artar belki. Akabinde ünlü yem uzmanı ve ahçıbaşı sayın Serhan Bey ile birlikte güzel bir yem yapar, tüm aşamalarını fotoğraflarız sizler için. |
|
| Cenk DERVİŞOĞLU | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.05.2007 15:25 İleti: 2121 Yaş: 42 Konum: Florya - Bakırköy / İstanbul |
|
|
Abi muhteşem bir düşünce. Çok teşekkürler abi , böyle güzel bir düşünceyi bizlerle paylaştığın için.
Benide eklersen listeye sevinirim. |
|
|
..:: ємяэ άЎdıή ::.. YAŞ :29 Florya - Bakırköy / İSTANBUL Serrasalmus Elongatus x1 Serrasalmus Eigenmanni x1 Serrasalmus Manueli x1
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Teşekkürler Cenk abi,çok güzel gerçekten.Benide bir zahmet alabilirmisin listeye.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Liste Şöyle şimdilik,
Aykut Barış Resul Serkan Emre Kullanılacak malzemeler: Somon dil balığı Karides Dana Yüreği Vitamin Mineral Sarımsak Ispanak Spirulina Astaxantin |
|
| Cenk DERVİŞOĞLU | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
cenkd yazdı:
Barış Bey menü göndereyim size ordan seçin isterseniz içine koycaklarımızı, kumpir gibi
bir kaç gün daha bekleyelim, katılım artar belki. Akabinde ünlü yem uzmanı ve ahçıbaşı sayın Serhan Bey ile birlikte güzel bir yem yapar, tüm aşamalarını fotoğraflarız sizler için. Menüyü bekliyorum Cenk Bey. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
cenkd yazdı:
Somon
dil balığı Karides Dana Yüreği Vitamin Mineral Sarımsak Ispanak Spirulina Astaxantin abi ayrı ayrı açıklarmıydın bilmiyorum ama ben dayanamadım Vitamin Mineral Spirulina Astaxantin maddeleri hakkında bilgi verebilir misin? Nereden alıyorsun, nasıl bir madde gibi.. |
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz