Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Renk için Beta (Canlı yem)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
İlk konu benden olsun bakalım,
Evet tartışmayı başlatıyorum,yavru piranhalara renk yapsın diye beta balıklarını canlı yem olarak vermek sizce ne kadar doğrudur ?Gerçekten faydalımıdır yoksa boşunamı betaları piranhalara yem yapıyoruz ? Bu konuda bilimsel veriler ile beraber herkes görüşlerini yazabilir. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Ben pek sanmıyorum Beta'ların renklenme açısından faydalı olabileceğini.Ama kanıtsal bir deney yada tecrübe sayesinde edinilmiş bir bilgi varsa birşey diyemem.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Betanın vucudunda bulunan renk kromozomları piranhaların renklenmesinde faydalı olduğunu söyledik hep.Fakat bu konuda elimizde bilimsel bir veri yada kaynak bulunmamaktadır!
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Frank amcaya sorsak bir bilgi edinebilirmiyiz acaba.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Sorarız Serkan biraz biz tartışalım önce..
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 17.05.2007 16:22 İleti: 107 Yaş: 35 Konum: istanbul |
|
|
Arkadaşlar karidesi bu konuda şiddetle tavsiye ettiğimize göre, betaların da bu konuda az da olsa mutlaka faydası olacağını düşünüyorum. Ne dersiniz
|
|
|
Deniz ULUS(17)
105*45*55h
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Renk pigmentleri olan bir balık, çeşit çeşit renkleri mevcut dikkat ederseniz zaten..Ama büyük balıklara çok fazlada vermenin bir anlamı yok bence.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.02.2006 20:51 İleti: 2696 Yaş: 64 Konum: İstanbul |
|
|
Düz mantıkla bakıldığında, renk pigmentleri yüksek gıdaların renklerin gelişimine katkısı muhakkak vardır.Lakin;renk konusunda gıda ağırlıklı bir araştırma yapılıp yapılmadığını bilmek gerekiyor.Bence rengi getiren özenli bakımdır.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Ben bir katıkı yapacağını düşünmüyorum albinolar haricinde bütün canlılarda renk pigmenti var bana göre önemli olan beta keroten taşıması karides gibi.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Bakın daha önce forumda beta ver renklensin diyenler oldu. Buna herzaman karşı da çıktım. Ancak acaba doğru mu diye merak edip verdiğim de oldu.
Size iki örnek vericem; Sansarlar engerekli yılanla beslenirler ama kendileri bu zehiri kullanmazlar. Yani bu zehri depolayamaz ya da sindiremezler. Havuç hepinizin bildiği üzere A Vitamini içerir. Yani retinoik asit. Bunun yanısıra güneş ışığı ile temas edince turuncu renk alan, aslında beyaz olan bir de pigment içerir. Bu pigment derimizde melanin ile etkileşince aşırı tüketim neticesi sapsarı olursunuz. Ama bana kalırsa balıklardaki renk ile piranhaların renklenmesi arasında en ufak bir alakâ yok. Ancak Beta-Karoten ile boyadığım karidesler ile beslediğim elongun rengini Resule sorun. O gözleri ile gördü. Hayvanın karnı resmen kzıarmıştı. Üstelik stresle de kaybolmuyordu. Açık konuşmak gerekirse caribalara hiç vermedim. Vermeyi de düşünmüyorum haricî olarak bir karoten bileşiği... Ama menülerinden karidesi de eksik etmiyorum. Bunun asıl nedeni ise kolay temin etmem ve hazırlamasının temiz olması. Suda buzunu çöz ve at tanka... |
|
| Sayfa başı | |
|
Administrator
|
|
Başka görüşü olan arkadaşlar var ise yazarsa iyi olur!
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 17.05.2007 16:22 İleti: 107 Yaş: 35 Konum: istanbul |
|
|
Asıl olay karotende galiba...
Flamingoları örnek gösterebiliriz sanırım. Normalde renkleri beyazdır fakat yediklerindeki karoteni vücutlarında depolamaları sonucu pembe renk alırlar... |
|
|
Deniz ULUS(17)
105*45*55h
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Piranhalarda denemedim ama tatlı kırmızı biber karışımı ile yapılan ev tipi yemlerin özellikle japon balıklarında gözle görülür bir renk sağladığını gördüm. Daha öncede kanarya beslediğim dönemlerde bolca verirdim kanaryalara ve beyaz bir kanarya 2 ayda kıpkırmızı olurdu. Piranhalarda canlı, yada cansız yemle renklendirmenin pek bir faydası olacağını sanmıyorum. Tetra'nın renklendirici yemlerinden bir ara vermiştim hiç bir faydası olmadı halbuki japonlarda bayağı etkili. Ben su şartları, büyük bir tank, düzenli ve kaliteli beslenme, ve stressiz bir akvaryumda balıkların renklerine kavuşacağına inanıyorum.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Sağlam hacimlimli bir tank ve kusursuz su değerleri,iyi beslenme sonucu süper renkli piranhalar elde edilecektir!Bu bir gerçek bizim merak ettiğimiz betanın balıkların renklerindeki etkisi..
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.02.2006 20:51 İleti: 2696 Yaş: 64 Konum: İstanbul |
|
|
Canlı yem olarak genellersek tamam,ama özellikle beta dersek,hiç sanmıyorum..
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz