Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Sump Sistemi
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Öncelikle merhaba;
130 60 60 boylarında bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Fakat sump sistemimi? yoksa kaliteli bir dış motorlu alayım ona karar vermiş değilim. Sump sistemi çok araştırdım öncelikle aklıma takılan soruları sormak istiyorum bilen arkadaşlar,abilerim varsa bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinicem. 1.Sump sistemi mi? kaliteli bir dış motormu 2.Sump sisteminde yaptıracağım dolabın kapaklarını kapattığım takdirde ve sumpın üstüne cam yaptırdığım takdirse oluşan sesi kesebilirmiyim 3.Elektrik kesintisinde sumpın içindeki su taşma yaparmı? yada hangi durumlarda taşma yaşanır. 4.Akvaryumun altından açılan deliğe takılacak olan borunun hemen başlangıcına vana tarzınsa bişey takmam mümkünmü? gelen suyu istediğim zaman yada sumpı temizlemek istediğim zaman kesebilirmiyim 5.İleride istediğim zaman sumpı iptal edip normak bi akvaryuma çevirme imkanım varmı? 6.Ve son olarak akvaryumun yanınamı? arkasınamı yoksa akvaryum dışına yani dolabın içinemi sump kurmamı tavsiye edersiniz? Sorularım biraz fazla kusura bakmayın |
|
|
ahmet ay istanbul/esenler sivas 10 adet nattari 100/60/50 http://img819.imageshack.us/img819/9890/piranha.gif[/flash] |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Merhaba kardesim kendi düşüncelerimi seninle paylasarak sorularinada cevap vermiş olayım.
1.Sumpli bir akvaryum daha iyi.Neden diye soracak olursan;Sumplu bir akvaryumda olusacak olan yararli mikroorganizma populasyonu dis filtrenin içerisinde olusan populasyondan fazla olacagindan suyun hem daha temiz hem daha net olacaktir. 2. 2 cesit ses oluşur 1.si kafa motorunun sesi 2.si ise suyun şiriltisi suyun şiriltisini buyuk olan tankta ki hortumu su yuzeyinin altinda kalacak sekilde ayarlarsan kesersin sumptaki kafa motorunun sesinide dolabin kapagi kapaninca otomatikman duymazsin. 3.Elektrik kesintisi halinde tasma yapacagini sanmiyorum çunki belirli bir seviyeye kadar dolduracaksin ana tanki.Sumptaki su 4 yada 5 parmagindan yukari gecmeyecek yani tasmayacak sekilde olacak.Tasma olayi sumpta 2 adet boru vardir biri daha incedir ve bu boru ana tanktan sumpun oldugu yere kadar olani ve silikonla tanka sabitlenmis olan borudur.2.boru ise sabit olan borunun uzerine gecmekte ye biraz daha uzun olmaktadir.Bu nedenle temizlik yapacagin zaman kalin olan boruyu cikartmadan once su seviyesini azaltirsin. 4.Bu gune kadar hic bir akvaryumcuda sumplu sistemlerde suyu kismak icin kullanilmis vana gormedim.Ama takilabilirmi bilmiyorum. 5.Valla cevirebilecegini sanmiyorum cunki o yuvarlak olan kesige gore bi cam kestirip uzerinede su gecirmemesi yada patlamamasi icin 2.3, bi cam silikonlaman lazim olacaktır Dikkat patlama riski olabilir. 6.Şayet ben olsam asla ve asla akvaryumun icerisine sump koydurmazdim cunki her ne kadar aktif karbonda olsa parcacik tutucu yada diskiyi yem artigini gecirmeyecek sunger elyaf da olsa akvaryumun icerisine sokmam madem suyu temizleyeceksin o pisliklerin tankin icinde ne isi var? Deneyim ve gördüğüm kadarı ile acikladim.Alacagin tankin hayirli ugurlu olsun.Umarim istedigin gibi bir tankin olur dostum. |
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
En son PoisoN tarafından, 24.02.2014 09:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
İmla Kurallarına Uyalım.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Telefondan giriyorum yazim yanlislarim için veya anlamsız kelimeler olduysa kusura bakmayın.
|
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
En son PoisoN tarafından, 24.02.2014 09:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
İmla Kurallarına Uyalım.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Ahmet bu sorduğun soruların cevabı, bana göre dış filtre al bütün soruların cevabı olsun.
Sump sistemli bir tankın sump'ını iptal edebilirsin ilerde. Ayrıca dış filtre dedim ama, ölçülere uygun bir dış filtre ve bu bir gerçek sump a en yakın dış filtreler prof. seri olan dış motorlardır. |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Gece_Şahini yazdı:
Telefondan giriyorum yazim yanlislarim için veya anlamsız kelimeler olduysa kusura bakmayın.
Eyüp kardeşim biliyorsun ki telefonlada yazarken de yazdığımızı okuyabiliyoruz, yani yanlış yazıldıysa tekrar düzeltilebilinir. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Bence kaliteli bir dış motor al kafan rahat olsun.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bence de dış filtre al hatta öneri olarak fluval 405
|
|
|
Cemre Çulhaoglu 33 İstanbul Mecidiyeköy ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
cemreculhaoglu yazdı:
Bence de dış filtre al hatta öneri olarak fluval 405
Cemre abicim, daha kuvetli bir filtre lazım 405 pek yeterli gelmez o tanka. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
PoisoN yazdı:
Gece_Şahini yazdı:
Eyüp kardeşim biliyorsun ki telefonlada yazarken de yazdığımızı okuyabiliyoruz, yani yanlış yazıldıysa tekrar düzeltilebilinir. Gözden kaçan ufak tefek yazilari sana biraktim Abi gece saat 3 de yazdim yorumu |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Valla abi boyuna bir ucundan kaldırıyorum su veren kısmı 80 cm ötedeki cama vuruyor
|
|
|
Cemre Çulhaoglu 33 İstanbul Mecidiyeköy ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
cemreculhaoglu yazdı:
Valla abi boyuna bir ucundan kaldırıyorum su veren kısmı 80 cm ötedeki cama vuruyor
Su çıkış ucunu daralt 1 metrede atar o suyu o önemli değil yani. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Öncelik ile tankınız hayırlı olsun diyelim 500 lt ye yakın bir ölçüsü var. Sump günümüzde çoğu filtreye göre prof. seriler hariç (fluval g serisi gibi) geniş hacimli bir filtrelasyon a sahiptir. Buna yakın değerlere sahip fluval Fx6 ve çift emiş özelliği ile eheim 2080 dir.
1- Kaliteli kafa motoru her zaman iyidir. 2- Sesi tabi ki kesersin zaten kaliteli motor olunca ve kapak olur ise zaten ses gelmez hiç. 3- Elektrik kesilince motor durur ve su basmaz bu neden ile taşırma sistemi olan sump kulelerinden su belli bir miktar akar ve durur dolayısı ile taşma gerçekleşmez. 4- Vanalar her sump sisteminde olur debi ayarı ve temizlik esnasında kullanılmak üzere mevcuttur. 5-Sump iptal edersin ancak zahmetli olur ve ara bölmeler elmas ile kesilirken sıkıntı yaratabilir usta birinin yapması ya da ara bölmelere az slikon dökmek gerekir ileride biraz asılınca gelir ancak az slikon sürülünce de bölmeler arasında su atlaması olur ve filtre sistemi amacında çalışmaz. 6- Yanına ve arkasına yaptırırsan içten sump olur bunu ben yapmıştım kullandığım ve sonradan sattığım bir tank idi ve çok güzel çalışıyordu ancak alttan sump her zaman daha iyidir hem geniş hacimli hemde kurulumu vede temizliği daha kolaydır. 7- İlave olarak sump bölmeleri de çok önemlidir. Sistemin çalışmasına göre. Maliyet açısından sump daha ucuza gelebilir örnek verdiğim filtrelere göre ama temizlik kapasitesi olarak iyi bir kafa motoru ile sump ı hiç bir dış filtre yakalayamaz. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Keyifle uğraşayım ve müdahalem kolay olsun dersen Sump sistemi, yok ben o kadar uğraşamam dersen dış filtre al kurtul.
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bilgilerinizle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ediyorum hepinize, akvaryumumu sipariş verdim. Hayırlısıyla kademe kademe kurulum fotoraflarını atıcam 140-60-70 bir akvaryum sipariş verdim sump sistemini istedim beyaz lake mobilya yaptırdım ve sump'ı içine kurdurttum umarım beyenirsiniz.Fotorafları en kısa zamanda atıyorum. Tekrar teşekkür ederim hepinize.
|
|
|
ahmet ay istanbul/esenler sivas 10 adet nattari 100/60/50 http://img819.imageshack.us/img819/9890/piranha.gif[/flash] |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Esenler 2 adımlık yol kanka ne zaman geleyım yanına
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz