Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yeniyim Yardım Edin Lütfen
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba... ben yeni bir akvaryum kurdum.Tankım 200lt, içinde 6 tane 4-5 cm lik nattereri var.Balıklarımı bugun yaklaşık 3 saat önce akvaryuma aktardım...balıklar başta kumun üzerinde öylece duruyorlardı bazısı yan bazısı düz şekilde... hiç yüzmüyürlardı daha sonra ışığı kapattım.Işığı kapattıktan sonra biraz daha kendilerine geldiler fakat genede tankın dibinde, kumun hemen üzerinde duruyorlar ve yavaş yavaş çok kısa mesafeler şeklinde yüzüyorlar ve biraz şaşkın gözükuyorlar.Acaba bunlar normal mi yoksa balıklarım hasta olabilir mi? Yani balıklarımı aldığım akvaryumcu bana hasta balık satmış olabilir mi? Diye endişeleniyorum.
|
|
|
çağrı ilban 21
https://www.superteklif.com/super-uye-f ... ___eql____ |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Başlığı küçük harfle başlayarak yazmışım kusura bakmayın
|
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 38 Konum: İzmir |
|
|
Endişe etme Çağrı!Akvaryuma ilk konuldukları zaman yan yatmaları normal.Işık kapalı kalsın yarın açarsın.Yüzmeleri için tankına alışmaları gerekir.Biraz zaman vermelisin balıklarına.
|
|
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Öncelikle yerde durmaları yan yatmaları çok normal çünkü farklı bir sudan alıp farklı bir suya koydun...Su eklemesi yapıp alışma devresini atlamadın dimi?Eğer atladysan şoka girme durumuda olabilir...Eğer atlamadıysan düzelicektir bir sıkıntı olacağını sanmam...
|
|
|
Malesef balığı yok, şu an için...
Timuçin TOPYAY (25) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Balıkların adaptasyonu bir gün sürer,yeni geldiklerinde hep böyle olur.Bu arada suyun sıcaklığını kontrol et, çok yoğun ışıkta bırakma balıklarını ve ph ölçüm setin varsa suyun sertliğini ölç,yoksada edin mutlak ondan. Forumda gerekli bütün bilgiler var.Kolay gelsin.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Balıkları tanka koymadan önce 15-20 dakika mevcut tankın içinde poşette, yada tanktan su olarak bulundukları ayrı bir kapta 15-20 dakika balıklar bekletilmeli.Agutan var ise bir miktar koyabilirsiniz.Ani olarak tanka koyarsanız şoka girebilirler.Alışana kadar ışıklar bir süre kapalı kalabilir.
Tankın ve balıkların bir resmini görür isek iyi olur. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Herkeze teşekkur ederim
|
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 38 Konum: İzmir |
|
|
Adaptasyon sürecini yavaş yavaş atlatacaklardır.Akıntı oluşturabilmen için bir tan iç filtre edinmek gerekli.Atman atf104 olabilir...
Balıklarını kuru yemlerde değil de ciğer,tavuk,tatlı su balıkları ve canlı yem ile beslemelisin ve yemi tanka bıraktıktan 10 dakika sonra almalısın.Hemen canlı yemle başlama bence.Çünkü tankına biraz alışsınlar.Alabalık ile baslayabilirsin.En uygun olanları alabalık ve sazandır.İyi günler dilerim. |
|
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Hazır yem yerine taze tavuk ve hindi yüreği verebilirsin.Canlı balık vemek istiyorsan ilk etapta kendi boylarından ufak bir yemle başlasan daha iyi olur...
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Selam Çağrı bende senin gibi acemi bir piranhacıyım,ama şu an araştırma aşamasındayım.
Araştırmalarım sırasında piranhaların yeni akvaryumda konduktan sonra yem yemeleri 3-4 günü bulabiliyormuş yani endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu işin erbabları sitemizde çok,yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. |
|
|
kürşat koç
ankara Pygocentrus Cariba |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Alışma sürecinde her zaman canlı yemden yanayım. Canlı balığın su bozma derdi olmaz . Yetebilecekten az büyüklükte bir canlı yem alışma sürecin de her zaman iyi sonuç verir. Tercihan amazon havzası balıkları iyi olur. Benim tercihim melekten yanadır her zamam. Büyük kuyruklular daha güzel olur.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Tankta adaptasyon süresi boyunca yem yemelerimde geçici bir sıkıntı olabilir.Bu gayet doğaldır ve geçicidir.Bir iç filtre edinmeni hem sirkülasyon hemde mekanik temizlik açısından tavsiye ederim.İlgili linke bakarsan beslenmeleri ile ilgili yazıyı okuyabilirsin faydası olacaktır.
http://www.piranhalar.com/viewtopic.php?t=5022 |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Balıklarını canlı yemle beslenmelerini sağlamalısın o bunların içinde var zaten iç güdüsel olarak saldıracaklardır.Ama herşeyi bir anda olmasını beklememelisin...Onları sen yetiştiriceksin 1 bucuk aydır ugrasıyorum daha bugun akvaryuma vurunca elıme saldırmaya basladılar sabır öncelikle...Yem konusunda sürü psikolojisi oturması için canlı yemle bence başla küçük japon olabilir lepistes tarzı canlılar olabilir.Ben aldığım günden beri mesela sırf canlı yem cok az denecek kadar karides atıyorum...Balıklarımızın kıymetini bilelim
![]() |
|
|
Malesef balığı yok, şu an için...
Timuçin TOPYAY (25) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Canlı yeme ağırlık ver ilk etaplarda ama japon balığını fazla tercih etme. Moly,platy,pangasus,melek balığı gibi balıkları verebilirsin.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Öncelikle herkeze yardımlarınızdan ve değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Bu siteden gerçekten birçok faydalı bilgiye ulaşmak mümkün.Sizinde yardımlarınızla inşallah yavruları sağlıkla bir şekilde büyütürüm
Biraz önce evde balık pişirmek için balıkçıya gidip balık aldık hazır balıkçıdayken bende balıkçıya yağsız ufak 1-2 balık vermesini söyledim benim yavruları beslemek için |
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz