Yeniyim

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 29 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 16.12.2014 22:57   İleti başlığı: Yeniyim   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Meraba arkadaşlar ben ilk defa pirana besliycem Diyarbakır'da oturuyorum akvaryum boyutum 200 lt kum olarak midye kırığı kulanıyorum balıkları daha almadım midye kırığı suyu sertleştirip ve ph seviyesini yükseltiyormuş bunu bilmiyordum ögrendigimde iş işten geçmişti bende 2 adet mangrow kökü aldım düşürsün diye pirana için sorun olurmu olursa ne yapıpta ph değerini düşiriyim dış fitre tetra tec ex700 modelini kulanıyorum bu yeterlimi dir yardımlarınızı bekliyorum alacağım pirana ise 4-5 cm pirana natteri olcak şimdiden teşekkürler.
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

En son PoisoN tarafından, 17.12.2014 10:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Başlık ve İmla Kuralları
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 10:10   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.

Profil bölümünden imzanıza ad, soyad, yaş ve yaşadığınız şehir bilgilerinizi girmelisiniz. Ayrıntı için tıklayınız

Mesajlarınızda Türkçe dil bilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi rica ederiz.
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 10:12   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Midye kırığını komple değiştirmeni öneririm. :onay:
200 lt orta derece bir tank :onay: pirhanalar büyüdükten sonra 4 tane den fazla beslemeniz uygun olmaz. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 10:28   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim hocam ben o kumu tam 5 saat yıkadım :-) bu emegimin boşa gitmesini istemiyorum ve daha ph ölçmedim bunu bi kit alarak ölcem torf ve mangrow bıraka bilirim şuan 2 tane var mangrow kökü ve daha da ekliyebilirim..
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 11:34   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

:hg: . 200 litre tankınız balık sayısı çok olmamak şartı ile belli bir süre yeter ancak ileride sağlıklı gelişimleri ve sayı artımına elverişli olmayacaktır. Midye kırığını da çıkartırsanız daha iyi olur mango kökleri yumuşatır ancak belli bir süre bu formu korur. Aynı tank da hem suyu yumuşatan hemde suyu sertleştiren maddeler olmamalı. Tankı büyütme imkanınız var ise en baştan formu inceleyerek bir kurulum yapın ileride rahat edersiniz. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 11:49   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Aytaç bey yorumunuz için teşekkür ederim akvaryum küçük olduğunun farkındayım 4 cm pirana alcam 6 tane ilerde büyütebilirim maddi durumum iyi Üniversite gidiyorum ders çalışmam diye ANNEM izin vermiyor :-) yoksa bana kalsa 1000 lt alırım :-)
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 12:47   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

slymn21 yazdı:
Aytaç bey yorumunuz için teşekkür ederim akvaryum küçük olduğunun farkındayım 4 cm pirana alcam 6 tane ilerde büyütebilirim maddi durumum iyi Üniversite gidiyorum ders çalışmam diye ANNEM izin vermiyor :-) yoksa bana kalsa 1000 lt alırım :-)

Akvaryum beni dersler konusunda daha çok motive ediyor dersen belki izin verir ben lisedeyken öyle yapmıştım. :mrgreen: Arkadaşlara katılıyorum kısa süre için tank boyutu bu sürüye yeter ama bikaç ay sonra biraz sıkıntı olabilir. Maddi durum müsaitse serra cinsi almanı tavsiye ederim şuan satıılan çok sağlam serralar var ilanlar bölümüne bir göz at istersen. Şimdiden hayırlı olsun. :onay:
Resim

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 14:24   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

F.Basaran yazdı:
slymn21 yazdı:

Akvaryum beni dersler konusunda daha çok motive ediyor dersen belki izin verir ben lisedeyken öyle yapmıştım. :mrgreen: Arkadaşlara katılıyorum kısa süre için tank boyutu bu sürüye yeter ama bikaç ay sonra biraz sıkıntı olabilir. Maddi durum müsaitse serra cinsi almanı tavsiye ederim şuan satıılan çok sağlam serralar var ilanlar bölümüne bir göz at istersen. Şimdiden hayırlı olsun. :onay:

Yorumunuzla renk kattınız teşekkür ederim
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 16:36   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Kum olarak ne alabilirim bide midye kırığı kumu akvaryum da olursa pirana için ne gibi sorunlar olur stresimi girerler ölürlermi biraz açıklaya bilirmisiniz
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 19:11   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Suyun ph dengesini midye kırığı mercanlar çok etkiler ve bozar o yüzden piranha tankların da silis, hagen,dere kumu,lav kırığı gibi salınım yapmayan kumlar tercihimizdir. İleri de tankını büyütme söz konusu ise şimdiden bu tank ile başlaman da sıkıntı yok sadece kumunu değiştir birde dış filtre de içinde kullandığın malzemeleri de yazarsan onlara da takviye yaparız veye değişiklikler olabilir. Bunun ile ilgili kendimde bulunun bir başlık var bir ara göz gezdirirsin ilk ve 3.sayfada işine yarar konular var. :onay:
viewtopic.php?f=24&t=26207&hilit=ak%C5%9Fam+temizli%C4%9Fi
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 19:33   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Aytac Demirkol yazdı:
Suyun ph dengesini midye kırığı mercanlar çok etkiler ve bozar o yüzden piranha tankların da silis, hagen,dere kumu,lav kırığı gibi salınım yapmayan kumlar tercihimizdir. İleri de tankını büyütme söz konusu ise şimdiden bu tank ile başlaman da sıkıntı yok sadece kumunu değiştir birde dış filtre de içinde kullandığın malzemeleri de yazarsan onlara da takviye yaparız veye değişiklikler olabilir. Bunun ile ilgili kendimde bulunun bir başlık var bir ara göz gezdirirsin ilk ve 3.sayfada işine yarar konular var. :onay:
viewtopic.php?f=24&t=26207&hilit=ak%C5%9Fam+temizli%C4%9Fi

Abi dış filtre tetratec ex 700 ısıtıcı tetra heater 200
Bide hava motoru var sessiz çalışan bügün erkan taşkın dan pirana siparişide verdim yarn elimde olcak inşallah bide şunu soriyim ben midye kırıgını akvaryumdan çıkardım sadece yarım avuç kadar ya var ya yok akvaryumun içinde kaldı ve suda bulandı su düzelir mi? Bide yarım avuç kalan midye kırığının bi zararı olur mu? Suya çunku çıkaramadm
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 19:35   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

Söylemeyi unuttum kum kullanmazsam bişey olur mu?
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 19:48   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

slymn21 yazdı:
Söylemeyi unuttum kum kullanmazsam bişey olur mu?

Kum olur ise hem görüntü olarak hemde dibe çöken yem artıkları ve dışkıdan dolayı nitrat patlaması hızlı olur kum olur ise nitrat nitrit dediğimiz döngü oluşur ve yararlı bakteri kolonisi burada birikir ve çoğalırlar bir döngü olur. Olmazsa olur ancak haftalık dip çekimi veya hafta bir kaç kez yapılması gerekecek buda zamanla insanı yorup bıktırır. O bakımdan en kolay bulabileceğin dere kumu kullanabilirsin. :onay: Dış filtre tankına yeter içinde kullandığın ekipmanları sormuştum ben sepetler de neler var diye sana gönderdiğim linki biraz incele yeter. Balıkların da şimdiden hayırlı olsun paylaşımlarını bekliyoruz tankının. ;)
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı slymn21

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.12.2014 20:04   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

abi yorumlar için teşekür ederim inşallah her zaman paylaşım yapacam abi su için bişey demedin kumu boşalttım su bulanıklaştı bide yarım avuç midye kırıgı kaldı bi sorun olurmu su bulanıklaşmasıda düzelir mi ?
süleyman çelik

100-40-50 Diyarbakır

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.12.2014 20:25   İleti başlığı: Re: Yeniyim   

slymn21 yazdı:
abi yorumlar için teşekür ederim inşallah her zaman paylaşım yapacam abi su için bişey demedin kumu boşalttım su bulanıklaştı bide yarım avuç midye kırıgı kaldı bi sorun olurmu su bulanıklaşmasıda düzelir mi ?

Bulanıklık bir kaç gün içinde su oturunca gider. Dipte kalan midye kırıkları fazla bir zararı olmaz üzerine kum ilave eder isen zaten onlar altta kalır. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 29 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz