Canlı Yemin Yasaklanması

Yetkili: Moderatör

Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 15. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 15:28   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Önemli olan sadist bir kişinin hobisini nekadar sürdürdüğü değildir,bunu bu şekilde değerlendirmeyin.

Çok önemli bir noktadan bakmak yerine olayı sizde doğal ortamlarını ele alarak kaydırıyorsunuz malesef.

Bu olayı değerlendirirken birazda başka hobicilerin bakış açısını ele alarak değerlendirin lütfen.
Biz bize yeteriz mantığı gütmemenizi öneririm,eğer bu bakış açısını arama motorlarında aratarak öğrenirseniz nekadar acınası bir hal olduğuna şahit olursunuz.Burdan ben buna açıklık getirmek istemiyorumki yine kırıcı oluruz mazallah :mrgreen:

Ben bu konuya yasaklanması yönünde baktığım için bu olaya dini boyuttan,insan haklarından,hayvan haklarındanda,incildende,idealistliktende kısacası işime hangisi yarıyorsa ordan girer ve savunurum.

Bu konuya benim bakış açılarımı ele alarak karşı savunmaya geçmenizi istemem.Çünkü cümle alemin kabullendiği şeyleri kabullenmeyerek adeta kendi dünyanızı oluşturmaya çalışıyorsunuz.Böyle bir dünya yok malesef,sadece bir dünya var kurallar var.

Ya bu kurallara riayet eder,üzerimizdeki düşünceleri kaldırır ve bu hobi yi geliştiririz.Yada mağra adamı muamelesi görmeye devam ederiz.....

Şahsen ben ne bu şekilde bir muamele görmek istiyorum nede milletin sitesinden resimlerini veya videolarını buraya ilgimi çektiğinden yapıştırmak istiyorum.

Almaya alışan hep alır birşey üretemez hiçbir zaman,en basitinden şöyle bir mazimize bir bakın adam akıllı bir yarışma yapabilmişmiyiz?

Bırak yarışmayı adam akıllı bir araya gelemiyoruz malesef.

Bir sonraki gün daha anlaşılır olmak dileği ile...
.......................Uğur Erdil.....................
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı DeJaVu

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 16:36   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

DeJaVu yazdı:
Gel gelelim burasıda özgür bir platform oylama yapıldı neticesine göre forumda bir bölüm açıldı üyelerimizin isteği doğrultusunda. Bir daha ki oylamaya kadar bu konuyu tartışalım ama bölünmeden, bir birimizi kırmadan, fikirlerimize saygı ve anlayış göstererek. :nazar:

TORK yazdı:
Ben bu konuya yasaklanması yönünde baktığım için bu olaya dini boyuttan,insan haklarından,hayvan haklarındanda,incildende,idealistliktende kısacası işime hangisi yarıyorsa ordan girer ve savunurum.

Uğur, bu konuyu tartışalım ama bölünmeden, bir birimizi kırmadan, fikirlerimize saygı ve anlayış göstererek derken samimiydim. Bu kadar sert olmana gerek yok!
Karşılıklı olup, aynı pencereden bakmıyor olabiliriz. Her yol mübah anlayışı benimsenirse herkez bildiğini okursa, kendine göre bir uslüp takınırsa bir birini incitmekten başka birşey yapmaz. Sonuçta forum kuralları ne ise o uygulanıyor, kimse istiyor diye çoğunluğun kabul ettiği bir kuralı değiştiremeyiz.

Başka forumlarda ne yazdığı, başkalarının görüşlerinin ne olduğunun bu forum ve arkadaşlarımızın çoğu için pekte önemli olduğunu düşünmüyorum. Biz kimse için Piranha beslemiyoruz, kendi hobimiz...
Bizim acınacak bir halimiz yok bunu düşünün ahmaklarda problem var!

En azından kendi hobi mi, kendi tarzıma göre yaşayabilirim buna da hiç bir forum hiç bir insan evladı burnunu sokamaz!
Forumda yayınlanmaz o başka bir konu ama ben senin neyin yasaklanmasını istediğini anlayamıyorum canlı yemin mi, videoların mı?

Alıntı:
Almaya alışan hep alır birşey üretemez hiçbir zaman,en basitinden şöyle bir mazimize bir bakın adam akıllı bir yarışma yapabilmişmiyiz?

Bu lafın çok garibime gitti, kos koca bir platform, bir sürü üyesi ve seneleri ile nette kaya gibi duran. Türkiye'de tek Dünya'da sayılı Piranha forumlarından biri olmuş bağımsız bir oluşum. Bumu hiç birşey yapmamış forum?

O forumlar forumlar dediğin ortamlar önce Piranha'nın yakasından düşüp Türkiye Cumhuriyeti'ne kaçak yollarla sokulup satılan örümcek, sürüngen, bir sürü kuş, sularımız için tamamen sonun başlangıçı olan yılanbaş, tilapya gibi türlerin peşine düşselerya nerde hepsinden boy boy resimler mevcuttur o forumlarda.
Piranha'nın tek kabahati var o da dişleri...
Burak Söylemez

Çevrimdışı yasan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 19:54   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Bu şekilde konu nereye varacak kestiremiyorum.Ama birbirimizi kıracağımız kesin gibi görünüyor.Herkesin biraz daha esnek ve anlayıslı olacağını umuyorum.
Saygılarla.
mustafa YASAN

Çevrimdışı çağrı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.03.2011 19:59   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

TORK yazdı:
Önemli olan sadist bir kişinin hobisini nekadar sürdürdüğü değildir,bunu bu şekilde değerlendirmeyin.

Çok önemli bir noktadan bakmak yerine olayı sizde doğal ortamlarını ele alarak kaydırıyorsunuz malesef.

Bu olayı değerlendirirken birazda başka hobicilerin bakış açısını ele alarak değerlendirin lütfen.
Biz bize yeteriz mantığı gütmemenizi öneririm,eğer bu bakış açısını arama motorlarında aratarak öğrenirseniz nekadar acınası bir hal olduğuna şahit olursunuz.Burdan ben buna açıklık getirmek istemiyorumki yine kırıcı oluruz mazallah :mrgreen:

Bu konuya benim bakış açılarımı ele alarak karşı savunmaya geçmenizi istemem.Çünkü cümle alemin kabullendiği şeyleri kabullenmeyerek adeta kendi dünyanızı oluşturmaya çalışıyorsunuz.Böyle bir dünya yok malesef,sadece bir dünya var kurallar var.

Ya bu kurallara riayet eder,üzerimizdeki düşünceleri kaldırır ve bu hobi yi geliştiririz.Yada mağra adamı muamelesi görmeye devam ederiz.....

Şahsen ben ne bu şekilde bir muamele görmek istiyorum nede milletin sitesinden resimlerini veya videolarını buraya ilgimi çektiğinden yapıştırmak istiyorum.

Bırak yarışmayı adam akıllı bir araya gelemiyoruz malesef.

Bir sonraki gün daha anlaşılır olmak dileği ile...

Bu yazının altına imzamı atıyorum ve şunu ekliyorum; piranhanın kabahati dişleri değil, piranhanın kabahati onları yanlış tanıtmak. Hala bunu yapıyoruz. Benim sıkıntım bu. Hala öyleyse doğal hayatı ele alalım gibisinden yazılar yazarak konuyu kısır döngüye sokuyoruz. Ne kadar insan gördümse piranhalarımı gören "piranha mı neyle besliyorsun bu yaratıkları" veya daha düzgün birşey bulamadın mı besleyecek falan diyor. Ben bunu duymak istemiyorum açıkçası. Birşeye daha açıklık getireyim. Sözüm meclisten dışarı, piranha besleyenlerin %80 i bunu sırf canlı yem vb. için yapıyor. Geriye kalan %20 lik kısımda forumda zaten.
Ziya Çağrı Yeni
Yazilim Muhendisi A rh (-)
10.04.1990

Serra tanki hazirliklari..

Çevrimdışı yasan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 20:10   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Arkadaşim bana da diyorlar ıyyy yılan mı tarantula mı timsah vb.besliyorsun diye hele canlı yem verince hopluyorlar ama alıştım ya bu benim hobim diyorum siz gibi kahve köşelerinde zaman geçireceğime bu canlılarla ilgilenmeyi seviyorum diyorum.o yüzden kim ne demiş umrumda olmaz.biz farklı bir topluluğuz evinde herkes piranha sürüngen beslemez.bu canlılar mimlenmiş bir kere ben zarasız diyorum inandıramıyorum.Yılanım yüzünden eve gelmeyen kişiler var.O yüzden o ne demiş bu ne demiş takmıyorum.Takmam.Takmayacağım!!!
mustafa YASAN

Çevrimdışı çağrı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.03.2011 20:12   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

yasan yazdı:
Arkadaşim bana da diyorlar ıyyy yılan mı tarantula mı timsah vb.besliyorsun diye hele canlı yem verince hopluyorlar ama alıştım ya bu benim hobim diyorum siz gibi kahve köşelerinde zaman geçireceğime bu canlılarla ilgilenmeyi seviyorum diyorum.o yüzden kim ne demiş umrumda olmaz.biz farklı bir topluluğuz evinde herkes piranha sürüngen beslemez.bu canlılar mimlenmiş bir kere ben zarasız diyorum inandıramıyorum.Yılanım yüzünden eve gelmeyen kişiler var.O yüzden o ne demiş bu ne demiş takmıyorum.Takmam.Takmayacağım!!!

Siz bilirsiniz. O zaman sizinle bu konuyu tartışmanın bir anlamı yok.
Ziya Çağrı Yeni
10.04.1990

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 20:19   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Bu gidisle ben 20 lik bi nat surusu kurcam canli yem showuna devam edicem.Hic olmazsa bos yere tartismazsiniz cunku ortada dogru durust canli yem videosu yok neye tartisiyorsunuz. :mrgreen:
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı yasan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 20:23   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

çağrı yazdı:
yasan yazdı:

O zaman tartışılacak bir konu yok.Herkes şu şöyle diyor bu böyle diyor ooo Türkiye burası işimiz zor arkadaşım.En iyisi herkes bildiğini yapsın.Bildiği gibi beslesin hiç uzatmaya gerek de yok zaman
Saygılarla.
mustafa YASAN

Çevrimdışı çağrı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.03.2011 20:27   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

yasan yazdı:

O zaman tartışılacak bir konu yok.Herkes şu şöyle diyor bu böyle diyor ooo Türkiye burası işimiz zor arkadaşım.En iyisi herkes bildiğini yapsın.Bildiği gibi beslesin hiç uzatmaya gerek de yok zaman
Saygılarla.[/quote]

Yok hayır beni yanlış anladınız. Ben bu konuyu sizinle tartışmak istemediğimi belirtmiştim sadece. Tartışmak istemeyen biriyle ne kadar uğraşsak da sağlıklı bir sonuca varamayız neticede.
Ziya Çağrı Yeni
10.04.1990

Çevrimdışı yasan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.03.2011 20:30   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Peki benimle tartışmayın.Bakalım sağllıklı bir sonuca varabilecek misiniz??
mustafa YASAN

Çevrimdışı DeJaVu

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.03.2011 08:32   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Tartışma karşılıklı olur bir kişiye veya kişilere kendi fikrini empoze etmeye veya kabul ettirmeye çalışmakla olmaz. Fikrini ortaya atarsın alan alır, almayan almaz!

Bırakın videoyu, net yokkende Piranha besliyorduk görüşler hep aynıydı...
Burak Söylemez

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.03.2011 09:32   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Anlaşılan o ki biz bu şekilde hiç bir yere varamıcaz. Taraflar birbirini savundukça tartışma kızışıyor bu da en son istediğimiz şey hepimiz burada abi kardeş gibiyiz lütfen bunu her kelimeyi yazarken hatırlayalım. Durum şu ki her iki tarafta alınılan karar çerçevesinde davranıyor bence bu muhabbet arayı bozmaktan başka bir işe yaramıyor bence daha fazla devam etmeyelim.
Ancak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum; Diğer insanların piranhalara canavar ve cani gözle bakması bizim videolarımız yüzünden değil %90 yıllardır yapılan saçma sapan piranha filmlerinden kaynaklanıyor. Kimse bunu göz önüne almadı. Ben arkadaşlarıma Benim piranhalarımı gösterdiğim zaman ''hani bunlar piranha filmindeki gibi değiller onlar daha değişik daha saldırgan üstelik onlar denizde yaşıyordu'' diyen çok arkadaşım oldu. Bu açıdan düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız. Cani olan biz değiliz bence piranha filmlerinin yönetmenleri. :canadian: Dediğim gibi onların, insanların kafasında oluşan piranha kavramına etkileri %90 bizden daha fazla diye düşünüyorum.
Resim

Çevrimdışı DeJaVu

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.03.2011 10:43   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Fırat eminimki o filmler bir çok kişiyide etkileyip bu hobiye başlamasına neden olmuştur o da ayrı bir konu. Sonuçta bir yerden bu hobiye başlanıyorsa ileride insanların fikirleri değişebiliyor.
En başta herkez canavar sevdası ile Piranha'ya başlar açık ve net olalım. Beslenme zincirinin tepesindeki bir katil gibi görüldüğü için.
Mesela Uğur'un canlı yem videosunun üzerine video görmedim. :)
Artık fikirleri değişti aynen benimde hemde çok uzun zamandır, bu yazdıklarımdan öyle görünmeyebilir. Ben sadece insanlara sürekli bunu dayatmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Canlı yem vermek veya video çekip eğlenmek yanlış olabilir biz çekmeyerek yorum yapmayarak, ilgi göstermeyerek örnek olalım herkezin bir gün mutlaka bizlerinde durduğu gibi duracağı gün gelecektir.

Bu işe yeni başlayanlara bunu diretirsek onları hobiye başlamadan kaybederiz çünkü bir çok Piranha besleyenin ilk çıkış noktası budur!
Burak Söylemez

Çevrimdışı Berkay1991

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.03.2011 12:02   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

DeJaVu yazdı:
Tartışma karşılıklı olur bir kişiye veya kişilere KENDİ FİKRİNİ EMPOZE ETMEYE VEYA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞMAKLA OLMAZ.

Burak abinin bu dediği çok onemli ilk once insanların bunu anlaması idrak etmesi gerekir. Burda bir çeşit misyoner gibi durmadan dil dokmenin kendi tarafına çekmeye çalışmanın kimseye bi yararı olmaz sonuçta burdaki insanlar belirli bir yaşa olgunluga gelmiş ve bu konuda hakkındada bi gorusu olan insanlar. Bunun dogrulugunu yada yanlışlıgını tartısabilirsiniz ama o kişiye kendi fikrinizi kabul ettirmeye çalışmak bana dogru gelmiyor!
Ayrıca canlı yem olayı insanın kendi içinde çözdüğü bi olay siz birisine bak gunah sakın verme sen boylesin sen hobiden anlamıyosun vs. konusmalar yaparak, yargılayarak(!) hiç bir yere varamazsınız cunku veren insan zaten gunahınıda sevabınıda her şekliyle dusunmustur vermeden önce. Canlı yem verenlerin bir sebebi varsa ve rahatsa, sizin o insana verme demeniz hiçbirşeyi değiştirmez hemde insanları yargılamayada hakkınız yok bence.

Yasaklansın mı yasaklanmasın mı konusunda tartısmak normaldir oda oylamayla bi sonuca ulaşır ama başka konularda herkeze Saygı duymak düşer!
Berkay Şehler
19
İstanbul
100*60*50h
13x P. Nattereri

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.03.2011 19:52   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Ya abilerim kardeşlerim yemin ederim çok enteresansınız yav:)
Biri bana,nerde kırıcı olduğumu alıntı yaparak bir belirtsinde daha usturuplu bir şekilde söylemeye çalışayım.

Ya bende bir yanlışlık var yada sizin gününüz biraz stresli geçiyor ve yazılanları sert anlıyorsunuz.

Benimle telefon diyoloğu kuranlar az çok bilir,emin olun telefondaki görüşmelerim ne denli samimi ise buradaki yazışmalarımda bir okadar samimidir.Sonuçta burada aynı çatı altındayız ve bir çıkar amacımız yok niçin hala şu ''kırıcı'' lık diktasını araya sokuşturuyorsunuz anlamıyorum doğrusu...

Yanlız samimilikle saygılı olmayı karıştırmayın,Canlı yem verenlere bu konuda saygı duymadığımı geçtiğimiz yazılarımda da belirttim.Saygı duysam benimde canlı yem vermem gerekirdi.Saygı duymuyoruz diyede karşımızdakini küçültücü laflar edecek değiliz.
Alındığınız bir yer olursa belirtin yeterki,hatamı telafi edebilen ve özür dilemesini bilen birisiyimdir.Ama yalvarırım boşu boşuna kırıcılık mesajları falan,boşuna konu değişmesin olurmu.

DeJaVu yazdı:
Başka forumlarda ne yazdığı, başkalarının görüşlerinin ne olduğunun bu forum ve arkadaşlarımızın çoğu için pekte önemli olduğunu düşünmüyorum. Biz kimse için Piranha beslemiyoruz, kendi hobimiz...
Bizim acınacak bir halimiz yok bunu düşünün ahmaklarda problem var!

Bana ahmak dediğin için teşekkürler ;) Asla garibsemem ama 30-40 tl lık bir balığa 150 tl verdiğimizde bu ahmaklık kimleri kapsıyor onuda siz hesaplayın.Kendi yağımda kavrulurum hobime bakarımla olmuyor bu işler.Adamlar bizim balığımızdan daha değerli balıkları yurt dışı fiyatına getirebiliyor.Birde nedense hep başkalarında problem var ya,hadi neyse....

DeJaVu yazdı:
En azından kendi hobi mi, kendi tarzıma göre yaşayabilirim buna da hiç bir forum hiç bir insan evladı burnunu sokamaz! Forumda yayınlanmaz o başka bir konu ama ben senin neyin yasaklanmasını istediğini anlayamıyorum canlı yemin mi, videoların mı?

Tabiki kimse size zorla birşey yaptıramaz ama insanların görmekten rahatsız olduğu bir konu var.Kendi tutumunuzun yansımasını herkeze maal etmek nekadar doğrudur?
Canlı yem videolarının yasaklanmasıdır tabiki abicim,senin gönlüne bir kota koyamayızki ;)
Ne güzel bir forumumuz var,insanların rahatsız olduğu bir olguyuda kaldırsak daha güzel olmazmı?Emin olun, birilerinin olumsuz bakış açısı yüzünden bu hobiye girmekten çekinen çok hobici var.Bunu sende iyi biliyorsundur.

DeJaVu yazdı:
Bu lafın çok garibime gitti, kos koca bir platform, bir sürü üyesi ve seneleri ile nette kaya gibi duran. Türkiye'de tek Dünya'da sayılı Piranha forumlarından biri olmuş bağımsız bir oluşum. Bumu hiç birşey yapmamış forum?

Burak abim garibseme,bence kulak asmanız gerekli,''YÖNETİM DÜŞÜNCENİZ'' diye bir başlık açın ordan devam edelim.Yaptığınız yeniliklere atılımlara eyvallah ta siz nerdesiniz? Bu konuya ordan devam ederiz işallah.
Birde benim cümlemin neresinden birşey yapamadığınızı çıkardın anlamadım doğrusu?

DeJaVu yazdı:
Tartışma karşılıklı olur bir kişiye veya kişilere kendi fikrini empoze etmeye veya kabul ettirmeye çalışmakla olmaz. Fikrini ortaya atarsın alan alır, almayan almaz!

Şahsen benim size kabul ettirmeye çalıştığım tek şey forumunuzu sevmeniz.Artık alırsanızda almazsanızda ortada malesef...

leggera yazdı:
Anlaşılan o ki biz bu şekilde hiç bir yere varamıcaz.

yıllardır yapılan saçma sapan piranha filmlerinden kaynaklanıyor. Kimse bunu göz önüne almadı. Ben arkadaşlarıma Benim piranhalarımı gösterdiğim zaman ''hani bunlar piranha filmindeki gibi değiller onlar daha değişik daha saldırgan üstelik onlar denizde yaşıyordu'' diyen çok arkadaşım oldu. Bu açıdan düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız. Cani olan biz değiliz bence piranha filmlerinin yönetmenleri. :canadian: Dediğim gibi onların, insanların kafasında oluşan piranha kavramına etkileri %90 bizden daha fazla diye düşünüyorum.

Aslında böyle bir yerlere varıcaz dostum,kaçarak fikirleri ortaya dökmeyerek biz kaybederiz.

Film konusunda haklısın ama bu olayın saçmalığını bizlerin onlara anlatması gerekir.Bunu anlatmak içinde bazı tabuları yıkmamız gerekir ki anlatabilelim ;)

DeJaVu yazdı:
Fırat eminimki o filmler bir çok kişiyide etkileyip bu hobiye başlamasına neden olmuştur o da ayrı bir konu. Sonuçta bir yerden bu hobiye başlanıyorsa ileride insanların fikirleri değişebiliyor.
En başta herkez canavar sevdası ile Piranha'ya başlar açık ve net olalım. Beslenme zincirinin tepesindeki bir katil gibi görüldüğü için.
Mesela Uğur'un canlı yem videosunun üzerine video görmedim. :)
Artık fikirleri değişti aynen benimde hemde çok uzun zamandır, bu yazdıklarımdan öyle görünmeyebilir.

Canlı yem vermek veya video çekip eğlenmek yanlış olabilir biz çekmeyerek yorum yapmayarak, ilgi göstermeyerek örnek olalım herkezin bir gün mutlaka bizlerinde durduğu gibi duracağı gün gelecektir.

İşte budur abi yav,buradaki her cümlene katılıyorum :tezahurat:

Yanlız birşeyin yanlış olduğunu bilipte yapmadığın halde niçin bunu yeni gelenlerede öğretmiyorusun güzel abim.Meraklarını canlı yem vererek illaki giderecekler buna hiçbir kanun engel olamaz,hiç değilse alışkanlık haline getirmelerini engelleyip birşeylerin yanlış olduğunu baştan anlatmış oluruz.Bizim gibi yıllarca hata yapmalarını önleyerek bilinçli hobici yetiştirip kazandırmak daha olumlu bir yol değilmi?

DeJaVu yazdı:
Ben sadece insanlara sürekli bunu dayatmanın yanlış olduğunu düşünüyorum

Böyle bir kavram içine sokulmam beni üzdü gerçekte,benim ne çıkarım varda bir dayatma gibi algılanıyor anlamıyorum.

DeJaVu yazdı:
Bu işe yeni başlayanlara bunu diretirsek onları hobiye başlamadan kaybederiz çünkü bir çok Piranha besleyenin ilk çıkış noktası budur!

Bir bilinçli hobici 50 bilinçsiz hobiciden daha hayırlıdır ve yararlıdır.Ayrıca seninde dediğin gibi
''senelerdir nette kaya gibi duran bir forum '' bir forumu dağ gibi yapacak olanda bu bilinçli hobicilerdir.

Berkay1991 yazdı:
Ayrıca canlı yem olayı insanın kendi içinde çözdüğü bi olay siz birisine bak gunah sakın verme sen boylesin sen hobiden anlamıyosun vs. konusmalar yaparak, yargılayarak(!) hiç bir yere varamazsınız cunku veren insan zaten gunahınıda sevabınıda her şekliyle dusunmustur vermeden önce. Canlı yem verenlerin bir sebebi varsa ve rahatsa, sizin o insana verme demeniz hiçbirşeyi değiştirmez hemde insanları yargılamayada hakkınız yok bence.
.......................Uğur Erdil.....................
Resim
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 15. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz