Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Titreme
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Selamlar , demin tankda balıklara bakarken bir tanesinin diğerlerine göre daha sık azını kapayıp açdığını gördüm dün su değişimi (1/3)yaptım ve biraz kum ekledim bu esnada baya bi ürktüler bundan olabilirmi?Ayrıca ilk defa olarak sık sık azını açıp kapayan bu balığın 2 3 saniye süreli 2 defa zangır zangır titrediğini gördüm .Bu konudaki fikirlerinizi bekliorum.
İyotsuz tuz kullanıyoruz peki iyotlu tuz kullanmak balıkları öldürürmü yada zarar verirmi? |
|
|
Murat TATAR
25 istanbul \ erenköy |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Deniz tuzu yada sentetik tuz yada kaya tuzu (iyotsuz tuz) kullanımı sırasında akvaryumunuzda oluşacak nitratın balıklara zarar vermesini engelleyebilir, balıklarınızda parazit oluşumunuda durdurabilirsiniz. Kaya tuzu bildiğimiz sofra tuzunun işlenmemiş saf halidir. İyod balık üzerinde bulunan mukoza için zararlıdır. Mukoza zarını delebilir. Bu yüzden iyotlu tuz önerilmez. kaya tuzunde bulunan bazı faydalı elementler işlenme anında kaybolur. Kaya tuzunda balığa zararlı asitler bulunmaz.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Teşekkürler cevap için.
|
|
|
Murat TATAR
25 istanbul \ erenköy |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 19.02.2008 19:35 İleti: 117 Konum: ZONGULDAK |
|
|
salvadore yazdı:
Selamlar , demin tankda balıklara bakarken bir tanesinin diğerlerine göre daha sık azını kapayıp açdığını gördüm dün su değişimi (1/3)yaptım ve biraz kum ekledim bu esnada baya bi ürktüler bundan olabilirmi?Ayrıca ilk defa olarak sık sık azını açıp kapayan bu balığın 2 3 saniye süreli 2 defa zangır zangır titrediğini gördüm .Bu konudaki fikirlerinizi bekliorum.
İyotsuz tuz kullanıyoruz peki iyotlu tuz kullanmak balıkları öldürürmü yada zarar verirmi? Oturmamış su düzeni...Balıkların titremesi sudaki nitritten kaynaklanır.Bu titremeyi kuma sürtünme gibi değişik davranışlar da takip eder.Haftalık su değişimini aksatmayıp her su değişiminde gerektiği kadar kaya tuzu eklerseniz sorun çözülür diye düşünüyorum. |
|
|
Kemal Keleş
Yaş:19 Ahlâka uygun olmayan davranışları nedeniyle forumdan uzaklaştırılmıştır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Hızla nefes alma balıklarda stres ve yorulma emaresidir. Kısa sürede düzşelir. Diğer balıklarınızı 1-2 dakika süre ile korkutursanız aynı şeyi onların da yaptığını görürsünüz.
Akvaryumda tuz olarak çoğunlukla kaya tuzu önerilse de aslında tuz ile kastedilen şey bildiğimiz tuz değildir. Bir metal ve bir ametalin birleşmesi ile meydana gelen her molekül tuzdur. Ayrıca karboksilik asitlerin ametallerle birleşmeleri de tuz meydana getirir. Meşhur antibiyotik Cefatindeki sefuroksim aksetil etken maddesinin aksetil kısmı tuzdur! Meşhur ectopurun içindeki sodyum borat da tuzdur. Ben tuz olarak boratlı tuzlar kullanıyorum. Çünkü sudaki oksijen miktarını artırırlar, ORP katsayısını yükseltirler, iç parazitleri kısmen; dış parazitleri ise büyük oranda berteraf ederler ve yara iyileşmesini hızlandırırlar. |
|
| Sayfa başı | |
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Caner abi boratlı tuzları nereden bulabiliriz?
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
selman yazdı:
Caner abi boratlı tuzları nereden bulabiliriz?
Boratlı tuzlar ectopur ile ektozon Selman. Ectopur her yerde var zaten. Ektozunu da Emre Alp senede iki defa yurtdışından getiriyor. |
|
| Sayfa başı | |
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Teşekkürler Caner abi. Otuz.com da satılıyormuş.
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
Her hafta gerekli su değişimi ve birazda kaya tuzu ilavesiyle sorun çözülür diye düşünüyorum.
|
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz