Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Pygocentrus Piraya DSLR (Aykut Oruç DURMUŞOĞLU)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Arkadaşlar dün akşam sağolsun Aykut beni evine davet etti ve pirayaların resimlerini çekme fırsatı bulduk.Yaklaşık 2 haftadır bu buluşmayı planlıyorduk,gittiğim zaman resimlerden çok dekor konusunda birşeyler yapmayı planlıyorduk ama tankın karşısına geçtiğim zaman dekor olarak son noktada olduğunu gördüm.Tankın ebatı,balıkların heybeti,mangrow köklerine tutturulan çeşitli anubias türleri,şimdilik fazla olmayan ama 3-5 ay sonra yüzlerce sayıya ulaşacak kiraz karidesleri,kendilerini amazonda sanan tetralar ve kullanılan mobilyanın salona uyumu...Bu kadar artının yanında zeminde kullanılan bana göre az miktarda olan silis kum bile insanın gözüne batmıyor.Tank dekoru acele ile yapılmasına rağmen bütün detaylar yerli yerinde,sanki önceden planlanmış yada başka bir tank örnek alınmış gibi.Tank filtrasyon borularının haricinde tankta duran her malzeme çok doğal.
Tank hakkında övgü ile bahsedecek daha çok şey var ama bunları benden değil gidip yerinde görmeniz lazım. Aykut burdan seni tekrar tebrik ediyorum kardeşim,gerçekten önünde şapka çıkartılacak bir tank yapmışsın. Fazla uzatmadan resimlere geçelim...Ortam ve balıklar güzel olunca resim sayısını biraz abarttım kusura bakmayın arkadaşlar. Maşallah. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Aykut gercekten tank ortami harika kardesim, hersey cok guzel ellerine saglik. Taner de bu arada fotografcilik yetenegini konusturmus onun da ellerine saglik.
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Yani ne diyeceğimi bilemiyorum,resimlerden tam 10 kere tekrar geçtim diyebilirim,yorum yaptıktan sonra tekrar tekrar bakacağım zaten.Tek kelime ile muhteşem hatta muhteşem ötesi.Cenab-ı Rabbül Alemin nazarlardan saklasın.Aykut'um valla ortaya bir şaheser çıkartmışsın,tebrik ediyorum kardeşim.En kısa zamanda iznin olursa gelip canlı canlı görmek istiyorum bende,hem gelmişken Rasbora çalarım biraz.
Taner abim sanada ayrı bir parentez açmak istiyorum,inan resim konusunda mükemmelsin,diyeceksinki makine güzel ama makineyede güzelliği katan sensin.Teşekkürler,ellerine yüreğine sağlık bu güzel kareler için. 2013 yılının takvim pozlarıda diğer Serra başlığındaki resimlerle beraber hemen hemen hazır olmuş oldu artık. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 24.11.2008 20:48 İleti: 352 Yaş: 46 Konum: ANKARA,22.01.1980 |
|
|
Aman tanrım demek istiyorum ..Mükemmel bir tank olmuş .Sade olmasının yanında ferah bit ortam olmuş.Balıkların ihtişamı tetralarla daha haereketli tam biotop oluşturacak bir ortam haline gelmiş tek söz MAŞALLAH ...imkanınız olsa 3 adet daha koysanız .Çok çok güzel olurdu ...Elinize emeğinize sağlık...Taner beyin emekleride göz ardı edilmemeli..Sizinde elinize gözünüze sağlık .Çok güzel çalışmalar olmuş.
|
|
|
Ozan Barış Bolat 38 ANKARA SERRASALMUS ELONGATUS |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Vallaha son nokta okadar diyorum sadece ! Fazla söze gerek yok.
|
|
|
>>> Rocky The RHOMBEUS <<< ||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER ||| #ProudRhombeusKingRocky |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Gerçek olamaz hayır hayır kabul etmiyorum montaj bunlar.
![]() |
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Taner'cim başta sana çok çok teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum senden bu yorumları duymak inan ki beni çok gururlandırıyor. Çünki biliyorum ki sen ne tankların altına imzanı atmış bir hobicisin. Tankımı bu denli beğenmen çok hoşuma gitti doğrusu. Tekrardan beni kırmayıp geldiğin için çok teşekkür ederim. Seninde fotoğraf kabiliyetin muhteşem abi. Eline emeğine sağlık.
Mehmet SOVUK yazdı:
Aykut gercekten tank ortami harika kardesim, hersey cok guzel ellerine saglik. Taner de bu arada fotografcilik yetenegini konusturmus onun da ellerine saglik.
Teşekkürler Mehmet abi. Beğendiğine sevindim. Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Yani ne diyeceğimi bilemiyorum,resimlerden tam 10 kere tekrar geçtim diyebilirim,yorum yaptıktan sonra tekrar tekrar bakacağım zaten.Tek kelime ile muhteşem hatta muhteşem ötesi.Cenab-ı Rabbül Alemin nazarlardan saklasın.Aykut'um valla ortaya bir şaheser çıkartmışsın,tebrik ediyorum kardeşim.En kısa zamanda iznin olursa gelip canlı canlı görmek istiyorum bende,hem gelmişken Rasbora çalarım biraz.
Taner abim sanada ayrı bir parentez açmak istiyorum,inan resim konusunda mükemmelsin,diyeceksinki makine güzel ama makineyede güzelliği katan sensin.Teşekkürler,ellerine yüreğine sağlık bu güzel kareler için. 2013 yılının takvim pozlarıda diğer Serra başlığındaki resimlerle beraber hemen hemen hazır olmuş oldu artık. Eyvallah aga. Rasboraların gel bende hazır. Bütün iyi dileklerin için çok çok teşekkürler. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
dirgenali yazdı:
Aman tanrım demek istiyorum ..Mükemmel bir tank olmuş .Sade olmasının yanında ferah bit ortam olmuş.Balıkların ihtişamı tetralarla daha haereketli tam biotop oluşturacak bir ortam haline gelmiş tek söz MAŞALLAH ...imkanınız olsa 3 adet daha koysanız .Çok çok güzel olurdu ...Elinize emeğinize sağlık...Taner beyin emekleride göz ardı edilmemeli..Sizinde elinize gözünüze sağlık .Çok güzel çalışmalar olmuş.
Çok teşekküerler Ozan. İnanın bu yorumları duyduğumuzda onca yorgunluğu unutuyor insan. HergeLe yazdı:
Vallaha son nokta okadar diyorum sadece ! Fazla söze gerek yok.
Teşekkürler Yusuf'cum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
natıonal yazdı:
![]() Teşekkürler Yasin. Hepsi gerçek. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 29.05.2011 10:24 İleti: 420 Yaş: 30 Konum: istanbul |
|
|
Abi süper çekmişsin resimlere bakmak bile yetti canlı görmüş kadar olduk allah nazardan saklasın.
![]() |
|
|
Tarık Uysal PERU 4 EVER
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
aykut_oruc yazdı:
natıonal yazdı:
![]() Teşekkürler Yasin. Hepsi gerçek. Aykut hiç aklımda yoktu vallahi kendimi bir anda petshop sitesinde buldum.Elimde silis,kuvars,mercan kırıgı olduğu halde siyah kuvars,mopani ve mangrow kök,su mercimeği,yosun topları vsvs sipariş ettim buna sen ve senin tankın sebep oldu. |
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Geçmiş ve hayırlı olsun o zaman Yasin'cim.
Teşekkürler Tarık. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Mehmet ben birşey yapmadım malzeme güzel... |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Taner abim sanada ayrı bir parentez açmak istiyorum,inan resim konusunda mükemmelsin,diyeceksinki makine güzel ama makineyede güzelliği katan sensin.Teşekkürler,ellerine yüreğine sağlık bu güzel kareler için. 2013 yılının takvim pozlarıda diğer Serra başlığındaki resimlerle beraber hemen hemen hazır olmuş oldu artık. Serkan resimlerin bu kadar güzel olacağını inan bende tahmin etmiyordum.Aydınlatma tahminimden fazla olunca resimleri çekmek bir o kadar kolaylaştı.Makinanın rolü çok büyük ama akvaryum fotoğrafçılığı gözüktüğü gibi kolay değil malesef. Bu arada gittiğin zaman rasboraları alırsan eğer benim için tankınj tam ortasında duran ufak anubiasların sarılı olduğu köküde alırsan sevinirim,üzerinde karides olursa daha çok sevinirim... |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
aykut_oruc yazdı:
Taner'cim başta sana çok çok teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum senden bu yorumları duymak inan ki beni çok gururlandırıyor. Çünki biliyorum ki sen ne tankların altına imzanı atmış bir hobicisin. Tankımı bu denli beğenmen çok hoşuma gitti doğrusu. Tekrardan beni kırmayıp geldiğin için çok teşekkür ederim. Seninde fotoğraf kabiliyetin muhteşem abi. Eline emeğine sağlık.
Aykut ben teşekkür ederim kardeşim.Biraz zamansız oldu ama biliyorsun resim için karanlık ortam olması gerekiyordu,evdekileri biraz rahatsız ettik tekrar kusura bakmasınlar. Benim yaptıklarımı bırak sen kendi yaptığına bak biraz,çok ciddi söylüyorum bu tankı gördükten sonra biliyorum ki sen yenisini yapana kadar en iyisi bu olacak. |
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz