Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yeniyim
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 15.12.2014 02:23 İleti: 25 Yaş: 32 Konum: diyarbakır |
|
|
Meraba arkadaşlar ben ilk defa pirana besliycem Diyarbakır'da oturuyorum akvaryum boyutum 200 lt kum olarak midye kırığı kulanıyorum balıkları daha almadım midye kırığı suyu sertleştirip ve ph seviyesini yükseltiyormuş bunu bilmiyordum ögrendigimde iş işten geçmişti bende 2 adet mangrow kökü aldım düşürsün diye pirana için sorun olurmu olursa ne yapıpta ph değerini düşiriyim dış fitre tetra tec ex700 modelini kulanıyorum bu yeterlimi dir yardımlarınızı bekliyorum alacağım pirana ise 4-5 cm pirana natteri olcak şimdiden teşekkürler.
|
|
|
süleyman çelik 100-40-50 Diyarbakır En son PoisoN tarafından, 17.12.2014 10:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Başlık ve İmla Kuralları
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.
Profil bölümünden imzanıza ad, soyad, yaş ve yaşadığınız şehir bilgilerinizi girmelisiniz. Ayrıntı için tıklayınız Mesajlarınızda Türkçe dil bilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi rica ederiz. |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Midye kırığını komple değiştirmeni öneririm.
200 lt orta derece bir tank |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim hocam ben o kumu tam 5 saat yıkadım :-) bu emegimin boşa gitmesini istemiyorum ve daha ph ölçmedim bunu bi kit alarak ölcem torf ve mangrow bıraka bilirim şuan 2 tane var mangrow kökü ve daha da ekliyebilirim..
|
|
|
süleyman çelik 100-40-50 Diyarbakır |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
. 200 litre tankınız balık sayısı çok olmamak şartı ile belli bir süre yeter ancak ileride sağlıklı gelişimleri ve sayı artımına elverişli olmayacaktır. Midye kırığını da çıkartırsanız daha iyi olur mango kökleri yumuşatır ancak belli bir süre bu formu korur. Aynı tank da hem suyu yumuşatan hemde suyu sertleştiren maddeler olmamalı. Tankı büyütme imkanınız var ise en baştan formu inceleyerek bir kurulum yapın ileride rahat edersiniz. |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Aytaç bey yorumunuz için teşekkür ederim akvaryum küçük olduğunun farkındayım 4 cm pirana alcam 6 tane ilerde büyütebilirim maddi durumum iyi Üniversite gidiyorum ders çalışmam diye ANNEM izin vermiyor :-) yoksa bana kalsa 1000 lt alırım :-)
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
slymn21 yazdı:
Aytaç bey yorumunuz için teşekkür ederim akvaryum küçük olduğunun farkındayım 4 cm pirana alcam 6 tane ilerde büyütebilirim maddi durumum iyi Üniversite gidiyorum ders çalışmam diye ANNEM izin vermiyor :-) yoksa bana kalsa 1000 lt alırım :-)
Akvaryum beni dersler konusunda daha çok motive ediyor dersen belki izin verir ben lisedeyken öyle yapmıştım. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
F.Basaran yazdı:
slymn21 yazdı:
Akvaryum beni dersler konusunda daha çok motive ediyor dersen belki izin verir ben lisedeyken öyle yapmıştım. Yorumunuzla renk kattınız teşekkür ederim |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Kum olarak ne alabilirim bide midye kırığı kumu akvaryum da olursa pirana için ne gibi sorunlar olur stresimi girerler ölürlermi biraz açıklaya bilirmisiniz
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Suyun ph dengesini midye kırığı mercanlar çok etkiler ve bozar o yüzden piranha tankların da silis, hagen,dere kumu,lav kırığı gibi salınım yapmayan kumlar tercihimizdir. İleri de tankını büyütme söz konusu ise şimdiden bu tank ile başlaman da sıkıntı yok sadece kumunu değiştir birde dış filtre de içinde kullandığın malzemeleri de yazarsan onlara da takviye yaparız veye değişiklikler olabilir. Bunun ile ilgili kendimde bulunun bir başlık var bir ara göz gezdirirsin ilk ve 3.sayfada işine yarar konular var.
viewtopic.php?f=24&t=26207&hilit=ak%C5%9Fam+temizli%C4%9Fi |
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Aytac Demirkol yazdı:
Suyun ph dengesini midye kırığı mercanlar çok etkiler ve bozar o yüzden piranha tankların da silis, hagen,dere kumu,lav kırığı gibi salınım yapmayan kumlar tercihimizdir. İleri de tankını büyütme söz konusu ise şimdiden bu tank ile başlaman da sıkıntı yok sadece kumunu değiştir birde dış filtre de içinde kullandığın malzemeleri de yazarsan onlara da takviye yaparız veye değişiklikler olabilir. Bunun ile ilgili kendimde bulunun bir başlık var bir ara göz gezdirirsin ilk ve 3.sayfada işine yarar konular var.
viewtopic.php?f=24&t=26207&hilit=ak%C5%9Fam+temizli%C4%9Fi Abi dış filtre tetratec ex 700 ısıtıcı tetra heater 200 Bide hava motoru var sessiz çalışan bügün erkan taşkın dan pirana siparişide verdim yarn elimde olcak inşallah bide şunu soriyim ben midye kırıgını akvaryumdan çıkardım sadece yarım avuç kadar ya var ya yok akvaryumun içinde kaldı ve suda bulandı su düzelir mi? Bide yarım avuç kalan midye kırığının bi zararı olur mu? Suya çunku çıkaramadm |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Söylemeyi unuttum kum kullanmazsam bişey olur mu?
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
slymn21 yazdı:
Söylemeyi unuttum kum kullanmazsam bişey olur mu?
Kum olur ise hem görüntü olarak hemde dibe çöken yem artıkları ve dışkıdan dolayı nitrat patlaması hızlı olur kum olur ise nitrat nitrit dediğimiz döngü oluşur ve yararlı bakteri kolonisi burada birikir ve çoğalırlar bir döngü olur. Olmazsa olur ancak haftalık dip çekimi veya hafta bir kaç kez yapılması gerekecek buda zamanla insanı yorup bıktırır. O bakımdan en kolay bulabileceğin dere kumu kullanabilirsin. ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
abi yorumlar için teşekür ederim inşallah her zaman paylaşım yapacam abi su için bişey demedin kumu boşalttım su bulanıklaştı bide yarım avuç midye kırıgı kaldı bi sorun olurmu su bulanıklaşmasıda düzelir mi ?
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
slymn21 yazdı:
abi yorumlar için teşekür ederim inşallah her zaman paylaşım yapacam abi su için bişey demedin kumu boşalttım su bulanıklaştı bide yarım avuç midye kırıgı kaldı bi sorun olurmu su bulanıklaşmasıda düzelir mi ?
Bulanıklık bir kaç gün içinde su oturunca gider. Dipte kalan midye kırıkları fazla bir zararı olmaz üzerine kum ilave eder isen zaten onlar altta kalır. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

. 200 litre tankınız balık sayısı çok olmamak şartı ile belli bir süre yeter ancak ileride sağlıklı gelişimleri ve sayı artımına elverişli olmayacaktır. Midye kırığını da çıkartırsanız daha iyi olur mango kökleri yumuşatır ancak belli bir süre bu formu korur. Aynı tank da hem suyu yumuşatan hemde suyu sertleştiren maddeler olmamalı. Tankı büyütme imkanınız var ise en baştan formu inceleyerek bir kurulum yapın ileride rahat edersiniz.