Sump Sistemi

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 2. sayfa [ 60 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.02.2014 09:13   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Şimdiden hayırlı olsun. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.02.2014 01:08   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Ahmet her güzelin bir kusuru vardır. Ben bu zamana kadar gördüğüm sump'lı tanklarda hep ses sorununu gördüm. Kafa motoru ve su sesi duymadığım sump'lı bir tank olmadı. Ama filtrasyonu gerçekten iyi oluyor. Fakat şöyle bir durum daha var, genel kanı olarak sump daha iyi temizler diye bir düşünce var. Ben 600-700 litreye kadar olan tanklarda iyi bir dış filtre ile sump'ın aynı işi yapacağını düşünüyorum. Fluval FX5-FX6, Eheim 2078-2080 gibi filtreler söylediğim hacimdeki tanklara uygun olan dış filtrelerdir. Yapılma amaçları bu hacimdeki tankları filtre etmesi içindir. Fakat daha yüksek hacimdeki tanklarda sump hacmi de büyütülerek tanka uygun filtrasyon sağlanmış olur. Avantajı budur. Dediğim gibi 600-700 litrelere kadar olan tanklarda pek bir fark olacağını düşünmüyorum.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.02.2014 09:14   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Mehmet SOVUK yazdı:
Ahmet her güzelin bir kusuru vardır. Ben bu zamana kadar gördüğüm sump'lı tanklarda hep ses sorununu gördüm. Kafa motoru ve su sesi duymadığım sump'lı bir tank olmadı. Ama filtrasyonu gerçekten iyi oluyor. Fakat şöyle bir durum daha var, genel kanı olarak sump daha iyi temizler diye bir düşünce var. Ben 600-700 litreye kadar olan tanklarda iyi bir dış filtre ile sump'ın aynı işi yapacağını düşünüyorum. Fluval FX5-FX6, Eheim 2078-2080 gibi filtreler söylediğim hacimdeki tanklara uygun olan dış filtrelerdir. Yapılma amaçları bu hacimdeki tankları filtre etmesi içindir. Fakat daha yüksek hacimdeki tanklarda sump hacmi de büyütülerek tanka uygun filtrasyon sağlanmış olur. Avantajı budur. Dediğim gibi 600-700 litrelere kadar olan tanklarda pek bir fark olacağını düşünmüyorum.

:onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.02.2014 20:23   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Mehmet abicim öncelikle düşüncen için teşekkür ediyorum. Fakar 700- 800 tl verip hatta daha fazla fiyatlar verip bir dış motor alacağıma daha minimum bir fiyat verip sump yaptırmak daha işime geldi açıkçası ses sorununuda sumpun üstüne cam yaaptırdım yani sump sistemimde kapaklı olucak ve dolabın kapaklarınıda kapatınca ses sorununu çözeceğime inanıyorum
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50
http://img819.imageshack.us/img819/9890/piranha.gif[/flash]

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.02.2014 20:24   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Gece_Şahini yazdı:
Esenler 2 adımlık yol kanka ne zaman geleyım yanına :mrgreen: Şaka bi yana hayırlı olsun sump candır keke :onay:

Valla kardeşim yardımın gerekebilir madem yakınsın bana yardımın çok iyi olucaktır ne demişler 1 elin nesi var iki elin sesi var :)
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.02.2014 20:54   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Su sesi sump ın hazırlanışında sump bölme ve çalışma şekline birde tanka giriş borusunun şekline göre en aza indirebilirsin sump modellerine görsel olarak İnternet de bir bak cama gerek bile kalmaz dolabın içinde zaten duyulmaz,ses yapan bir şey olur ise oda motor olur onuda eheim modellerini kullandım ses yok denecek kadar az. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 01:44   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Şuan beni tek düşündüren konu tanktan sumpa gelen borunun pvs kalın borular değilde bülebilir esnek botulardan yaptırsam daha iyi olmazmı sorusu çünki akvaryumu taşırken ederken kalıp gibi sert bi borunun aşşağıda durmasını istemem ve esnek bi boru olursa kolayca oynatabilirim yada su akış yerini değiştirebilir birde vana sistemi düşündüm istediğim zaman suyu kesebilirmiyim borunun ucuna vana şeklinde birşey yapılabilirmi?
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 03:10   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

http://www.duvartaskaplama.net/images/t ... 0Siyah.jpg[/img][/img]

duvarlarda uygulanan taş kaplama diye bilinen bu taş dekorladan akvaryumuma uygulamayı düşünüorum akvaryumum beyaz lake mobilya olacağından bu deseni tercih ettim sizinde fikirlerinizi almak istiyorum beni tek düşündüren suya herhangi bir şekilde salınım yaparmı?
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 22:20   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Sump sistemi her zaman en iyisidir. Biraz zahmeti vardır ama kullanım süresine bakınca o zahmete değer. Sump'a ana tankdan gelecek suyun çıkışı için kule tipi sump yaptırabilirsin. Sump deliğinin ana tankın altına yapıldığını yeni duydum bunun uygun olacağını sanmıyorum çünkü alttan olan tankdan gelen su elektrikler kesildiğinde komple aşağı boşalır ve buda bir faciaya yol açar diyedüşünüyorum. İlla ki delik olacak ise tankın en üstünden olması gerekir.
Bunun dışında dış filtrede kullanabilirsin ama temizlik ve bakımını bu büyüklükte bir tank için sıklıkla yapman gerekecek ve zamanla bıkacaksın.
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı WİLD

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 22:29   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Sumpın kıymetini kullanan bilir..
Fatih WİLD

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 22:30   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Sump sistemi her zaman en iyisidir. Biraz zahmeti vardır ama kullanım süresine bakınca o zahmete değer. Sump'a ana tankdan gelecek suyun çıkışı için kule tipi sump yaptırabilirsin. Sump deliğinin ana tankın altına yapıldığını yeni duydum bunun uygun olacağını sanmıyorum çünkü alttan olan tankdan gelen su elektrikler kesildiğinde komple aşağı boşalır ve buda bir faciaya yol açar diyedüşünüyorum. İlla ki delik olacak ise tankın en üstünden olması gerekir.
Bunun dışında dış filtrede kullanabilirsin ama temizlik ve bakımını bu büyüklükte bir tank için sıklıkla yapman gerekecek ve zamanla bıkacaksın.

Şöyleki deliği aana tankın altından değilde ana tankın köşesinden kule yardımıyla aly kısmında açılacak olan delikler sayesinde sumpa gitmesini sağlıycam. Ana tankın alt kısmına delik zaten olmaz
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 22:32   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

WİLD yazdı:

Katılıyorum ;)
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 22:39   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

WİLD yazdı:

Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı broleyte

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.02.2014 23:45   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

aytacdemirkol yazdı:
WİLD yazdı:

Abim tek bişey sorucam :) Şimdi akvaryumun köşesinden bir kule yapıldı kulenin en altından ızgara konup su girişi sağlandı alttan istiyorum çünki dipteki pisliklerinde temizlenmesini istiyorum :) neyse su alt tarafa sumpa akmaya başladı bölmelerden geçerek son hazneye yani kafa motorunun olduğu yere kadar geldi kafa motoruda akvaryuma taşıdı suyu iyi güzelde :) şimdi elektirikler gitti kafa motoru çalışmıyo ama akvaryumdan sumpa su inmeye devam ediyo ower flow falan diyorlar internette borular falan ben zaten görüntü kirliliği istemediğimde sump sistemini istiyorum sumpta suyun taşmasını nasıl engellicez ana tanktan gelen boru sumpın 5 cm içine giricek su o hizaya gelince hava almadığğından dolayı otomatikmen dururmu acaba?
baya bi kafanızı şişirdim farkındayım da gerçekten bilmediğimden soruyorum :) Son olarakta ana tankın en arkasından iki kule yapıp iki taraflımı sumpa su girişi yapmamı tavsiye edersiniz yoksa tek taraflı su girişimi?
ahmet ay
istanbul/esenler
sivas
10 adet nattari
100/60/50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.02.2014 08:32   İleti başlığı: Re: Sump sistemi   

Resim olarak baktı isen kulelere o gördüğün alttaki ızgaralardan direk akmıyor sistem kulenin arkasında yukarıda delik kalıyor alttan gelen ızgaradan gelende yukarı çıkıp o delikten sump gidiyor taşma yapıp da akan suda o yukarıdaki delikten akıyor sump a. Senin dediğin sistemi biliyorum ancak o sistemler basit değil sump ın taşmaması için şamandıra kullanıyorlar sistem taşmadan suyu kesmesi için gereksiz ve aklın orada kalmasın pislikler için zaten dip çekimi yapıyoruz bu şart hemde amanyok için bu sebep ile suyun en kirli yeri her zaman su üstüdür sen dibi merak etme hiç. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 2. sayfa [ 60 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz