Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Haziran Ayının Tartışması (Pygocentrus Piraya)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
![]() Evet forumdaşlar bundan böyle her ay,"Ayın Tartışması" adı altında Piranha türleri ile ilgili seçtiğimiz tür üzerinde tartışma ortamı oluşturmak istiyoruz. Her ay yönetim tarafından seçilen tür ile ilgili; *Besliyorsanız kendi resim ve videolarınızı,gözlemlerinizi,farklılıklarını,yöntemlerinizi *Beslemeyenler,dışardan gördükleri güzel resim ve videolarını,beğendikleri yanlarını,hakkında olumlu olumsuz düşündüklerini *Neden beslenmesi gerektiğini,olmazsa olmazlarını *Daha agresif ,renkli, formda olmasını gerektiren kendi taktiklerinizi,yöntemlerinizi *Kısacası o ay sadece o balıkla ilgili konuşulacak ne varsa hepsini açılacak olan "Ayın Tartışması"konulu başlıkta paylaşmanızı istiyoruz. Bu ayki türümüz hemen hemen hepimizin rüyalarıı süsleyen Piraya'dan başlıyoruz.Hadi bakalım düşündüklerinizi,bulduğunuz resim ve videoları, bekliyoruz. Teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
- Piraya Piranha türlerinde bildiğim en hassas türlerden..
- Piraya Piranha türlerinde bildiğim en güzel renklere ve pigmentlere sahip olan.. - Piraya Piranha türlerinde benim için gerçekten çok ama çok farklı bir yere sahip. Bu balığı alıp büyüteceksin abi, böyle bir tad ve sehir keyfi bence başka hiç bir türde yok. Ne Cariba kadar hareketli ne de Serra.'lar kadar durağan. Denizaltı gibi aheste aheste bir oraya bir buraya. Ciddi anlamda sabır istiyor bakılması, hele ki ufak boylarda. Birbirlerini eleme ihtimali en yüksek olan tür. Serra. sürüsünün birbirini eleme ihtimali daha az diyebilirim. Benim Piranha türlerinde en beğendim türdür. Sonra Rhombeus ve üçüncü olarakda Manueli. Gerçi Manueli'ye eskisi kadar ilgim yok fakat apayrı nadide bir balık oda. Yeni arkadaşlar bel ki bilmezler bu düşüncelerim uzun yıllar Piraya bakmakla edinilmiştir. Pygo.'nun Ternetzi hariç bütün türlerini baktım. F0 Nat., Super Red, Cariba hepsi elimden geçti fakat en asilleri Piraya'dır. Tabii ki bu benim fikrim herkesin düşüncesine saygı duyarım. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Pygo'nun içinde en baba balık olmasına rağmen son zamanlarda piraya'lar unutularak bir Cariba sevdası tuttu gidiyor. Ankara'da 12 Tane sürünün 4 ayda 1 adede düşdüğünü gözlerimle gördüm. Son kalan ise tabi hepsini yiyen sürünün en bodur balığı idi. 540 Lt.lik tankda tek başına takılmaya başlamıştı hıyar.
![]() |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Abi birazda fiyatlarla alakalı diye düşünüyorum.
Cariba : 90 tl Piraya : 350 tl olunca haliyle üyeler Caribaya kayıyor düşüncesindeyim. Ya da Piraya sürüsü yapmak isteyenler yapamıyorlar. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
aykut_oruc yazdı:
Cariba : 90 tl Piraya : 350 tl olunca haliyle üyeler Caribaya kayıyor düşüncesindeyim. Ya da Piraya sürüsü yapmak isteyenler yapamıyorlar. Aykut , fiyat konusunda haklısın ama biliyorsunki dünyada Serra gibi tek beslenen ve çok ünlü olan Piraya'lar var. Tek başlarına dana gibi oluyorlar. Bizim buralarda bu alışkanlığıda yaymak gerek. ![]() |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Bende 1 tanede olsa Piraya besleme şansı bulmuştum ama hem kendi aralarında hemde karma tanklarda hep yenilen taraf oldukları için kaybetmiştim balığımı.Bana görede Pygo'lar içinde en asil ve babacan görüntüye sahip balıktır Piraya.
Fiyat ortalamaları yüksek olmasa en az 6'lı bir sürü, büyük bir tankta uzun süre zevkle besleme hayalleri kurduğum Yellow Piraya sevdasıdır benimki. Benim beslediğim Orange Piraya idi ama asıl beni cezbeden limon gibi olan Yellow Piraya'dır.Tarifi bambaşka duygular beslemekteyim bu türe,ilerde nasip olur inşallahta şöyle 35-40 cmlere ulaştırırız. Nedense pek Piranha belgesellerindede gösterilmezler ama bence Amazon'un gizli kahramanlarıdır Piraya'lar.Nesli tükenmekte olduğu içinmidir,yoksa yerlerinimi denk getiremedikleri içindir,şöyle doğal ortamlarından bir Piraya sürüsü görüntüsü göremedim,yada var ben görmedim. Bu başlığı kimse doldurmasada ben tek başıma Piraya ile dolduracağıma eminim,inşallah güzel güzel fotolarla yaşarız bu güzel balığı. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Dediğinde çok mantıklı. O boylarda daha sonra sürü yapılmak istense dahi eleme riski çok az olur.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Sadece izlediğim videolar,gördüğüm resimler ve Pirayalar hakkında okuduğum makalelerden kaynaklı yorum yapacağım beslemediğim bir türdür.
-Ağır safkan güçlü dışı alev desenli Amerikan otomobillerimdir benim pirayalar,inanılmaz renk ve desende olanlarını gördüğüm Pygo ailesinin reisidirler. -El yakan fiyatlarıyla büyük bir sürü kurmanın ciddi anlamda maddiyat gerektirdiği ve her sabah uyandığınızda paralarınızın yavaş yavaş uçup gitmesini size izlettirebilecek balıklardır.Sürü olarak bakılmalıdırlar fakat bu sebeplerden yavaş yavaş çaktırmadan Serra ailesine geçiş yapmaktadırlar. -Güzel renkleri,büyüme hızları,maksimum boyutları ve agresifliklerinden dolayı beslemek istediğim bir türdür. |
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
aykut_oruc yazdı:
Cariba : 90 tl Piraya : 350 tl olunca haliyle üyeler Caribaya kayıyor düşüncesindeyim. Ya da Piraya sürüsü yapmak isteyenler yapamıyorlar. Aykut , fiyat konusunda haklısın ama biliyorsunki dünyada Serra gibi tek beslenen ve çok ünlü olan Piraya'lar var. Tek başlarına dana gibi oluyorlar. Bizim buralarda bu alışkanlığıda yaymak gerek. ![]() Bayram abi bu konuyu buradada masaya yatırabiliriz,neden Piraya'ları yurtdışında olduğu gibi bizlerde Serra gibi tek beslemiyoruz.Tamam sürü gibi olmaz ama dünyada Frankenstein gibi bir örnek varki o balığa içimizde hayran olmayan yoktur herhalde. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 25.01.2012 16:22 İleti: 13 Yaş: 44 Konum: İstanbul |
|
|
Pirayalar diğer sürü olarak hareket eden piranha türlerine göre, bence doğal ortamlarında orta seviyede tehlike derecesine sahip türlerdir. Nedeni ise bu iri cüsseli büyük boyutlardaki pirayalar, fazla sayıda sürü halinde birlikte gezmediklerin'den orta seviyede tehlike derecesindedir. Başta Cariba olmak üzere Nattereri türleri büyük sayıda sürüler halinde gezdikleri için piraya türlerinin aksine akvaryum ve doğal ortamlarında insanlar ve hayvanlar için diğer tüm piranha türlerine göre çok daha ciddi tehlike oluşturduğu bilinmektedir.
Akvaryum ortamında tek olarak bakılan 30 cm lik bir piraya ise bir hatanızda parmağınızın birini kaybetmenize neden olabilecek kadar dikkat edilmesi gereken bir tür olduğu kesindir. Renk kombinasyonları olgun bir pirayaya bakınca oldukça göze hoş görünecek kadar bence etkileyicidir. 6-7 adetten oluşan bir piraya sürüsü kurmamamın sebebi akvaryum ortamında 40 cm boyuta ulaşabilen pirayaların 2 metreden daha büyük akvaryum için evde yeterli alanın olmaması, bu türü sürü olarak beslememi engellemektedir. Bence pirayalar natteri, cariba gibi türlerden çok daha farklı büyüklüklerde akvaryumda ömrü boyunca rahat yaşayabileceği bir ortam sağlanmadan beslenmesi zor bir türdür. 3 Yılda akvaryum ortamında 35-40 cm boyuta ulaşmayan bir piraya bence yarım pirayadır. |
|
|
Özkan EMİR İstanbul (12xCariba) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Tabii düzenli su değişimi, uygun yemleme, uygun tank boyutları sağlanmıyorsa her balık yarım kalır. Aslında ortada yarım balık değil, yarım yamalık bakım söz konusu.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Kısmetse ilerde kesinlikle bakmak istediğim bir tür. Sürü olarak bakabileceğimi zannetmiyorum ama 2 adet bilemedin 3 adet olarak bakmayı çok isterdim. Renkleri kesinlikle mükemmel
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 27.08.2007 12:59 İleti: 445 Yaş: 45 Konum: Tekirdağ |
|
|
Birçoğumuzda olduğu gibi benimde hayalim olan bir tür. Bu tür ile ilgili herhangi bilgim ve tecrübem olmadığı için yıllardan beri bilgisayarımı her açtığımda iç çekmeme neden olan masaüstü resmini eklemek istedim. Belki bu resmi görmemiş ve kullanmak isteyen üyeler olabilir.
Fotoğraf biraz büyük olduğundan direk koymuyorum. Link aşağıda. http://img17.imageshack.us/img17/5466/p ... spiray.jpg |
|
|
Alper SARAÇOĞLU TEKİRDAĞ |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Arkadaşlar PİRAYA denince benim aklıma ilk olarak iri siyah yeleli bir erkek ASLAN geliyor.neden bilmiyorum başka hiçbir piranha türünde bu düşüncem olmuyor.olgun bir piraya bana kral gibi geliyor.bu balık bana çok zarar veriyor neden derseniz bu gidişle nat dan zevk alamama sebep olabilir.yellow u düşündükçe direk onu alasım geliyor.ama nerdeee bizde öğrenciyiz piraya?son sözüm iri bir pirayaya baba diyesim geliyor
|
|
|
İSMAİL YAŞAR-Konya KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Trakya yazdı:
Birçoğumuzda olduğu gibi benimde hayalim olan bir tür. Bu tür ile ilgili herhangi bilgim ve tecrübem olmadığı için yıllardan beri bilgisayarımı her açtığımda iç çekmeme neden olan masaüstü resmini eklemek istedim. Belki bu resmi görmemiş ve kullanmak isteyen üyeler olabilir.
Fotoğraf biraz büyük olduğundan direk koymuyorum. Link aşağıda. http://img17.imageshack.us/img17/5466/p ... spiray.jpg Alper bey resim ve balıklar çok şık fakat Piraya değilller. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz