Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Fluval 405 Dış Filtre
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba arkadaşlar
Bende tetra ex 700 var ama emiş hortumunun yanından pislikler geçip gidiyor debi süper düşük bu sebeple hızlı kirleniyor. Bugün fluval 405 i araştırdım forumlara baktım herkes süper çok iyi filtre diye bahsediyor. Şu anda bir yerden fiyat aldım 300 ama 280 e bırakır. Kullanan kimse varmı veya bana debisi kuvvetli 140 litre tankıma önerebileceğiniz başka bir filtre var mıdır ? |
|
|
Cemre Çulhaoglu 33 İstanbul Mecidiyeköy ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Cemre bende 305 var süper bir dış filitre hatta suan boşta
|
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Gerçek olsaydı ne güzel olurdu :D benim tank 140 litre ya 405 fazla mı olur acaba diyede bi düşünüyorum acikcasi sanırım saatte 1200L civarı su basıyor
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
cemreculhaoglu yazdı:
Gerçek olsaydı ne güzel olurdu :D benim tank 140 litre ya 405 fazla mı olur acaba diyede bi düşünüyorum acikcasi sanırım saatte 1200L civarı su basıyor
Cemre onu şu şekilde düşün yanılgıya düşme. Dış filitrelerde üzerinde yazan 1200 lt yi sen saatte maxsimum 600 lt cevirir diye düşün çünkü bunun altı olur üstü olmaz. Hesaplamalar Sepetler boşken ve ilk çalıştığındaki ölçümler. ![]() |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Fluval güzel kaliteli bir filtre tanka da yeterli olacaktır. Filtrenin dışında sepette kullanılan malzeme ve sırası da önemli bir faktör.
|
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
En alttan seramik - lav kırığı - aktif karbon - sünger
Biraz daha piyasa araştırması yapayım Bu arada Anıl abi yeni yemi veriyorum artık suyun üstü faşur fuşur oluyor |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
cemreculhaoglu yazdı:
En alttan seramik - lav kırığı - aktif karbon - sünger
Biraz daha piyasa araştırması yapayım Bu arada Anıl abi yeni yemi veriyorum artık suyun üstü faşur fuşur oluyor |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Fluval i Anıl a soralım sepet sıralaması için. Sebebi şu yapılan hatalardan en çoğu her filttenin akış sistemi farklı çünkü alttan yukarı doğrumu çıkıyor su yoksa aşağıdan yukarı doğru akıp motor aşağıdan mı çekip basıyor önemli olan bu. Ben fluval in çalışma prensibini bilmiyorum. Ama aşağıdan yukarı doğru ise yazdığın sıralama olur sadece aktif karbonu ben önermiyorum. Onun yerine daha iyi sonuç veren malzemeler mevcut çünkü.
|
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
aytacdemirkol yazdı:
Fluval i Anıl a soralım sepet sıralaması için. Sebebi şu yapılan hatalardan en çoğu her filttenin akış sistemi farklı çünkü alttan yukarı doğrumu çıkıyor su yoksa aşağıdan yukarı doğru akıp motor aşağıdan mı çekip basıyor önemli olan bu. Ben fluval in çalışma prensibini bilmiyorum. Ama aşağıdan yukarı doğru ise yazdığın sıralama olur sadece aktif karbonu ben önermiyorum. Onun yerine daha iyi sonuç veren malzemeler mevcut çünkü.
Şu süreçte benim alttan geliyor su tabi fluval nasıl bir prensipde çalışıyor bende bilmiyorum ama bakteri popilasyonuna uygun bir şekilde onuda dizerim bu konuyu çok araştırdım. Suyun nerde geldiği önemli su nerden geliyorsa ilk bakteri tutucular sonra büyük parça dağıtıcısı sonra biyolojik maddeleri tutanlar en sonda en küçük maddeleri tutanlar . Neyse ben bu sorunu bu hafta sonu çözeceğim ve yeni video mu siz degerli abilerimle, arkadaşlarım ile paylaşacağım |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Araştırmanı yapmışsın zaten dediğin sıralamalar çerçevesinde gayet sağlıklı bir filtre olmuş oluyor hazır fluval gibi bir filtre almışken de sepet malzeme seçimlerini imkanlar doğrultusunda kaliteli malzeme ile uzun bir süre kullanırsın. Madem bakacaksın sera spirox , JBL NİTRATEX, sera torf, purigen ve sünger olarak da ben mavi veya eski yorgan süngerlerin den öneriyorum. Kolay gelsin sana.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
En kısa zamanda videoyu bekliyoruz Cemre
|
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Arkadaşlar fluval 405 için akvaryumcuya gittim 275 Lira Dediler. Biraz internette araştırdım genel piyasası 300 390 arası gidip geliyor diyorlardı bir sitede 415 liraya gördüm.
Normal fiyat 300 dedi , bana 275 lira bırakıyor. Cumartesi gününe ayırttım. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Hayırlı olsun şimdiden.
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Hayırlı olsun Cemre. Fluval güzel seçim. Şu an Ehem pro3 2078 kullanmama rağmen gönlüm halen eski filtrem olan Fluval Fx5'ten yana.
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Hayırlı olsun Cemre. Fluval güzel seçim. Şu an Ehem pro3 2078 kullanmama rağmen gönlüm halen eski filtrem olan Fluval Fx5'ten yana.
Fx6 ya hiç bakma abi o zaman. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz