Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Torf (Peat) Kullanımı Hakkında
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Arkadaşlar üretimde lazım olabilece malzemeleri alırken dikkatimi çekti; daha önce Tamer Abi kullanıyordu diye bildiğim Eheim Torf aldım.
Biliyorsunuz bugüne kadar torf ya da diğer bir deyişle peatın kullanımı ve etkileri ve değişim süresi hakkında net bir bilgiye sahip değildik. Kutunun üzerinden çektiğim iki resmi sizlerle paylaşmak istiyorum.
![]() |
|
| Sayfa başı | |
|
|
|
|
Sanırım kimsenin ilgisini çekmedi.
|
|
| Sayfa başı | |
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Caner abi ben sera super peat kullaniyorum.Buda peat ikiside ayni sey uretimde isine yariyabilir ama sende su kurumus yapraklar vardi onlar bence daha cok isine yarar birde kurumus mosslar var kahverengi onlar en iyisi bence.
Hem o resimlerde 1 litresi 80-100 litre diyor oo o zaman sen 6-7 paket almalisin.Gerci ben bu islerden anlamam.Birde son cumlede peat ve aktif karbonu bi arada kullanmayin yaziyor. |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Şuan bendede eheim torf var seranın yerini tutmuyor bence.Suyu 3 4 günde sarartıyor ama dip çekerken yoğun sarı bir su çıkıyor sanırsam dipde tortu bırakıyor.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
Bende seranın torfunu kullanıyorum,tabi hepsini değil yarısını.
Ph ve kh düşürdüğünü bildiğim için yarısını kullandım ph sabit 7. |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Nemesis yazdı:
Ph ve kh düşürdüğünü bildiğim için yarısını kullandım ph sabit 7. Benimde bitkili tankimda peat yok elyaf sunger ve aktif karbon var.Ve ph 6 falan cikti ben bayaga bi sasirdim.Buyuk akvaryumun ph side 7 falan. |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Caner, sen zaten bu konunun uzmanlarından sayılırsın.
Stabil değerlerde düşük ph ve kh için; belki sık sık yenileyerek kullanılabilir. Sen zaten test ederek kullanacaksındır. Ufak etkisi olduğunu biliyoruz zaten ama dengeli ve sürekli bir şekilde ve de kullanım miktarına bağlı istediğimiz düşüklük için de deneyip göreceksindir zaten. Ben açıkçası çok fazla düşüreceğini sanmıyorum. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
[WiLD~PiRaNHaCi] yazdı:
Nemesis yazdı:
Ph ve kh düşürdüğünü bildiğim için yarısını kullandım ph sabit 7. Benimde bitkili tankimda peat yok elyaf sunger ve aktif karbon var.Ve ph 6 falan cikti ben bayaga bi sasirdim.Buyuk akvaryumun ph side 7 falan. Ne mutlu sana,su değerleri faktörü tabi... |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Caner senle bu konuyu kaç senedir konuşuruz
Sendeki Catappa Terminale çok daha iyi bir sarartıcı.. |
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
|
|
|
Arkadaşlar benim üretim için kurduğum 100*50*50h tankın dış filtresine 2-3 gün önce eski torfu çıkarıp 1.5 paket sera super peat koymuştum. pH 4.5 lara kadar düştü. Bugün çıkarıp %50 su değişimi yaptım. 6ya kadar yükseltebildim. Torfun pH ve kH düşürmesi için yüksek miktarda kullanılması gerektiğini artık biliyoruz.
Bu arada başlığı asıl açma sebebim torrfun özelliklerini ortaya koymak değil, doğru kullanım dozunu açıklamaktı. Nu arada Utku eklediğim resimde torfu fileye koyduktan sonra sudan geçirmek gerektiği, aksi taktirde suya parçacık salacağı yazıyor. |
|
| Sayfa başı | |
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Filtreye koydukdan sonra herzaman ilk suyu dışarı atıyorum ama uzun vadede tortu olmuştu.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.02.2006 20:51 İleti: 2696 Yaş: 65 Konum: İstanbul |
|
|
Ben başlığı yeni gördüm..Bizim sorunumuz kullandığımız malzemeleri göz kararı kullanmak.Çünkü nizami kullanacak şartlara sahip değiliz,en azından çoğumuz..Benim akvaryuma 3 pakete yakın koymam lazım, tarifeye uyarsak eğer.Bu da mümkün olmadığından suyu bulandırmaktan öteye gitmiyor faydası..Bu durum aqutan,nitrivec vs kullanırkende geçerli..
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Kutunun üzerindeki yazının çevirisi:
Turba Taneleri/Topakları Doğal asit turbası humik maddesi ve eser elementler açısından zengindir. (Bu nedenle süzüp filtrelemekten kaçının) Turba taneleri suyun pH değerini ve karbonat sertliğini azaltır. Bu taneler tropikal berrak sudan koyu renkli suya kadar tüm su şartlarına uygundur. EHEIM 80-100 litre akvaryum suyu için 1 litre turba kullanılmasını tavsiye eder. Turba suda genişler. Bu nedenle, kullanmadan önce turbayı sulayın (fakat süzüp filtrelemeyin). Turbayı 3 ile 6 hafta arası kullanıp, yenileyin. Turba ile aktif karbonu bir arada kullanmayın. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Etkin kullanım süresi çok kısa ayrıca önerdiği miktar çok yüksek mesela 300lt bir tank için nerdeyse dış filtreye sığmayacak kadar çok.
Bence doğru kullanımının maliyeti çok yüksek ve gereksiz.. |
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Bende aynı torfu kullandım. Ph 6 dan 5 e kadar düşmüştü. Ph ı düşürdüğü garanti arkadaşlar. Benim akvaryum 200 lt 1 paketin tamamını kullanmıştım.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz