Alabalık 3

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 19 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 12:11   İleti başlığı: Alabalık 3   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar geçenlerde iyice temizleyip alabalık attım küçük parçalar halinde,suyu yağa çevirdi :cry: bundan sonra alabalık atarsam 2 olsun.Ben sırf hergün canlı yemle beslerdim masraf oluyordu bana,o yüzden bir alabalık alıp beni uzun süre yem derdinden kurtarır diye düşündüm ama nerdeeeee.Bu yüzden en iyisi hergün canlı yemle beslemeye devam et kararı aldım sizce doğrumu bu davranışım arkadaşlar?
Halil MUTLU / Yaş:27
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.06.2007 12:24   İleti başlığı:    

Canlı yem hergün tabii ki daha güzel olur fakat ileride epey bir bel büktürür.Günde 10-15ytl canlı yem parası verirsiniz.Ekonomik gücünüz buna müsade ediyorsa olur.
Alabalık,suyu deniz balıkları gibi aşırı yağlandırmaz.Az bir yağlanma olur ama çok sağlıklı ve besleyicidir.Ben vermenizden yanayım,siz bilirsiniz.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı DeepiMpaCt

Yasaklı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 13:37   İleti başlığı:    

Sen birde istavrit at akvaryuma alabalığı üpüp başına koyarsın. :)

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 14:11   İleti başlığı:    

Nasıl yani dostlarım,şimdi ben alabalıkla devam edersem eti haricinde yağı damı faydalı oluyor? :roll: Şunu söylemek isterim ben de HEILIA mıydı buna benzer bir ismi olan iç filtre var.Ben de alabalık vermeyi çok istiyorum,ancak bu yağlanma olayı beni korkuttu.Akvaryumum 115x40x40 ebatlarında,buna rağmen 1 parça(parmak yarısı kadar alabalık et parçası) 5 dk. içinde akvaryumun üzerinde zeytinyağı dökülmüş gibi bir tabaka oluşturuyor.Ben canlı yem vermeye devam edeceğim şükür.Ancak alabalıkda vermek isterdim arada bir.Ne dersiniz bu yağlanmadan korkmadan vereyim mi benim nattererilere alabalık eti?Ya da bu yağlanmayı engellemek için ne yapayım????

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 14:22   İleti başlığı:    

Arkadaşlar bu alabalık yağlanma meselesini hakkında bir şey daha söylemek istiyorum.Atacağım alabalık etini akvaryuma atmadan önce başka bir su kabına koysam orada belli miktarda olan yağı çıksa(yaklaşık 15 dk.)çözülüyor etin içindeki yağ.Sonra o şekilde akvaryuma atıp yedirsem bir sakınca olurmu,ya da yağlanma oranında düşme olur mu??

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 14:33   İleti başlığı:    

Gürkan arkadaşım canlı yem olarak da aşırı derece de masraf kaybetmiyorum.Buradaki pazarları açılan ayaklı akvaryumcular var.Adam japon,kaplumbağa,cichlid vb. akvaryumlarda gördüğüm çoğu balığı getiriyor.Ben de bunlardan biriyle anlaştım.Bana 5 milyona 6 tane cichlid'i her hafta pazar günü ayarlıyor ben de her pazar adamdan 6 tanesini toptan beş milyona alıyorum.Benim 3 nattererim var,yem sürecini de şu şekilde yaptım açıklayayım;
Cumartesi:Yok Pazar:Yok Pazartesi:3 tane cichlid Salı:Yok Çarşamba:Yok Perşembe:Yok Cuma:3 Tane cichlid :mrgreen:

bu şekilde besliyordum canlı yemle daha önceden bana haftalık 5 milyon masrafı vardı.

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.06.2007 16:49   İleti başlığı:    

O zaman pek bir bel bükmüyor Halil. :) Bizimkilerin boyu 12cm civarı olduğu için hergün 15-20cm balığı devirirler.3 tane balığın var.Canlı yem vermeye devam et ama balıklarına uygun boyutta veya 4-5cm daha büyük ver.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı DeepiMpaCt

Yasaklı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 16:54   İleti başlığı:    

Yağ tabakası dediğin balıkların kusmuş olmasın sakın?

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 20:33   İleti başlığı:    

Hayır İbrahim kardeşim,kusma değil.Suyun üzerine zeytinyağı dökülmüş gibi tabaka vardı.Benim balıklar 15'er cm bu arada.

Çevrimdışı DeepiMpaCt

Yasaklı Üye

İletiTarih: 14.06.2007 21:01   İleti başlığı:    

İlk başlarda bendede oluyordu.O tabakayı bir süngerle temizle ve %20 su değişimi yap.Yem taze değilse tam olarak kusma dışında olabiliyor.

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.06.2007 23:38   İleti başlığı:    

Piranha tanklarında alıştığımız bir durum yağ tabakası.Ne kadar az olursa o kadar iyi olur.İmkanın varsa canlı yeme devam et.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı mulus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 15.06.2007 09:33   İleti başlığı:    

http://www.youtube.com/watch?v=7Ob4MUAclj4

Videoda da görüleceği gibi alabalık canlı ve ufak. balıkların yeme süreleride fazla uzun değil. Artıklar en fazla 5 dk. içinde akvaryumdan alındı. Herşey çok güzel giderken sabah kalktığımda 1 saat daha gecikseydim balıklarımın hepsini kaybediyordum. Alabalık soğuk su balığı olduğu için vücudundaki yağ oranı hayli yüksektir. Balığı parçalarken akvaryumda kalan ufak parçalar bile suyu aşırı derecede yağlandırıyor, buda suyun koyulaşmasına haliylede oksiyen sıkıntısına sebebiyet veriyor (Kokudan hiç bahsetmiyorum :? ). Suyun değerlerlerinin değişmeside balıkta kusmalara neden olabiliyor ki işte o andan itibaren yiyecek alabalıksa su zeytinyağı gibi oluyor ve balıkları kaybetme riski doğuyor. Bu, alabalıklar kadar olmasada diğer ülkemizde yaşayan iri tatlı su balıkları (sazan,turna vs.) içinde geçerli. Ben Abilont gölüne yakın yaşadığım için genellikle sazan balığını tercih ediyorum. 2 milyona 1,5 kilo balık alıyorum ve 10 günlük yem ihtiyacımı karşılıyor. Taktik ise yemlemeden hemen sonra %15-20 civarında dip çekimi yapıp taze su ekliyorum. Buda 3-4 günde bir dip çekimi demek :roll:. Piranhaları sevmesem çekilecek kahır değil ama işte çekiyoruz.

Sonuç olarak alabalık verilmesine karşı değilsemde riskin büyük olduğunu tecrübelerime dayanarak belirtmek istiyorum. Alabalık yüzünden balıklarını kaybeden insanlarda biliyorum.
Murat ULUS
150x40x60h 360lt 9 Adet P.Nattereri | Tevellüt:32

Çevrimdışı red bellied

Yasaklı Üye

İletiTarih: 15.06.2007 09:54   İleti başlığı:    

Yemledikten sonra hemen dip çekimi yapmak %70 oranında kusmaya sebep oluyor balıklarda. Strese giren balık ve değişen su değeri hemen balığı etkiliyor.

Çevrimdışı NecromanceR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 15.06.2007 10:00   İleti başlığı:    

Murat arkadaşım,bundan 1 hafta önce balıkçıdan aldığım alabalığı bir üzel temizletmiştim sonra bir kaç parça keserek hemen attım,işte bundan sonra yağlanma meydana gelmişti.Ancak dün bunu tersine çevirdim ve başardığımada inandım.Bu sefer hemen atmadım alabalık etlerini.İlk önce bir kab buldum,sonra benim 3-4 gün önceden hazırladığım kovalarda dinlendirilmiş sulardan aldım ve bu küçük kaba su koydumİçine de etleri attım.10 dk sonra suya aşırı derecede yağ çıktı,sonra suyu döktüm ikinci kere su koydum etlerin olduğu küçük kaba bir 10 dk daha bekledim,bu sefer az miktarda yağ çıktı,son olarak aynı şeyi 3.defa 10 dk olmak üzere yeni bir suda denedim,öncekinden çok çok az miktarda yağ çıktı sonra 4. kere yeni bir su daha ekledim ancak bunu 2 dk.bekledim bir gram bile yağ birikintisi çıkmadığını gördüm.Böylelikle topğlamda 32 dk.da alabalıkda bulunan yağ miktarını bayağı bir indirdiğime inandım.Sonra gönül rahatlığıyla akvaryuma attım et parçalarını,benim 2 günlük aç olan ve açlıktan delirmiş olan canavarlarım her biri 1 parmak boyunda olan et parçalrından 3 er tane afiyetle yediler ve takip ettim ki gerçekten akvaryumda ufak bir yağ birikintisi olmadığını gördüm.Bilmiyorum ben bu şekilde denedim.Eğer yaptığım yanlış bir şey ise burada tabii ki daha tecrübeli insanlar var bu piranha konusunda,yanlışım varsa bana söyleyin ki arkadaşlar hemen telafi edip düzelteyim.Gerçekten benim o 3 tane küçük kalpli canavarlarımı inanılmaz derecede sevdiğimi bilin.Onları elbette kaybetmek istemem. :roll:

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 15.06.2007 11:00   İleti başlığı:    

Aslında güzel bir düşünce.Beklettiğiniz su sıcak olmamalı.Eğer sıcak olursa,alabalığın haşlanmasına ve suya atılınca dağılmasına sebep olabilir.Gün aşırı yemleme yapmak en iyisidir.İyi günler.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 19 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz