Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Balıklarıma birşey oluyor - Acil
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün eve geldiğimde 2 balığım ölmüştü. Diğer 2 si de can çekişiyor:S ne olmuş olabilir? 2 senedir bakıyorum En büyük kaybımı elektrik kesintisinde yaşamıştım. Onun dışında herşey normal gidiyordu. Eve gelir gelmez suyun yarısını değiştirdim. Dip temizleme yaptım. Hastalık mı kaptılar acaba? İçinde hava motorum çalışmasına rağmen o 2 tane can cekişinden biri devamlı suyun üüstüne çıkıp tekrar yan yatıyor. |
|
|
Özgür Öner Yaş: 38 Şehir: İstanbul |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Geçmiş olsun,evde yokken elektrikler kesilmiş ve balıklarınız havasız kalmış olabilir.Yüzey dalgalanmasıyla bol oksijen vermeniz iyi olur.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 20.12.2009 21:40 İleti: 1551 Yaş: 51 Konum: istanbul |
|
|
Haftada bir %30 su değişimi yaparsanız böyle sorunlarla karşılaşmazsınız geçmiş olsun.
|
|
|
Levent KÜÇÜK.yaş:46 İSTANBUL Küçükyalı Serrasalmus Geryi |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Levent KÜÇÜK yazdı:
Haftada bir %30 su değişimi yaparsanız böyle sorunlarla karşılaşmazsınız geçmiş olsun.
|
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Son durumları nedir bilmiyorum ama bana da oksijensiz kalmışlar gibi geliyor. Eğer sorun oksijensizlikten kaynaklandı ise kalan iki tanenin şu an düzelmiş olması lazım.
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba Arkadaşlar,
Ne yazık ki son bir tane balığım kaldı dün 5 adet balığım öldü:( 2 senedir çok özenle baktım. Tabii ki zamanla elemeler oldu. Ama bu şekilde ilk defa başıma geliyor. 2 senedir her hafta %30 su değişimi yaptım. Her hafta C.tesi canlı yem günleri idi. Onun dışında hep kalamar, balık, tavuk ile besledim. Şimdi bu tek başına çok sıkılacak. Ne önerirsiniz arkadaşar? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Morphe yazdı:
Merhaba Arkadaşlar,
Ne yazık ki son bir tane balığım kaldı dün 5 adet balığım öldü:( 2 senedir çok özenle baktım. Tabii ki zamanla elemeler oldu. Ama bu şekilde ilk defa başıma geliyor. 2 senedir her hafta %30 su değişimi yaptım. Her hafta C.tesi canlı yem günleri idi. Onun dışında hep kalamar, balık, tavuk ile besledim. Şimdi bu tek başına çok sıkılacak. Ne önerirsiniz arkadaşar? Yeni bir sürü ile yola devam. Diğer arkadaşların da dediği gibi elektrik kesintisi yaşanmış olabilir diğerlerin de herhangi bir hastalık belirtisi yok ise. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bu birtanesi yeni sürüye zarar vermez mi? Nede olsa 2 yaşında...
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Morphe yazdı:
Bu birtanesi yeni sürüye zarar vermez mi? Nede olsa 2 yaşında...
Boyut farkı çok olmadığı sürece ve yemlemeyi bir süre eşit miktarlar da paylaştıktan sonra arada ki boyut farkı kısa süre de kapanır ama tabi ki bir şeyler olmayacağı anlamına gelmez. Yeni sürü biraz büyüdükten sonra da diğer balık ilave edilebilir. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz