Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Çok yeniyim, lütfen yardım...
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 24.03.2009 17:10 İleti: 925 Yaş: 48 Konum: Ankara |
|
|
Arkadaşım şimdi evvela hayırlı olsun.Riccia demişsin riccia bitkisi profesyönellik isteyen bitkidir.Co2 lazım yeteri kadar gübreleme ve ışığın olmassa olmaz metal halide olacak.Buraya kadar tamam diyelim.O metal halide açıkken nattereri nasıl olur allah bilir kaçcak delik ararlar.Yani o bitkiyi yetiştireceksen tankının bir bölümünü ışıklandırıp yapabilirsinki onun içinde dev bir tank lazım.Yoksa olmaz olamaz malesef...
|
|
|
il:Ankara ad:yener alkay yaş:33 Nattereri:Sınırsız Rhombeus :1 Cariba:6 piraya:1 Branditi:1 jasmin_sevgisi@windowslive.com |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
wahsi_irkek yazdı:
Kargo konusunda sikintin olmasin 16 saatuzakliktaki yerlere balik gonderimi yapan abilermiz var.Dolandirilma konsunda da sikintin olmasin bende ilk basta tedirgin oldun ama baya güvenilir insanlar.
Üzerime alınıyorum bak Piranha işinde çok ince eleyip sık dokumaya gerek yok .Akvaryum ölçüleri bence uygun 8 10 balık için.Bitki işine akvaryumda biyolojik denge oluşmadan girme derim oturduğu zamanda çelik gibi sinirlerin varsa gir derim Çünkü nattlar sık sık bitkileri söküp insanı canından bezdirir özllikle biraz büyüdükleri zaman. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
xxbeylerbeyixx yazdı:
Arkadaşım şimdi evvela hayırlı olsun.Riccia demişsin riccia bitkisi profesyönellik isteyen bitkidir.Co2 lazım yeteri kadar gübreleme ve ışığın olmassa olmaz metal halide olacak.Buraya kadar tamam diyelim.O metal halide açıkken nattereri nasıl olur allah bilir kaçcak delik ararlar.Yani o bitkiyi yetiştireceksen tankının bir bölümünü ışıklandırıp yapabilirsinki onun içinde dev bir tank lazım.Yoksa olmaz olamaz malesef...
Doğru söylüyorsun. Biraz araştırdım da, akvaryum içine fazla birşey koymayı düşünmüyorum. Sadece birkaç kök Anubias ve su üstüne de su mercimeği koyacağım. Birkaç da mango kökü o kadar... |
|
|
Tolga Alkırcık Burdur / Yaş 34 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 08.06.2009 13:20 İleti: 707 Yaş: 36 Konum: Kayseri |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
wahsi_irkek yazdı:
Kargo konusunda sikintin olmasin 16 saatuzakliktaki yerlere balik gonderimi yapan abilermiz var.Dolandirilma konsunda da sikintin olmasin bende ilk basta tedirgin oldun ama baya güvenilir insanlar.
Üzerime alınıyorum bak Alinmanda siinti yok allah razi olsun benim baliklarda da sikinti olmadi sag salim geldi.hepside canli sekilde ![]() |
|
KaDiR SeVgİ 21 Kayseri 6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat. 130*50*60 Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..! |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Evet evet benimkilerde canlıydılar geldiklerinde Allah var
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bir sorum daha olacak.
Bu su kimyasalı ölçüm işinden hiç anlamıyorum. Şu anda kurulu olan tankımda ciklet türleri sorunsuz şekilde yaşıyorlar. Aynı tanka aynı suya cikletleri çıkarıp, natterileri atsam uygun olur mu? Uzun yıllardır akvaryum ile uğraşıyorum. Ama hiç bu kimyasal, PH işlerini yapmadım. Gerçi hep ciklet ve kaplumbağa besledim ama...Bunlar dayanıklı balıklar biliyorsunuz... Aynı suya natterileri atabilir miyim? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 09.07.2009 12:31 İleti: 1447 Yaş: 49 Konum: ADANA |
|
|
pengassus yazdı:
Bir sorum daha olacak.
Bu su kimyasalı ölçüm işinden hiç anlamıyorum. Şu anda kurulu olan tankımda ciklet türleri sorunsuz şekilde yaşıyorlar. Aynı tanka aynı suya cikletleri çıkarıp, natterileri atsam uygun olur mu? Uzun yıllardır akvaryum ile uğraşıyorum. Ama hiç bu kimyasal, PH işlerini yapmadım. Gerçi hep ciklet ve kaplumbağa besledim ama...Bunlar dayanıklı balıklar biliyorsunuz... Aynı suya natterileri atabilir miyim? Bence bir sorun olmaz.Natterilerini rahatça atabilirsin. Piranha akvaryumuna cikleti atarsan ölümler olabilir,çünkü benim başıma geldi piranhalarımı sattmıştım,suyu değiştirmek yerine 7.tane dev yunusu saldım tanka 1.saat sonra ne yaptıysam kurtaramadım.Ama ciklet akvaryumuna piranhayı attım birşey olmadı.Kendi deneyimlerim böyle eğer tankın suyuna güveniyorsan atabilirsin,sonuçta piranhalar dayanıklı balıklardır. ![]() |
|
|
[url=http://IMG-20151007-WA0005.jpg ]IMG-20151007-WA0005.jpg [/url] ERKAN TAŞKIN - ADANA YAŞ 39 0.532 402 01 77 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Ben de su değerlerini ölçmüyorum.Sadece arada ph a bakıyorum, o da yüksek çıkıyor ama müdahale etmiyorum.Çünkü müdahale edip düşürmek kolay ama sabit tutabilmek zor. Benim şahsi kanaatim cichlidlerin bulunduğu tankta eğer kaya,taş,plastik bitki vb. dekorlar varsa çıkarıp, suyu da %30-40 dip çekimi yaparak tazeledikten sonra natt.ları bu suya ekleyebilirsin.Tabi cichlidlerde hiç bir hastalık olmadığından emin olsan iyi olur. En güzeli tankı sıfırlayıp tekrar biyolojik dengenin oluşmasını beklemek ama bununla uğraşmak istemiyorum dersen dediğim gibi yapabilirsin.
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Ben de su değerlerini ölçmüyorum.Sadece arada ph a bakıyorum, o da yüksek çıkıyor ama müdahale etmiyorum.Çünkü müdahale edip düşürmek kolay ama sabit tutabilmek zor. Benim şahsi kanaatim cichlidlerin bulunduğu tankta eğer kaya,taş,plastik bitki vb. dekorlar varsa çıkarıp, suyu da %30-40 dip çekimi yaparak tazeledikten sonra natt.ları bu suya ekleyebilirsin.Tabi cichlidlerde hiç bir hastalık olmadığından emin olsan iyi olur. En güzeli tankı sıfırlayıp tekrar biyolojik dengenin oluşmasını beklemek ama bununla uğraşmak istemiyorum dersen dediğim gibi yapabilirsin.
Ciklet tankımda kayalar var ama onları çıkaracağım. Hiç kaya olmayacak. Natteri tankıma sadece 3-4 kök mango kökü koyacağım. Bu köklerin suyun PH'ını düşürdüğünü duymuştum. Bir de düzenli haftada bir kere %20-30 dip su değişimi yaparım. Ayrıca suyun üzerine de su mercimeği bitkisi ve zemine de 1-2 kök anubias türü koyacağım. Kök ve su değişimi suyu istenilen düzeyde tutacaktır sanırım... Yanılıyor muyum?? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 24.03.2009 17:10 İleti: 925 Yaş: 48 Konum: Ankara |
|
|
Aynen böyle ufaktan başla gerisi gelir.
|
|
|
il:Ankara ad:yener alkay yaş:33 Nattereri:Sınırsız Rhombeus :1 Cariba:6 piraya:1 Branditi:1 jasmin_sevgisi@windowslive.com |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Dediğim gibi kayaları çıkardıktan sonra %30-40 su değişimi yaparsan iyi olur.Bir de su mercimeğini tavsiye etmiyorum.Çünkü tanka oksijen sağlamak için hava motoru veya iç filtreye hava hortumu takmak natt.ları strese sokabilir mecbur kalmadıkça bu yöntemleri kullanmak yerine yüzey akıntısı ile tanka oksijen sağlayabilirsin.Yüzey akıntısı da fazla olduğunda su mercimekleri dağılacak veya çürüyecek iyi bir görünüm olmayacaktır.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Dediğim gibi kayaları çıkardıktan sonra %30-40 su değişimi yaparsan iyi olur.Bir de su mercimeğini tavsiye etmiyorum.Çünkü tanka oksijen sağlamak için hava motoru veya iç filtreye hava hortumu takmak natt.ları strese sokabilir mecbur kalmadıkça bu yöntemleri kullanmak yerine yüzey akıntısı ile tanka oksijen sağlayabilirsin.Yüzey akıntısı da fazla olduğunda su mercimekleri dağılacak veya çürüyecek iyi bir görünüm olmayacaktır.
Öncelikle bıkmadan cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum sizlere... Dış filtrenin akvaryuma giren kısmını su üzerinden vereceğim ve oksijeni böyle sağlayacağım. Bunu da korumalı bir şekilde yapıp su üzerindeki bitkiyi dağıtmamaya dikkat edeceğim. Becerebilirsem tabii.. Ya da şöyle de yapsam olur mu? Akvaryum büyük sayılır. (100x50x60) Akvaryumun bir köşesinde hava motoru yardımıyla suya oksijen veremezmiyim. Köşeden biryerden balıkları rahatsız etmeyecek şekilde verebilir miyim. Bu hava motorunun ne gibi sakıncası var balıklar için. Bunu anlayamadım, açıklayabilir misiniz? Birşey daha sormak istiyorum. Natterilerin su zıplama gibi bir huyu var mıdır? Yani akvaryum üzerini kaptamayı düşünmüyorum. Kapaksız, üzerinde su mercimeği ile kaplayarak beslemeyi düşünüyorum. Eğer ışığı soracaksanız, o işi halledeceğim. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.01.2008 17:46 İleti: 3233 Yaş: 47 Konum: istanbul |
|
|
Piranhaların fazla zıpladığına şahit olmadım..Anca stres veya diğerlerinin baskısı sonucunda bir veya iki kere şahit oldum..Cikletler bildiğim kadarıyla sert su sever piranhlar ise tam tersi yumuşak olmasını severler..O boyutlarda tanka arkadaşlarımın dediği gibi 12 balıkla başlmanı öneririm..Şimdiden kolay gelsin..
|
|
| Fatih WİLD | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Öncelikle balıkları yavru alacağın için tankın üzerini kapatmanı tavsiye ederim.Daha yakın zamanda, forumdan Serkan Akkaşın 2 tane yavru natt.ı tanktan dışarı atlayarak ölmüş.Daha önce de gordon nickli Levent abinin de bir tane damızlığının tanktan atlayarak öldüğünü biliyoruz. Genelde aralarında arbede olursa veya balıklar ürkerse tanktan dışarı sıçrama riskleri var.
Suya oksijen sağlama meselesine gelince dış filtrenin çıkış borusunu suyun biraz yüzeyine çıkartıp yağmurlama sistemi yaparsan işini görür ama tanktaki akıntı sadece oksijen için değil aynı zamanda natt.ların gelişimi için de önemli bir faktör. Bence natt.ların gelişimini su mercimeğine tercih etsen daha iyi olur. Hava taşı genelde çıkardığı sesten dolayı natt.ları strese sokabiliyor ama ihtiyaç olursa kullanılabilir. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Öncelikle balıkları yavru alacağın için tankın üzerini kapatmanı tavsiye ederim.Daha yakın zamanda, forumdan Serkan Akkaşın 2 tane yavru natt.ı tanktan dışarı atlayarak ölmüş.Daha önce de gordon nickli Levent abinin de bir tane damızlığının tanktan atlayarak öldüğünü biliyoruz. Genelde aralarında arbede olursa veya balıklar ürkerse tanktan dışarı sıçrama riskleri var.
Suya oksijen sağlama meselesine gelince dış filtrenin çıkış borusunu suyun biraz yüzeyine çıkartıp yağmurlama sistemi yaparsan işini görür ama tanktaki akıntı sadece oksijen için değil aynı zamanda natt.ların gelişimi için de önemli bir faktör. Bence natt.ların gelişimini su mercimeğine tercih etsen daha iyi olur. Hava taşı genelde çıkardığı sesten dolayı natt.ları strese sokabiliyor ama ihtiyaç olursa kullanılabilir. Sudaki akıntı için kafa motoru kullanacağım. Bu yeterli bir akıntı sağlar sanırım. Kapak için de cam kapak hazırlamayı düşünüyorum... Su mercimeğindeki ısrarımın nedeni, nat tankımın biraz da bitkili olmasını istiyorum. Zaten alışma süreci içinde tankın içine kumdan başka birşey koymayacağım. Belki bir iki kök mango koyabilirim. Bir de başka bir yerde görmüştüm. Su mercimeği olan tanka ışık verince harika bir ortam oluşuyor. Aynen deniz içi gibi. Bu yüzden ısrar ediyorum bu bitkide. Bir de bir iki kök Anubias alıp, mangolara tuttursam olur mu acaba? Natlar didikler mi anubiası... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz