Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Bitkili Akvaryum Kurulumu (Yeni Dekor)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
kayhan_12 yazdı:
Taner abi cok iyi gidiyorsun suan bitkili halinide goruruz insallah.
O isiklari nerden aldin abi link atarmisin ? Esad saolasın,halideleri netten değil şişhaneden aldım,orada yüzlerce firma var her keseye göre her çeşit mevcut. |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Bu isiklari 70 cm yuksek bir akvaryumde kullanabilirmiyiz abi ?
Diyelimki 250*70yuksek*90 cm bir akvaryum var bu akvaryume o isiktan kac tane gerekiyor ? |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 02.01.2007 01:55 İleti: 436 Yaş: 45 Konum: Kayseri |
|
|
kayhan_12 yazdı:
Diyelimki 250*70yuksek*90 cm bir akvaryum var bu akvaryume o isiktan kac tane gerekiyor ? Bu ışıklar özellikle derin akvaryumlar için kullanıyor, 70 cm için kullanabilirsin ancak asma mesafesini ışık dağılımına göre ayarlamalısın. Aşırı ısındığını göz önüne alarak biraz uzak durmasında fayda var. Verdiğin ölçüler yaklaşık 1500 L. Bu tankta yoğun bitkili düşünüyorsan 500wx2 Adet olarak kullanabilirsin ancak önemli olan hangi tür bitki olacağı. Işığın floresana göre toplu çıktığı düşünülürse büyük yapraklı bitkilerin gölge yapacağını düşünmek gerekir. |
|
|
Adem EROGLU-Kayseri
20.07.1980
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mr.Edim yazdı:
kayhan_12 yazdı:
Diyelimki 250*70yuksek*90 cm bir akvaryum var bu akvaryume o isiktan kac tane gerekiyor ? Bu ışıklar özellikle derin akvaryumlar için kullanıyor, 70 cm için kullanabilirsin ancak asma mesafesini ışık dağılımına göre ayarlamalısın. Aşırı ısındığını göz önüne alarak biraz uzak durmasında fayda var. Verdiğin ölçüler yaklaşık 1500 L. Bu tankta yoğun bitkili düşünüyorsan 500wx2 Adet olarak kullanabilirsin ancak önemli olan hangi tür bitki olacağı. Işığın floresana göre toplu çıktığı düşünülürse büyük yapraklı bitkilerin gölge yapacağını düşünmek gerekir. Adem benim yerime bilgilendirmelerin için teşekkür ederim,yanlız Esad'ın düşündüğü akvaryum için 2 tane 500w halide yeterli gelmeyecektir (dağılım açısından). Yerlerini iyi ayarlayarak 5 tane 250w lık yeterli olacaktır. |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Evet, bugün siyah fonu aldım ve yapıştırdım,kurumasını bekleyene kadar halidelerin bağlantısını yapmaya çalıştım fakat bağlantıları yaptıktan sonra fişi taktığım zaman bir patlamayla birlikte evin sigortaları attı
Siyah fon yapılırken...
Metal halideler...(kablolar yarın kanal ile gizlenecek)
Ev çok fena dağıldı
Yaptığım siyah fonda bi problem oldu ve beyaz lekeler çıktı,yarın yenisi ile değişecek,kumuda ekledikten sonra asıl zor kısmına yani bitkileri ekmeye başlayacağız,Co2 motajıda yarın akşama kadar bitmiş olur. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 02.01.2007 01:55 İleti: 436 Yaş: 45 Konum: Kayseri |
|
|
Taner Bey taabiki alternetifler çok. 150 w lık olanlarla 8-10 tane olarakda dağıtılabilir ama önemli olan hangi bitki ve nasıl dekor.
Yaşadığınız talihsizlik kötü olmuş. Işıklandırmanın bitmiş hali çok güzel ancak yerden çıkan 2 kablo yerine bir yerden çıksa bir lambadan diğerine geçse görüntü kirliliği daha az olmazmı? Gelişmeleri takip edeceğim, bitince çok güzel olacağı aşikar.Kolay gelsin. |
|
|
Adem EROGLU-Kayseri
20.07.1980
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mr.Edim yazdı:
Taner Bey taabiki alternetifler çok. 150 w lık olanlarla 8-10 tane olarakda dağıtılabilir ama önemli olan hangi bitki ve nasıl dekor.
Yaşadığınız talihsizlik kötü olmuş. Işıklandırmanın bitmiş hali çok güzel ancak yerden çıkan 2 kablo yerine bir yerden çıksa bir lambadan diğerine geçse görüntü kirliliği daha az olmazmı? Gelişmeleri takip edeceğim, bitince çok güzel olacağı aşikar.Kolay gelsin. Çok teşekkür ederim,halidelerin altından çıkan kablolar şimdilik böyle kaldı ama yarın herikiside kanal içerisine gizlenecek. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 14.03.2007 20:14 İleti: 2933 Yaş: 35 Konum: SARIYER |
|
|
Çok güzel birşeyler çıkacağı kesin..Tamer abi tank boşken daha büyük geldi gözüme
|
|
|
Burak SÜSLEYİCİ Pygocentrus Nattereri Üretim ☎ 0532 704 52 84 PiranhaTürkiye ® Facebook & İnstagram : @piranhaturkiye
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
B.Süsleyici yazdı:
Çok güzel birşeyler çıkacağı kesin..Tamer abi tank boşken daha büyük geldi gözüme
Burak inşallah güzel bişey ortaya çıkar,arka fonu söktğümde akvaryum benimde gözüme çok büyük gelmişti ama şimdi gene alıştım Balıklar burda bir akvaryumcu arkadaş var ona emanet şuan,gayet iyi durumdalar yani |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Güzel gidiyor artık budamalarda fazla bitkileri bize yani bana yollarsın.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Güzel gidiyor artık budamalarda fazla bitkileri bize yani bana yollarsın.
Bütün budamalar senin Utku merak etme |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Taner Abi bitkiye, suya, balığa gerek yok. Bu hali bile yeter adama. Ellerine sağlık.
|
|
| Sayfa başı | |
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 08.01.2006 14:05 İleti: 1423 Yaş: 45 Konum: çanakkale |
|
|
Çok estetik olmuş.yeni ilhamşar doğuran dirayetli bir çalışma olduğundan şüphe yok.Bitmiş halini merakla bekliyoruz.
|
|
|
Kemal Soner Altınoluk 1980
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Şimdiden çok güzel bir tank olacağını ve odaya renk katacağını belli ediyor.Bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin.
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. yazdı:
Taner Abi bitkiye, suya, balığa gerek yok. Bu hali bile yeter adama. Ellerine sağlık.
Caner teşekkürler,valla aslında aklımdan geçmedide değil yani boş değilde paladaryum yapmayı düşündüm biara ama piranhalar aklıma gelice vazgeçtim Teşekkürler Kemal... İnan bitmiş halini ben sizlerden daha çok merak ediyorum Resul teşekkürler... Aslında ilk etap bitti ama bu saatte açıkçası fotoları yüklemeye üşendim,zemin için olan lilaeopsis brasiliensis'leri 4 saatte falan diktik,diğerleri daha elimize ulaşmadığı için yarıda bırakmak zorunda kaldık,co2 de pazartesiye kaldı. |
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz