Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 52 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Dr.Serra

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.05.2012 14:49   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Yanlış yapıyorsunuz.Suyu en az birgün dinlendirmeden koymamaya özen gösterin,ha derseniz ben koyuyorum bişey olmuyor o ayrı bi durum ama sudaki klor balıklarınızın mukozasına zarar verir.Beyaz benek ilacınına çok zor durumda kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem bitki varsa bitkilerinize yoksa biyolojik dengenizi alt üst eder,yarardan çok zarar görür kaş yapayım derken göz çıkarırsınız. :onay:
Dr. Serra Yasin ATASAZ
Serra türleri Alım-Satım

Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.05.2012 15:13   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

gizemliyolcu yazdı:
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Ölçümü bilimsel metoda uygun yapmışsın ama genelde ölçüme kuyruk ve altçene dahil edildiği için rahalıkla 8 cm vardır. Sayıyı azalttıktan sonra karidesle birlikte su değerlerine de dikkat edersen ben 2 katı boya ulaşacaklarını düşünüyorum.

Söylediklerini harfi harfine yaptım abi, balık sayısını azalttım. karides aldım onla besliyorum. arka fonu siyah yapıp, ışık miktarınıda düşürdüm. su değerlerini zaten hiç bilmiyorum. çeşme suyu dolduruyor, sonra klor giderici ve beyaz benek hastalığı ilacı damlatıyorum. yanlışmı yapıyorum onuda bilmiyorum. :macerena:

Yusuf su değişimi için suyu dinlendirme imkanın yoksa, önce kendine büyük bir kova ayarlayıp, tanka ekleyeceğin miktarda suyu bu kovaya doldur, sonra tanktaki suyun ısısına yakın bir ısı elde edinceye kadar suya sıcak su ilavesi yap daha sonrada elindeki klor gidericiyi döküp , suyu tanka ekle. Beyaz benek ilacı kesinlikle kullanma ve mecbur kalmadıkça bir seferde %30-35 den fazla su değişimi yapma.Kovayla su taşımak zor olur diyorsan kendi kullandığım yöntemi söyleyeyim:

Tank ile banyo arasındaki mesafe uzunluğunda temin ettiğim çeşme hortumunun bir ucuna dip çekim aletini takıp diğer ucunu da banyonun giderine veriyor ve bu şekilde dip çekimi yapıyorum daha sonra elimdeki 3000 lt/h lik deviri olan kafa motorunun bir ucuna çeşme hortumunu bağlıyorum ve kafa motorunu, ısısını ayarladığım ve su düzenleyicisi eklediğim suyun bulunduğu kovaya koyup çalıştırıyorum ve bu şekilde banyodan tanka su basmış ve bu sayede etrafı fazla kirletmeden ve kovayla su taşıma sıkıntısı yaşamadan su değişimi yapmış oluyorum. Bu yöntemi kullanacak arkadaşların çeşme hortumunu almadan önce kafa motoru temin edip, kafa motorunun uç kısmına uyacak genişlikte çeşme hortumu almalarını tavsiye ederim.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı gizemliyolcu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.06.2012 07:45   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

:soguk: balıklar bu saate kadar iyi yaşamış valla. suyu 24 saat dinlendirip içine sıcak su ilave edip öğle değişim yapıyordum. Ama suyu maviye çeviren beyaz benek ilacının bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum :shock:
Yusuf ÖZEN
İL: ANTALYA

170*70*60= 15 nat.

Çevrimdışı gizemliyolcu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 15:52   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

balıklar karidesi afiyetle yiyorlar. sadece 1 haftada nerden baksanız yarım cm boy attılar bile, bunun yanında okan abiden aldığım hikari yemide kullanacağım. tüm arkadaşlara yardımlarından dolayı teşekkür ederim. ciddi bir gelişme olursa tekrar buraya yazacağım. :?
Yusuf ÖZEN

170*70*60= 15 nat.

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 18:48   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Balıklar bodur kalmadan önlemini almakta fayda var. Üyelerimizin dediği gibi en az 10cm olmaları lazım idi. Arada akıntıyı aç , oksijeni, ph, kh vs. ne varsa ayarla devamlı test yap. Su değişimlerini çok düzenli yap. devamlı aynı yemi verme, Hamsinin dışında da şeyler vermeye çalış :teksan:
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı s.goydemir

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 10:05   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Selam Yusuf , İhtiyar abim e katılıyorum. ben her yemlemeden sonra iç ve dış filtreyi açmaya başladım .Uzun bir süredir bunu yapıyorum , akıntılı su olduğu için balık hazmını kolaylaştırıyor günlük beslenme öğünleri artıyor. Tıka basa doyunca bir birlerine de pek sataşmıyorlar . Misal şunu şöyle düşünebiliriz '' Bir insan ufak yaşta güzel beslenme ve spor yaparak yaşarsa , o insan ileride sağlıklı dinç biri olur. '' diye tahmin ediyorum. Benim tezim bu :smile: tecrübeli arkaşlar , abiler hatam varsa uyarırsa sevinirim.
Serhat GÖYDEMİR
150*60*50
Pygocentrus Nattereri / Ad.12

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 17:18   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

s.goydemir yazdı:
Selam Yusuf , İhtiyar abim e katılıyorum. ben her yemlemeden sonra iç ve dış filtreyi açmaya başladım .Uzun bir süredir bunu yapıyorum , akıntılı su olduğu için balık hazmını kolaylaştırıyor günlük beslenme öğünleri artıyor. Tıka basa doyunca bir birlerine de pek sataşmıyorlar . Misal şunu şöyle düşünebiliriz '' Bir insan ufak yaşta güzel beslenme ve spor yaparak yaşarsa , o insan ileride sağlıklı dinç biri olur. '' diye tahmin ediyorum. Benim tezim bu :smile: tecrübeli arkaşlar , abiler hatam varsa uyarırsa sevinirim.

Serhat temizlik dışında dış filtre kapatılmamalıdır.

Çevrimdışı s.goydemir

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.06.2012 09:24   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Ben yemleme anında kapatıyordum bundan sonra kapatmam abi sağol.
Serhat GÖYDEMİR
150*60*50
Pygocentrus Nattereri / Ad.12

Çevrimdışı gizemliyolcu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 12.06.2012 10:01   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Nazar değdi, balıklarım arasında ilk eleme gerçekleşti, bir tanesinin sadece cene kısmı kalmış. :|
Yusuf ÖZEN

170*70*60= 15 nat.

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 12.06.2012 10:18   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

gizemliyolcu yazdı:
Nazar değdi, balıklarım arasında ilk eleme gerçekleşti, bir tanesinin sadece cene kısmı kalmış. :|

Yusuf gecmis olsun, biliyorsun piranhalarda olasi bir durum bu.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 13.06.2012 05:13   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

gizemliyolcu yazdı:

Geçmiş olsun Yusuf.

Çevrimdışı gizemliyolcu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.07.2012 07:54   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

teşekkürler. bugün 3 tanesi daha öldü, bir tanesi can çekişiyor. hemen ayırdım. ölme sebepleri, elektrikler kesilmiş, havasız kalmışlar. hepsi ters dönmüştü geldiğimde, solungaçları neredeyse hiç oynamıyordu. dört saniyede bir solungaçları açılıp kapanıyordu, tüm hava motorlarını açtım. bol hava verdim. yanlış bir harekette olsa (suyu dinlendirmeden), çeşmeye bağlı hortumu sıkarak tanzikli bir şekilde akvaryumu hava kabarcıkları dolacak şekilde bastım. buna da şükür ki, iki akvaryumdaki balıkların toplamında 28 adetten 3 tanesi öldü. ortalama 3 saatte solungaç hareketleri arttı ve sabaha normale döndüler. ölenlerden 1 tanesini yemişler. iki tanesini akvaryumdan çıkardım. şarjlı, yani akülü hava motorunu bugün alırım, yarın alırım derken başıma bu geldi )))III ahh ihmalkarlığım ahh.
Yusuf ÖZEN

170*70*60= 15 nat.

Çevrimdışı Dr.Serra

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.07.2012 09:26   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

gizemliyolcu yazdı:
teşekkürler. bugün 3 tanesi daha öldü, bir tanesi can çekişiyor. hemen ayırdım. ölme sebepleri, elektrikler kesilmiş, havasız kalmışlar. hepsi ters dönmüştü geldiğimde, solungaçları neredeyse hiç oynamıyordu. dört saniyede bir solungaçları açılıp kapanıyordu, tüm hava motorlarını açtım. bol hava verdim. yanlış bir harekette olsa (suyu dinlendirmeden), çeşmeye bağlı hortumu sıkarak tanzikli bir şekilde akvaryumu hava kabarcıkları dolacak şekilde bastım. buna da şükür ki, iki akvaryumdaki balıkların toplamında 28 adetten 3 tanesi öldü. ortalama 3 saatte solungaç hareketleri arttı ve sabaha normale döndüler. ölenlerden 1 tanesini yemişler. iki tanesini akvaryumdan çıkardım. şarjlı, yani akülü hava motorunu bugüirazn alırım, yarın alırım derken başıma bu geldi )))III ahh ihmalkarlığım ahh.

Geçmiş olsun,böyle kayıplara üzülüyorum işte yoksa birbirini eleyebiliyorlarsa elesinler.Neyseki sayı 28 de 3 sevindirici yanı bu demekki geç kalsaydın hepsi gidecekti karşı köye. :rip:
Dr. Serra Yasin ATASAZ
Serra türleri Alım-Satım

Resim

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.07.2012 11:17   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Yusuf tekrar geçmiş olsun. Ben de aynı durumu yaşadıktan sonra bir akülü hava motoru almıştım yaklaşık 12-14 saat arası dayanıyor, eğer imkanın olursa tavsiye ederim, ürünle ilgili başlık: viewtopic.php?f=56&t=20149

Çevrimdışı gizemliyolcu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 13.08.2012 13:57   İleti başlığı: Re: Piranhalarımın Boyunun Küçük Kalması   

Evet, ektik, biçtik gelelim görelim ki balıkları büyültemedik.
Balıklarımı Aynı mahallede oturan bir arkadaşıma ücretsiz verme kararı aldım. Olmadı yapamadım. bazı şeyleri öğrendim ama geç kaldım. Birazda tez canlılığım yüzünden yandım.
Şimdi akvaryumumu yeniden hazırladım. ve yeni balıklarımı alacağım. Yeni piranhaları almak için hazırım. Önceki aldıklarımı Arkadaşım bana ver dedi vereceğim. Sonuç itibari ile yanık kaldılar ve büyümediler. balıkların geleli neredeyse 1 yıl olacak ama, hala 8 cm boyunu geçemediler ve iyi kızarmadılar.... yaptığım hatalar ve tercihlerden ne kadar pişman olsamda, geri alamasamda aynı hataları tekrarlamayacağım kesin.
Yusuf ÖZEN

170*70*60= 15 nat.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 52 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz