2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 35 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 23:36   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Su değerlerinde bozulma var biraz dip çek ve dinlenmiş suyun varsa direk ilave et eğer yoksa musluk suyunu dinlendir yarın dip çekimi yap birde bakteri kültürü araştırması yap biraz incelersen görürsün daha önce yazmıştım sana onları yap bu popilasyonu hızlı şekilde kurman lazım balık kalmıycak tankında yoksa...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 14:04   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Geçmiş olsun...
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı rio negro

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 14:33   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Dış filtren olmadığından dolayı suyun çabuk bozuluyor rengi değişiyor. Sen de su kirlendi diyerek çok sık su değişimi yapıyorsun. Tahminen çeşme suyunu direk akvaryuma soğuk soğuk dinlendirmeden basıyorsun. Ani ısı değişimi balıklarını şoka sokuyor. Durumun el veriyorsa acilen bir dış filtre temin et. Su değişiminden sonra ekleyeceğin su ısısı ile tankdaki su aynı olmasa da birbirine yakın değerlerde olsun. Ani ısı değişimleri balıklarını öldürmeye devam edecek. İnşallah daha da kaybın olmaz.
Muharrem UĞUR

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 17:49   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Geçmiş olsun Hayrullah. Ben bir anlam veremedim doğrusu. Ama arkadaşların dediği gibi tankı boşaltıp en baştan kurmayı bir dene istersen. Balık ölüp daha sonradan mı diğerleri tarafından yeniliyor, veya eleme mi oluyor önce bunu tespit etmen lazım.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 18:41   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

rio negro yazdı:
Dış filtren olmadığından dolayı suyun çabuk bozuluyor rengi değişiyor. Sen de su kirlendi diyerek çok sık su değişimi yapıyorsun. Tahminen çeşme suyunu direk akvaryuma soğuk soğuk dinlendirmeden basıyorsun. Ani ısı değişimi balıklarını şoka sokuyor. Durumun el veriyorsa acilen bir dış filtre temin et. Su değişiminden sonra ekleyeceğin su ısısı ile tankdaki su aynı olmasa da birbirine yakın değerlerde olsun. Ani ısı değişimleri balıklarını öldürmeye devam edecek. İnşallah daha da kaybın olmaz.

Su değişimlerini haftada bir yapıyorum suyu 1 hafta dinlendirip değişimini yapıyorum değişim yaptığım su akvaryum suyu ile hemen hemen aynı oranda sayılır.
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı AppediX

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 18:51   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

onestoo yazdı:
rio negro yazdı:

Su değişimlerini haftada bir yapıyorum suyu 1 hafta dinlendirip değişimini yapıyorum değişim yaptığım su akvaryum suyu ile hemen hemen aynı oranda sayılır.

Eminmisin ?
Ufuk OCAK
İstanbul / Ataşehir

Sağlık Sektörün'de Anlaşmalı Kurumlar Grup M.D

90*50*40 Serrasalmus Rhombeus Gold Diamond

Cahillerle savaşmayın. Ben asla kazanamadım!

Bazıları asla evcilleşmez..

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 18:57   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

AppediX yazdı:
onestoo yazdı:
rio negro yazdı:

Eminmisin ?

Eminim tabiki acemi olabilirim ama en azından suyu dinlendirebiliyorum :)
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.01.2013 19:04   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Sorun kumda veya verdiğiniz yemde olabilir :pimp: . Bence kumu tamamen çıkarın. Yem olarak ne kullanıyordunuz abi.
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.01.2013 19:12   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Yem olarak tavuk-tavuk ciğeri-birde tavuk midesi genel olarak tavuk ciğeri.
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.01.2013 20:44   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Nitrat ve amonyak artışından zehirlenip boğulmuslar. Bastan kurmaktan başka çare yok geçmiş olsun.
Yaş Kesenin Baş Kesenin Sonu Olmaz ... Kasap_Erol

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.01.2013 22:48   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Tavuk ciğeri suyu çok kirletiyor. onun yerine direk tavuk verseniz daha iyi. Yada kuru yem alın Ekonomik olur. ama en iyisi tavuk ciğeri kullanmayın.
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş

Çevrimdışı goldbergmete

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.01.2013 12:31   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Kardeş o kumu çıkar akvaryumundan..Suyunu değiştir dinlendir uzun bi süre..Ve en önemlisi dış filtre sahibi olman el yapımı da olsa bir dış filtre sahibi ol , çok güzel el yapımı dış filtreler var gayet basit yapılıyor ve ucuz...Geçmiş olsun inşallah atlatırız :?
Mete Ergun

[img]http://img63.imageshack.us/img63/1530/93img51592.jpg[/img]

[img]http://img396.imageshack.us/img396/2306/selmankaranattererikeeprr6.gif[/img]

Çevrimdışı avrasyalı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.01.2013 13:13   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Nacizane uzun dönem için ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Etle beslediğimiz balıklarımızın sularındaki protein, nitrat ve amonyak yoğunluğu malum. denge oturmuş olsa da sürekli takip altında tutulması gerekiyor. Ben akvaryumlarımda sürekli ve bolca anubias bitkilerinden bulunduruyorum. İlginç ama bu benim gözlemimdir. Anubiaslar amonyağı resmen emiyorlar ve suyun değerlerini düzeltiyorlar. Hatta bazen bu bitkilerden birkaçını çıkarıp kokluyorum. Amonyak kokusu inanılmaz. Şu durumu anında düzeltemez ilk anda ancak uzun vadede bunu Sana da öneririm.
Atakan Atasever
16 adet Nattereri
Kocaeli

Çevrimdışı İsmail Yaşar

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 26.01.2013 13:58   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Sana nasıl yardımcı olmalıyım diye düşünüyorum ama bulamıyorum,1 tane nat kaldı sanırım.senin avaryumun üstü tamamen kapalı mı yoksa bana mı öyle geliyor!!!
İSMAİL YAŞAR-Konya
KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer

Çevrimdışı piranhabull

Yasaklı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.01.2013 16:59   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Gerekli ekipmanlara sahip değilsin ve su değerlerin çok çabuk bozuluyor. Önce bir dış filtre temin etmelisin ve 2-3 hafta sadece kuru yemle beslemelisin. Bencekumda bir sorun yok. Sorun senin çok ağır yüklü yemler kullanman. birde böyle dene bence. bitkiyi de yabana atma. gerçekten tankta olması gerekenlerden biri bence. GEÇMİŞ OLSUN
Mesut V.MARİAN
180*85*50h
160*60*60
100*50*60h 3lü set :)
Rhombeus Black Peru
Rhombeus Xingu
Sanchezi Purple
Natteri x 15
Süperred x 15
Spilo Rubyred
channa golden cobra x 3
Dogo Arjantino
Konutkent/ANKARA
Satınalma-önmuasebe A rh+ :onay:

İçinde Atatürk yoksa konuşmaya bile tenezzül etmem.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 35 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz