Yeniyim Yardım Edin Lütfen

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 1. sayfa [ 47 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı dumspirospero

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 13.02.2007 23:05   İleti başlığı: Yeniyim Yardım Edin Lütfen   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Merhaba... ben yeni bir akvaryum kurdum.Tankım 200lt, içinde 6 tane 4-5 cm lik nattereri var.Balıklarımı bugun yaklaşık 3 saat önce akvaryuma aktardım...balıklar başta kumun üzerinde öylece duruyorlardı bazısı yan bazısı düz şekilde... hiç yüzmüyürlardı daha sonra ışığı kapattım.Işığı kapattıktan sonra biraz daha kendilerine geldiler fakat genede tankın dibinde, kumun hemen üzerinde duruyorlar ve yavaş yavaş çok kısa mesafeler şeklinde yüzüyorlar ve biraz şaşkın gözükuyorlar.Acaba bunlar normal mi yoksa balıklarım hasta olabilir mi? Yani balıklarımı aldığım akvaryumcu bana hasta balık satmış olabilir mi? Diye endişeleniyorum.
çağrı ilban 21
https://www.superteklif.com/super-uye-f ... ___eql____
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı dumspirospero

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 13.02.2007 23:19   İleti başlığı:    

Başlığı küçük harfle başlayarak yazmışım kusura bakmayın :?
çağrı ilban 21

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 00:21   İleti başlığı:    

Endişe etme Çağrı!Akvaryuma ilk konuldukları zaman yan yatmaları normal.Işık kapalı kalsın yarın açarsın.Yüzmeleri için tankına alışmaları gerekir.Biraz zaman vermelisin balıklarına.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı natteritt

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 14.02.2007 00:22   İleti başlığı:    

Öncelikle yerde durmaları yan yatmaları çok normal çünkü farklı bir sudan alıp farklı bir suya koydun...Su eklemesi yapıp alışma devresini atlamadın dimi?Eğer atladysan şoka girme durumuda olabilir...Eğer atlamadıysan düzelicektir bir sıkıntı olacağını sanmam...
Malesef balığı yok, şu an için...
Timuçin TOPYAY (25)

Çevrimdışı red bellied

Yasaklı Üye

İletiTarih: 14.02.2007 00:25   İleti başlığı:    

Balıkların adaptasyonu bir gün sürer,yeni geldiklerinde hep böyle olur.Bu arada suyun sıcaklığını kontrol et, çok yoğun ışıkta bırakma balıklarını ve ph ölçüm setin varsa suyun sertliğini ölç,yoksada edin mutlak ondan. Forumda gerekli bütün bilgiler var.Kolay gelsin.

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 00:42   İleti başlığı:    

Balıkları tanka koymadan önce 15-20 dakika mevcut tankın içinde poşette, yada tanktan su olarak bulundukları ayrı bir kapta 15-20 dakika balıklar bekletilmeli.Agutan var ise bir miktar koyabilirsiniz.Ani olarak tanka koyarsanız şoka girebilirler.Alışana kadar ışıklar bir süre kapalı kalabilir.

Tankın ve balıkların bir resmini görür isek iyi olur.
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı dumspirospero

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.02.2007 08:43   İleti başlığı:    

Herkeze teşekkur ederim :grin: .Bugun balıklarım normale döndü ve yüzmeye başladılar.Dun renkleride biraz atmıştı bugun baktım renkleride yerlerine geldi çok şükür.Fakat benim tankımda akıntı sağlayacak bir iç motor yok sanırım hemen bir iç motor edinmeliyim. (eheim 2213 dış motorum var.) Diğer bir sorum ise dun akvaryumcudan yem aldım kedi maması gibi kokuyor balıklı bir yem sanırsam.Bugun yem attım balıklarıma fakat hiç yeme kıpırdama bile yapmıyorlar yemler yanlarından süzülüp kuma düşüyor.Sanırım ilk etapta bu tip yemlerdense canlı bir yemlemeyle başlamak hem sürü piskolojisi hemde biraz antreman için iyi olur değil mi?.İlk etapta küçük bir canlı yem mi vermeliyim yoksa daha buyuk mu(kendi boyutlarında)? Birde normal balıkçılardan alabileceğim alabalık dışında,alabalıktan daha ucuz bir tatlısu balığı var mı? Tesekkur ederim.
çağrı ilban 21

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 09:09   İleti başlığı:    

Adaptasyon sürecini yavaş yavaş atlatacaklardır.Akıntı oluşturabilmen için bir tan iç filtre edinmek gerekli.Atman atf104 olabilir...
Balıklarını kuru yemlerde değil de ciğer,tavuk,tatlı su balıkları ve canlı yem ile beslemelisin ve yemi tanka bıraktıktan 10 dakika sonra almalısın.Hemen canlı yemle başlama bence.Çünkü tankına biraz alışsınlar.Alabalık ile baslayabilirsin.En uygun olanları alabalık ve sazandır.İyi günler dilerim.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 09:38   İleti başlığı:    

Hazır yem yerine taze tavuk ve hindi yüreği verebilirsin.Canlı balık vemek istiyorsan ilk etapta kendi boylarından ufak bir yemle başlasan daha iyi olur...
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı

Çevrimdışı kursat

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.02.2007 12:58   İleti başlığı:    

Selam Çağrı bende senin gibi acemi bir piranhacıyım,ama şu an araştırma aşamasındayım.
Araştırmalarım sırasında piranhaların yeni akvaryumda konduktan sonra yem yemeleri 3-4 günü bulabiliyormuş yani endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Bu işin erbabları sitemizde çok,yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.
kürşat koç
ankara
Pygocentrus Cariba

Çevrimdışı MirsaT_BehçeT

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 13:26   İleti başlığı:    

Alışma sürecinde her zaman canlı yemden yanayım. Canlı balığın su bozma derdi olmaz . Yetebilecekten az büyüklükte bir canlı yem alışma sürecin de her zaman iyi sonuç verir. Tercihan amazon havzası balıkları iyi olur. Benim tercihim melekten yanadır her zamam. Büyük kuyruklular daha güzel olur.
MirsaT BehçeT

Pendik İstanbuL

Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.02.2007 14:50   İleti başlığı:    

Tankta adaptasyon süresi boyunca yem yemelerimde geçici bir sıkıntı olabilir.Bu gayet doğaldır ve geçicidir.Bir iç filtre edinmeni hem sirkülasyon hemde mekanik temizlik açısından tavsiye ederim.İlgili linke bakarsan beslenmeleri ile ilgili yazıyı okuyabilirsin faydası olacaktır.

http://www.piranhalar.com/viewtopic.php?t=5022
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı natteritt

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 14.02.2007 18:37   İleti başlığı:    

Balıklarını canlı yemle beslenmelerini sağlamalısın o bunların içinde var zaten iç güdüsel olarak saldıracaklardır.Ama herşeyi bir anda olmasını beklememelisin...Onları sen yetiştiriceksin 1 bucuk aydır ugrasıyorum daha bugun akvaryuma vurunca elıme saldırmaya basladılar sabır öncelikle...Yem konusunda sürü psikolojisi oturması için canlı yemle bence başla küçük japon olabilir lepistes tarzı canlılar olabilir.Ben aldığım günden beri mesela sırf canlı yem cok az denecek kadar karides atıyorum...Balıklarımızın kıymetini bilelim (*
Malesef balığı yok, şu an için...
Timuçin TOPYAY (25)

Çevrimdışı red bellied

Yasaklı Üye

İletiTarih: 14.02.2007 20:40   İleti başlığı:    

Canlı yeme ağırlık ver ilk etaplarda ama japon balığını fazla tercih etme. Moly,platy,pangasus,melek balığı gibi balıkları verebilirsin.

Çevrimdışı dumspirospero

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.02.2007 20:56   İleti başlığı:    

Öncelikle herkeze yardımlarınızdan ve değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Bu siteden gerçekten birçok faydalı bilgiye ulaşmak mümkün.Sizinde yardımlarınızla inşallah yavruları sağlıkla bir şekilde büyütürüm :).
Biraz önce evde balık pişirmek için balıkçıya gidip balık aldık hazır balıkçıdayken bende balıkçıya yağsız ufak 1-2 balık vermesini söyledim benim yavruları beslemek için :) (malesef alabalık yada sazan yoktu.) Balikçıda bana 1-2 tane gümüş balığı verdi biraz önce balığı kıskaçlı aparatın ucunda akvaryuma sarkıttım fakat bizim yavrularda hiç bir kıpırdama olmadı hatta balığı biraz sallayınca korktular.Bir kaç dakika tuttum suyun içnde balığı fakat yemediklerini görünce çıkartıp attım.Sanırım hala alışamadılar bu yuzden 2-3 gun hiç bir şey vermeyip sadece baklemeyi planlıyorum 2 yada 3 gun sonra gumüşlerden 1 tanesini buzluğa attım onu çıkartıp vericem.Sizce 2-3 gun beklemek uzun bir süre mi? yada kısa bir süre mi? bu şekilde yapsam faydalı olur mu?
çağrı ilban 21
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 1. sayfa [ 47 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz