Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Adım Adım Üretim(Nattereri-U.Dalkılıç)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Akşam beslemiştim, sabah mide boşdu.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 22.11.2007 04:37 İleti: 93 Konum: şişli / istanbul |
|
|
CaN FİLİZ 125*65*80 14 P.Nattereri y:23 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Eline sağlık Can kardeşim.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Son resimde baya belirgin ve güzel çıkmışlar.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Baya bir güzel olmuşlar.Ellerine sağlık Can.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Utku arka plânda moli mi var; yoksa bana mı öyle geliyor?
|
|
| Sayfa başı | |
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 22.11.2007 04:37 İleti: 93 Konum: şişli / istanbul |
|
|
Ne demek görevimiz
Video da ekliyicektim fakat boyutları çok büyük olduğu için ekliyemedim. Arkadaki karaoglan benim favorim |
|
|
CaN FİLİZ 125*65*80 14 P.Nattereri y:23 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
ephimetheus yazdı:
Utku arka plânda moli mi var; yoksa bana mı öyle geliyor?
Evet Caner molly attık 1 hafta önce beraber takılıyolar. Can kardeşime teşekkür ederim gerçekden güzel resimler eklemiş. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Yayında ve yapımda emeği geçenlere teşekkürler.Ellerinize sağlık,çok güzel resimler.
![]() |
|
METİN ÇAVUŞOĞLU (uşak)![]() ![]() (7 adet 20 cm(5.5 yaşında) p. nattereri) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 25.03.2007 01:08 İleti: 131 Konum: Üsküdar/İstanbul |
|
|
Tebrik ederim...Maşallah çok güzeller.Uzun zamandır giremiyordum sitemize ama bugün ne hikmetse girebilrim çok mutluyum girer girmezde yavru alındığını görünce mutluluğuma ayrı bir mutluluk eklendi..
|
|
|
Ayhan Doğan Üsküdar/İstanbul
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 13.06.2006 17:16 İleti: 8791 Yaş: 43 Konum: İSTANBUL |
|
|
Son durum ne Utku?
|
|
|
Bayram ALKIŞ Yaş: 37 Türkiye'nin Uluslararası Tek Piranha Forumu www.piranhalar.com |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Şuan 3 cm civarındalar Bayram Hala günde 3 4 öğün yemek yiyorlar.
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Öncelikle Barbaros a Allah(c.c.)'tan rahmet geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Geride kalan yavruların sağlıklı, sıhatli büyür inşallah.: )
Başlığını ilk sayfadan beri dikkatlice okudum Utku'cum fakat üretim şartlarını oluşturmak için ne gibi tedbirler aldığını, yavruları bu boya getirene kadar ki süreçte ne gibi sorunlarla karşılaşıp ne gibi çözümler bulduğunu bizimle paylaşmamışsın. (Yemlenme konusunda sünger filitre hariç) Hatta mantar için birkaç kimyasal kullandığını belirtmişsin ama ne olduğunu değil, ne olmadığını (methilen) söylemişsin. Bende deneyimlerini bizimle paylaşmak yanlısı değilsin kanaati oluştu, yada kimse birşey sormadığı için bu konuda cevap vermemişsin : ). Amacım her piranha sevdalısı gibi balıklarımın mürvetini görmek olduğu için sana bir kaç sorum olacak; - Öncelikle balıklarının çift tutması için kendin mi bir önlem aldın? yoksa sürü içerisinde erkek yada dişi diye düşündüğün balıkları ayırıp çift tutmalarını bekledin? Demek istediğim ilk zamanlarda sürü içerisinden bir dişi ve üç erkeği bir yere ayırmışsın ve her defasında bir erkeği çıkarmışsın. Çift tutturmayı böyle hızlandırabilirmiyiz? - Ayırdığın çifti her gün 2-3 moli ile beslediğini belirtmişsin, peki balıklar sürüde iken genelde nasıl ve ne sıklıkla yemliyordun? Süreci hızlandırmak adına herhangi bir yemleme taktiği uyguladınmı? uyguladıysan ne tür yemleri ne sıklıkla kullandın? - Önceden forumda okumuştum; Alçak basınç, yüksek basınç olaylarından balıklar etkileniyor ve üreme süreci buna bağlı olabiliyor diye. Senin deneyimlerine göre bu gerçekten etki ediyormu? - Akvaryum ısısı konusunda herhangi bir tedbir aldınmı? yada "çift tutmaları/üremeleri için akvaryumun şu sıcaklıklarda olması gerekir" diyebilirmisin? Tavsiyen nedir? - Dişi ve erkek balıkları tanımlama konusundaki tecrübelerini paylaşabilirmisin? Senin erkek ve dişi balığın arasında boy farkı hariç ne gibi farklılıklar var? - Akvaryumunda yaprak ve kütük parçaları gözlemleniyor. Bunlar ph ını düşürme konusunda ne kadar etkili oldu? Bunun yanında ayrıca torf kullandınmı? Ph / Gh değerlerin neler? - Su değişimlerini ne sıklıkla yapıyorsun? - Resimlerde akvaryumun dışına sarkıttığın bir bitki gördüm bunu yapmandaki sebep tamamen görselmi yoksa balıkların yuva yapması konusunda bir faydası oldumu ? Öncelikle bu soruların bazılarının cevaplarını forumda genel olarak bulabiliyoruz. Başarıya ulaşmış biri olarak ben senin tecrübelerini ve gözlemlerini merak ettiğim için samimiyetle bu sorularıma cevap verirsen çok mutlu olurum. Genel olarakta üretimde başarılı olmak isteyenler için bu başlıkta amacına daha yakın ve faydalı olmuş olur kanaatindeyim. Bir kez daha bu konudaki azmin ve amacına ulaşman konusunda seni tebrik ederim. Saygılar. |
|
|
Murat ULUS
150x40x60h 360lt 9 Adet P.Nattereri | Tevellüt:32 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Aramıza tekrardan hoşgeldiniz.İmzanızda bir sorun oluşmuş galiba,isim vede soyisim görünmüyor.Bunu düzeltirseniz çok memnun oluruz.Saygılar.
|
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Öncelikle taziye dileklerin için teşekkür ederim Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın.
Attığım ilacı kimse tavsiye etmedi ne kadar işe yaradı ne kadar doğru bilmediğim için yazmadım ismi (bco bleu)beşeri ilaç bebeklerin ağzındaki pamukcuk için kellanılıyor.300 litreye 3 damla ilave ettim ama erkek balıkda içindeydi yumurtaları hangisi kurtardı kesin bişey yok. Sanırım senin balıkların 1.5 yaşında bu yaşlarda erkekler kızışır dişiler pas vermez heveslen ama acele etme derim.Balıkları 1 yaşına kadar nerdeyse sadece canlı yem japon ağarlıklı ve pond yemle besledim,daha sonra tavuk kırmızı et ve pond dışında birşey yedirmedim.Karidesin alabalığın tadını bilmezler.Bir yaşına kadar hergün besledim bir yaşından sonra düzensiz beslemeye başladım bence hata idi agresiflik uğruna çok aç bıraktım sen bu hataya düşme sık sık yedirmeye çalış dişiler daha çabuk hazır hale gelebilir. Erkekler kızışıyor dediğim gibi eğer dişi hazırsa kura cevap veriyor değilse aylarca diğer erkeklere kök söktüren azgın erkeği hazır olmayan dişi evire çevire dövüyor. Alçak basınç yüksek basınç erkekleri etkiliyor azdırırıyor ama dişi hazır değilse bir işe yaramıyor. Akvaryum ısısı sabit yaz kış 30 derece,su değişimini sık yaptığım için özellikle kış aylarıda ısıda ani iniş çıkışlar oldu.Hergün %10 dip çekip taze su ilave ettim yumurtadan bir gün öncesine kadar. Dişiler kesinliklşe daha iri ve geniş gövdeli oluyor,bir yaşından sonra tahmin etmek bence çok kolay zaten kur yapan erkek yaptığı dişi bu şekilde anlamkda çok kolay ama kurla göz dağını ayırt etmek lazım,bazen başka erkeklere yaptığı haraketde kura benziyebiliyor. Ph gh ölçmedim dışi filitremde 300gr torf var 3 ayda bir yeniliyorum 3 ay kullandığım torfuda diğer akvaryumlarda kullanıyorum. Yaprakların amacı lavaboya geçerken balıkları korkutmamak aksine yaprak olmayan önü açık kısıma yumurta döktüler. Tek tek sorsan daha güzel cevaplardım,atladığım birşey varsa yine sor seve cevaplarım. Darısı başına diyeyim ama altın kural sık beslemek sık su değişimi. |
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz