Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Hangisi Daha Hizlı
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
aykut_oruc yazdı:
Serra. ya da Pygo. diye ayırım yapmayacağım. Vücut formuda çokda önemli, benim beslediğim balıklardan en hızlı davranan balık hiç tartışmasız Elongatus'du. Çat diye makas gibi kesiyordu, torpil gibi hızlıydı. Tıpkı Baracuda'lar gibi. Mantık olarak yalnız avlanan bir canlı daha hızlı olmak zorunda diye düşünüyorum. Tabii habitatında ne şekilde avlanıyorlar bilmiyorum. Bir çok video ya da belgesel izledik bazı Serra. sürülerini.
Bence en hızlı piranha türü Elongatus. En büyük avantajıda vücut formu. Mehmet abi göç konusunda yorum yapamayacağım maalesef. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 27.12.2009 22:03 İleti: 793 Yaş: 33 Konum: istanbul/s.çiftliği |
|
|
Bence olayı şöyle bölmek daha mantıklı olur serralar arasında en hızlı kim ve yeme ataklık konusunda serralar mı yoksa pygo larmı?
Serralar arasında tabikide en hızlısı tabiki elong torpido vücut yapısına sahıp sürtünmesi az suyu yarıp geçiyor. Serralar ve pygoların yeme hızı konusuna gelince ben orda pygoların bir adım önde olduklarını düşünüyorum çünkü sürü bilincinden dolayı her balık hızlı hızlı yeme atak yapmaya çalışıyor ne kadar fazla koparırsam kardır misali Konumuz değil ama videodan yola çıkarak bir pygo ve bir serrada üstün olan her zaman serralar çünkü serralar çok çevik ve vücut yapıları atack uzerine kurulu bu konu hakkındada denemelerim olmuştu pygo atağa kalktıgında serra atağı savuşturuyor ama serra atağa kalktığında pygo ağır kalıyor. |
|
|
İbrahiM AtaÇ istanbul Serrasalmus Compressus(shooker) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Hadi bakalım çıkarın taşı kuyudan
|
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.01.2008 17:46 İleti: 3233 Yaş: 47 Konum: istanbul |
|
|
Burda deli kim oluyo ??
|
|
| Fatih WİLD | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Pygolar özellikle caribalar sürü haldedehşet verici halde saldırdığı için psikolojik etkisi pygolar daha hızlı ve seriler gibi gelebilir ama serrada beslemediğimden emin değilim.Yalnız şu konu var mesela natlar küçük iken çok hızlı ve seri büyüdükçe o serilik kalmıyor vucut yapısı oldukça önemlidir diye düşünüyorum.Sonuç olarak cevabı bilmiyorum.
|
|
|
İSMAİL YAŞAR-Konya KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Kısıtlı tank ortamına bakarak zor, ancak bir kaç tür için fikir birliğine varılabilir doğal ortamlarını bilemediğiniz için bir kanıya varmak zor.
Mantık birazda tecrübe yürütecek olursak küçük serraların daha çevik olduğunu söyleyebilirim.Rhom ve manueli gibi oldukça büyüyebilen serralar ise 40-50 cm geldiklerinde tabi eski çevikliklerini kaybedeceklerdir. Pygolarda aynı durum pirayalar içinde geçerli olabilir, sürü psikolojisine dayanarak özellikle canlı yemlere cariba yada natların verdiği tepki ve çeviklik biraz daha önde. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Taner abinin ruby red spilosunun ele tepki hızını düşünürsek elbette serralar
![]() |
|
|
İbrahim HAN-İstanbul Yaş:16 Natteri-Astronot Hint Bülbülü üretim Baykuş |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
serra'lar güçlü hayvanlar ama pygo'lar kadar atik ve hızlı değiller bence.
|
|
|
Batuhan Soydün Yaş : 18 80*50*40 - 10 adet - 10 cm. Natteri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Serralar lar daha hizli tabi,istisnalarda vardir ama onlarinda kaideyi bozmaya gücü yetmez
![]() |
|
|
>>> Rocky The RHOMBEUS <<< ||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER ||| #ProudRhombeusKingRocky |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Ben ce de Pygolar daha hızlı. En azından yeme olan tepkileri öyle.
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
brm660 yazdı:
Taner abinin ruby red spilosunun ele tepki hızını düşünürsek elbette serralar
![]() İbrahim o video benim bilgisayarımda piranhalar.com albümümde arşivlendi sende unutamamışsın anlaşılan o tepkiyi |
|
|
İSMAİL YAŞAR-Konya KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.02.2010 22:57 İleti: 1609 Yaş: 31 Konum: İstanbul TATTOO ARTİST |
|
|
Bende serralar daha hızlı diyorum
|
|
| Ayberk Cem | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Fikrimce Pygolar daha hizli .Çünki sürü halinde dolaştıkları icin her an bir tehliike gelecekmis gibi etrafı izlediklerinden, akvaryuma yem dahi atıldığında ani tepkiyle diger balıklarında saldırıya geçmesine neden oluyor.
|
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
TnReFe yazdı:
Taner abi maşallah bu videoyu her defasında hayranlıkla izliyorum ancak hız konusunda hala fikirlerim aynı.Aynı olmasının sebebide şu pygolar kolay kolay ele tepki vermediği bilinmekte ve serralar eğitilerek bu tepkileri vermekte.Yani demek istediğim her serra dogal ortamından yakalanip geldiği icin tanka kolay uyum saglayamadığından tankta doğmuş bir balık kadar hızlı olamaz.Saygılar. |
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz