Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yetişkin Olmayan Serrasalmuslardaki Tavır Sorunsalı
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Aslında başka canlılarında sıklıkla başvurduğu yöntemler mesela en yakından şahit olabileceğiz pengasuslar.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 09.08.2012 08:06 İleti: 149 Yaş: 42 Konum: Ankara |
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Aslında başka canlılarında sıklıkla başvurduğu yöntemler mesela en yakından şahit olabileceğiz pengasuslar.
pangarsuslar bildigin bayılıyor bence taklit değil AppediX yazdı:
Gözlerini açıp kapatıyor, bunu yere bakarak yapıyordu.
ÜStad nasıl göz açıp kapıyor cidden anlamadım Yani göz kapağı yok ki, gözünümü oynatıyordu acaba? |
|
|
Şafak KARTAL / ANKARA H.Sipinifer-Manueli-Rhombeus-Natteri My fish eats your fish |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
deradlerskartal yazdı:
Mr.Piranha yazdı:
pangarsuslar bildigin bayılıyor bence taklit değil AppediX yazdı:
Gözlerini açıp kapatıyor, bunu yere bakarak yapıyordu.
ÜStad nasıl göz açıp kapıyor cidden anlamadım Yani göz kapağı yok ki, gözünümü oynatıyordu acaba? Kapatıp açıyor, halüsinasyon görmüyorsam eğer |
|
|
Ufuk OCAK İstanbul / Ataşehir Sağlık Sektörün'de Anlaşmalı Kurumlar Grup M.D 90*50*40 Serrasalmus Rhombeus Gold Diamond Cahillerle savaşmayın. Ben asla kazanamadım! Bazıları asla evcilleşmez.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Bayilma veya ölü taklidini sadece kendisini tehlikede gören bir balik veya baliklar yapar ufuk abi,demekki sahsha kendisni daha güvende hissetmiyor seni ve süngeri kendisine bir tehlike olarak görüyor ...
|
|
|
>>> Rocky The RHOMBEUS <<< ||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER ||| #ProudRhombeusKingRocky |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 23.05.2007 08:01 İleti: 1186 Yaş: 49 Konum: istanbul |
|
|
Arkadaşlar,genelde yetişkin olmayan ve tanka yeni gelen bir serra nekadar zamanda tepki vermeye başlar ? Yada deneyemilerinizden nekadar zamanda tepki aldığınızı yazarsanız sevinirim.Birkaç el değiştirmiş serralar daha cesur olabilir .Ben ilk elden alınan serralar için soruyorum .Teşekkürler şimdiden.
|
|
|
TuĞfAn DiKeR YAŞ 38 İST.Büyükçekmece SPİLOPLEURA GOLD |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
HergeLe yazdı:
Bayilma veya ölü taklidini sadece kendisini tehlikede gören bir balik veya baliklar yapar ufuk abi,demekki sahsha kendisni daha güvende hissetmiyor seni ve süngeri kendisine bir tehlike olarak görüyor ...
Kesinlikle haklısın yusuf. Ama, sileceğe tepki vermeye de başladı. Dün öyle bir saldırdı ki ben bile korktum |
|
|
Ufuk OCAK İstanbul / Ataşehir Sağlık Sektörün'de Anlaşmalı Kurumlar Grup M.D 90*50*40 Serrasalmus Rhombeus Gold Diamond Cahillerle savaşmayın. Ben asla kazanamadım! Bazıları asla evcilleşmez.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
sınglee yazdı:
Arkadaşlar,genelde yetişkin olmayan ve tanka yeni gelen bir serra nekadar zamanda tepki vermeye başlar ? Yada deneyemilerinizden nekadar zamanda tepki aldığınızı yazarsanız sevinirim.Birkaç el değiştirmiş serralar daha cesur olabilir .Ben ilk elden alınan serralar için soruyorum .Teşekkürler şimdiden.
Sasha nın 1,5 ayı doluyor. Süngere,sileceğe, ele tepkileri almaya başladım. Işık açıkken de yem yiyor. İleride bakalım neler olacak: ) |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
1.5 Ayda tepkileri almaya başladın demek.Ortalama süre hemen hemen bu zamanlar oluyor sanırım ,ilk tepkiler için. Benimde 2 haftayı geçti.Zaman zaman camdan ufak tepkiler veriyor.Fakat tankta kendine yer edindi.Genelde aynı köşede takılıyor.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
sınglee yazdı:
1.5 Ayda tepkileri almaya başladın demek.Ortalama süre hemen hemen bu zamanlar oluyor sanırım ,ilk tepkiler için. Benimde 2 haftayı geçti.Zaman zaman camdan ufak tepkiler veriyor.Fakat tankta kendine yer edindi.Genelde aynı köşede takılıyor.
O bölgeden uzaklaştırman lazım. Işığın az geldği yere saklanıyordur. Sasha da öyle yapıyordu. Bende sünger bağlı olan sopayı, 2 gün saklandığı yere koydum. 2 Gün girmeye çalıştı giremedi. Bir daha da oraya saklanmadı. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Pet şişe bağlamayı düşünüyorum o bölgeye sarkıtıp.Bir süre öyle yapıcam.Yakın zamanda zaten 1 m tanktan ,60 cm tanka geçiyorum.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
sınglee yazdı:
Pet şişe bağlamayı düşünüyorum o bölgeye sarkıtıp.Bir süre öyle yapıcam.Yakın zamanda zaten 1 m tanktan ,60 cm tanka geçiyorum.
Ben sasha yı 60*35*40 ebatların da tank ta bakıyorum. 22 cm boyu var. Benim kendi görüşüm küçük tank ta tepkilere alıştırıp, sonra büyük tank a geçmek daha mantıklı. Çünkü büyük tank ta saklanacağı, kaçacağı çok yer var. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Küçük ve saklanma yeri olmayan tankın daha faydalı olduğunu düşünüyorum bende.Umarım gelişiminde yardımcı olur .
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
konuyu yeni okuma fırsatı buldum gerçekten çok faydalı bi konu olmuş.
ben 1 hafta önce 10-11cm civarı bi manu aldım akvaryumum 80x50x50 sumplı dekor olarak, akvaryumun üçte birini kaplayan bir kütük vardı. arkasına saklanmaya başladığı için ikinci gün kütüğü çıkardım ve ilk günden beri ışığı aynı saatte açıp aynı saatte kapatıyorum. ilk iki gün hiç yem vermedim akvaryumda 5 adet corydoras var hiç birine de dokunmadı. fındık büyüklüğünde tavuk göğüsü veryorum yem yere düştüğünde ufak bi ısırık alıp her zaman durduğu yere akvaryumun arka orta noktasına geri dönüyor bir daha da yeme tepki vermiyor ama corydoraslar yeme yaklaştıklarında ani bi hareketle kovalayıp dağıtıyor ama yine yeme dokunmadan yerine geçiyor. bende bikaç saat sonra yemi alıp atıyordum dün akşam verdiğim yemi almadım belki gece yer diye ama sabah ellememişti. genel olarak çok ürkek pek hareket etmiyor akvaryum salonumda ve devamlı hareket olan bi yerde ara ara salon hareketsizken akvaryumda bir iki tur atıyor fakat hareket görünce tekrar yerine geçip etrafı seyrediyor ve nerdeyse hiç hareket etmiyor.akvaryuma bitki eklemeyi ve ışıklandırmayı güçlendirmeyi düşünüyorum sizce biraz daha beklemelimiyim. |
|
|
NECATİ SANCAKLI 80X50X50 İSTANBUL SERRASALMUS MANUELİ
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba Necati bey,
Manueliler biraz sabır isteyen balıklardır, öncelikle ilk zamanlar balığınızdan çok şey beklememelisiniz. Balığın akvaryum dengesine alışması biraz zaman alıyor,her bölgenin su değerleri farklı ve balık zamanla bu şartlara alışıyor. Su şartlarını doğal ortamlarına yaklaştırmak için akvaryumunuza bulabilirseniz kurumuş odun falan koyabilirsiniz, mangrow kökü olmasınada gerek yok. Benim akvaryumumda bahçedeki meşe ağacından kopardığım kumuş dallar var ve suyun rengi baya sarı ve su sertliğide normal. Hatta bu dalları koyduktan sonraki gözlemime göre küçük manum akvaryumda daha çok gezmeye başladı önceden fazla çıkmıyordu. boyut olarak sizinkiyle aynı. Su şartlarını amazondakine yaklaştırmak için Şafak Kartal arkadaşımızın çok güzel bir yazsısı var şu an linkini bulamadım biraz araştırıp okursanız size çok faydası olacaktır. Aydınlatma konusunda size tavsiyem mümkün olduğu kadar düşük aydınlatma yapın, bu balıklar aşırı aydınlatmadan hoşlanmıyor ve genelde gece aktif olan balıklardır. Aydınlatmanızı artırmayın. Yemlemeyi balık alışana kadar ışıkları kapadıktan 10 dk sonra falan yaparsanız balığın yeme alışması daha kolay olacaktır,unutmayın bu balıklar akvaryum ortamına girene kadar doğal ortamında kendi başına avlanarak besleniyorlardı. Ayrıca bu balıklar çok uzun zaman aç kalmaya dayanıklıdırlar,1 hafta 10 gün aç kaldı diye endişe etmeyin, balığın omuz kısmında yağ depoları vardır bu depolar balığı uzun süre besliyor, tehlike balığın kemikleri görünmeye başlayınca başlar ama bu durumda da mutlaka yem yemeye başlayacaktır çünkü açlığa hiçbir canlı dayanamaz. Balığın yeme alışması açısından alabalık,karides gibi su ürünleri vermeniz daha doğru olur. Genel olarak hepimiz serralarda aynı saklanma sorunları yaşıyoruz ve bunu aşmak için balık alışana kadar akvaryumda kumdan başka bir şey bırakmıyoruz bu onları daha sakin ve güvende hissetmelerine yardımcı oluyor. Şimdilik yazacaklarım bu kadar, umarım işinize yarar, görüşmek üzere. |
|
|
Kemal Tataroğlu Nilüfer/Bursa Serrasalmus Manueli x2 Serrasalmus Rhombeus Araguaia Tank:120x40x50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
tuaregs yazdı:
Merhaba Necati bey,
Manueliler biraz sabır isteyen balıklardır, öncelikle ilk zamanlar balığınızdan çok şey beklememelisiniz. Balığın akvaryum dengesine alışması biraz zaman alıyor,her bölgenin su değerleri farklı ve balık zamanla bu şartlara alışıyor. Su şartlarını doğal ortamlarına yaklaştırmak için akvaryumunuza bulabilirseniz kurumuş odun falan koyabilirsiniz, mangrow kökü olmasınada gerek yok. Benim akvaryumumda bahçedeki meşe ağacından kopardığım kumuş dallar var ve suyun rengi baya sarı ve su sertliğide normal. Hatta bu dalları koyduktan sonraki gözlemime göre küçük manum akvaryumda daha çok gezmeye başladı önceden fazla çıkmıyordu. boyut olarak sizinkiyle aynı. Su şartlarını amazondakine yaklaştırmak için Şafak Kartal arkadaşımızın çok güzel bir yazsısı var şu an linkini bulamadım biraz araştırıp okursanız size çok faydası olacaktır. Aydınlatma konusunda size tavsiyem mümkün olduğu kadar düşük aydınlatma yapın, bu balıklar aşırı aydınlatmadan hoşlanmıyor ve genelde gece aktif olan balıklardır. Aydınlatmanızı artırmayın. Yemlemeyi balık alışana kadar ışıkları kapadıktan 10 dk sonra falan yaparsanız balığın yeme alışması daha kolay olacaktır,unutmayın bu balıklar akvaryum ortamına girene kadar doğal ortamında kendi başına avlanarak besleniyorlardı. Ayrıca bu balıklar çok uzun zaman aç kalmaya dayanıklıdırlar,1 hafta 10 gün aç kaldı diye endişe etmeyin, balığın omuz kısmında yağ depoları vardır bu depolar balığı uzun süre besliyor, tehlike balığın kemikleri görünmeye başlayınca başlar ama bu durumda da mutlaka yem yemeye başlayacaktır çünkü açlığa hiçbir canlı dayanamaz. Balığın yeme alışması açısından alabalık,karides gibi su ürünleri vermeniz daha doğru olur. Genel olarak hepimiz serralarda aynı saklanma sorunları yaşıyoruz ve bunu aşmak için balık alışana kadar akvaryumda kumdan başka bir şey bırakmıyoruz bu onları daha sakin ve güvende hissetmelerine yardımcı oluyor. Şimdilik yazacaklarım bu kadar, umarım işinize yarar, görüşmek üzere. Öncelikle ilginize teşekkürler ve yazdıklarınız eminim işime yarayacak. Şafak beyin yazısını okumuştum. Balık gelene kadar benim akvaryumumda da yeni dünya ağcı yaprakları vardı tekrar koymayı düşünüyorum. Bugün eve geri geldiğimde çöpçülerden birinin yarısı yoktu bıraktığım yemin de bi kısmı yenmişti ve balık arada sırada akvaryumda turluyordu. 1 haftadır su değişimi yapmadığım için %30 dip çekimi ve su değişimi yaptım, biraz strese girdi fakat çabuk düzeldi. Hatta kızım koşuştururken akvaryumun önünden her geçişinde cama doğru hareketleniyor. Manuların çok sabır isteyen bir ırk olduğunu biliyordum, buna piskolojik olarak hazırlıklı başladım. Neredeyse 1 aydır bu balıklar hakkında her bulduğum makaleyi okuyorum sizin gibi tecrübeli ustalardan da tavsiye aldıkça daha iyi olacak ALLAH ın izniyle. |
|
|
NECATİ SANCAKLI 80X50X50 İSTANBUL SERRASALMUS MANUELİ
En son Mehmet SOVUK tarafından, 20.06.2013 16:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
İmla hataları düzeltilmiştir. Lütfen dikkat edelim!
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz