Flowerhorn

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 6 sayfadan 1. sayfa [ 82 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 05.01.2006 09:33   İleti başlığı: Flowerhorn   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar flowehorn hakkında ayrıntılı bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum. Astronotları arkadaşıma hediye ettim, şu anda akvaryum boş.Akvaryumcuda 3 adet flowehorn var, sizlere danışmadan almak istemiyorum.Birde nasıl bir balık, nerden nasıl gelmiş vb..kitapsal bilgisi olan varsa zahmet olmazsa yazarsa çok makbule geçer. Şimdiden yazacağınız bilgiler için teşekkür ederim.
CAN ÜNER YAŞ:28

NANO REEF AKVARYUM 80 LİTRE:Xenia,yellow polyp, green button 2 adet leather,orange disk coral red polyp,green polyp ,damsel,3 mushroom,six line wrasse,clarki clown,3 adet turbo algea snail
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.01.2006 15:38   İleti başlığı:    

Benim bir bilgim yok bu balık hakkında ama eğer alırsan bedava 1 kutu sera flawerhorn yemi verebilirim.Sanki balığı ben satıyormuşum gibi yemide promosyon ürünü gibi tanıttım :grin: Şaka bir yana eğer alırsan haberim olsun.
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı wetehan

Kurucu Üye

Kurucu Üye

İletiTarih: 05.01.2006 15:51   İleti başlığı:    

Beslemeye değecek bir balık. Senin akvaryumunda 3 balık olmaz, birbirlerini hırpalarlar ileride.. Ancak aralarında ki en güzel balığı seçip tek olarak bakabilirsin. Tank ayırabilir isem bende besleyecem bu türden..
....MeTe HaN....
Www.PiranhalaR.coM

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 05.01.2006 21:56   İleti başlığı:    

Resim

Resim

Resim

Resim

Uğurcuğum balığımı aldım :grin: tek eksik yemi kaldı :grin: :twisted: Balığı 2 tane aldım.Daha detaylı bilgi sanırım yok ama ben en azından bir resim koyuyum dedim.Arkadaşlar bu konuyu biraz detaylı işleme durumumuz olursa çok iyi olur.Hem benim gibi alanları hemde almak isteyenlere iyi bir kaynak olur. (*

NANO REEF AKVARYUM 80 LİTRE:Xenia,yellow polyp, green button 2 adet leather,orange disk coral red polyp,green polyp ,damsel,3 mushroom,six line wrasse,clarki clown,3 adet turbo algea snail

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.01.2006 10:06   İleti başlığı:    

Benimde bu balık hakkında bilgim yok ama kafa yapısına bakarsak çok akıllı bir balık olduğu belli..... :twisted:
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.01.2006 11:55   İleti başlığı:    

piranha55 yazdı:
Uğurcuğum balığımı aldım :grin: tek eksik yemi kaldı :grin:

Hayırlı olsun Can.Özel mesaj yolu ile adresini yolla bana hemen göndereyim.
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı ssaltun2

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.01.2006 14:46   İleti başlığı:    

Bu balık bana hep itici gelmiştir nedense bir türlü sevemedim gitti yanlış anlaşılmasın ön yargılı falan yaklaşmıyorum hatta tam aksine sevmek için çabalıyorum ama yok olmuyor birtürlü sevemiyorum neyse bende bi sakatlık olabilir :cry: :grin:

Hayırlı olsun can inşallah sağlıklı ve zevkli bir şekilde büyütürsün. Bide bu arada duyduğuma göre bu balıklar bir kerede 2000 e yakın yumurta saça biliyorlarmış bursada üretmeyi başaran birisi yazmıştı. İnşallah sende üretebilirsin ... :)
Saygılar
Selçuk ALTUN

Çevrimdışı wetehan

Kurucu Üye

Kurucu Üye

İletiTarih: 06.01.2006 16:41   İleti başlığı:    

piranha55 yazdı:
Daha detaylı bilgi sanırım yok

Balık başına en az 40-50 lt ayırmak gerekir. Balıklar çok hızlı geliştikleri için akvaryum hacmini ilk başta büyük tutmak gerekir. Yakın zamanda akvaryumu büyütmek gerecektir..
Balıklar 6.5-7.5 arası pH değerlerinde çok rahat yaşarlar. Bu balıkları hem sert hem de yumuşak sularda besledik ve fazla bir farkı olmadı. Balıklar 3 balığın çiftleştirilmesi sonucu oluşturulduğu için belli bir doğası yok. Bu konuda konuşanlar boşa konuşur..
Akvaryum dekoru olarak; lav tarzı koyu kumlar kullanabilirsin. Suya salınım yapmayan kumları tercih etmek daha iyi olur. Büyük ve sivri dekorlardan kaçın çünkü balık çok hızlı ve yara alabilir.
Beslenmeye gelince; yutabileceği ufak canlılar ile besleyebilirsin. Daha çok kaliteli pond yemler verebilirsin. Beslenme konusunda karışık bir besin tablosu hazırlaman daha iyi olur. canlı kurtta verebilirsin. Kurtları bölüp vermek daha mantıklı olur.
Suda akıntı sağlaman balık gelişimi açısından iyi olacaktır. Akıntıya dayanıklı balıklardır ve kuvvetli bir iç filtre takmalısın.
Aydınlatmayı 10-12 saat arası kullan. Balıklar akvaryum alıştıktan sonra aydınlatmadan çekinmezler, tanka uyum sağladıktan sonra her zaman tepki verecek bir türdür..
Sık su değişimi yapabilirsin. Daha çok beslenmek için değil, öldürmek için canlıları parçalar. Onun için akvaryum arta kalan balık parçalarını suda fazla tutma.. Haftada %30 dip çekip, yerine çeşme suyu eklemen yeterli olur.
Cep telimde bu balıkların arasından çıkmış çok özel bir balığın videosu var. akvaryuma anahtar soktum ve ona verdiği tepkiyi çektim. Şansım olur ise eklerim..
....MeTe HaN....
Www.PiranhalaR.coM

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 06.01.2006 21:05   İleti başlığı:    

Arkadaşlar bence özel balıklar.Bir kez imkanı olan denesin derim.Aklıma takılan benimkiler 8 cm boyunda ne zaman kafa yapıp bu hale gelirler(Metehan kardeş bu soru sana oldu biraz.Çünkü bu balıktan aramızda en çok anlayan sensin) Uğur kardeş ilgin için tekrar forum içindede teşekkür ederim. :grin: (*

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 06.01.2006 21:08   İleti başlığı:    

Sanırım bu balıkları üretemem.Zaten seyirlik aldım balıkları.Ama çok uğraş gerektirir sanırım.Akvaryumcu ödül almış bir balık dedi bana.İnanırım gerçekten ödül almayı hakkeden bir balık.

Çevrimdışı wetehan

Kurucu Üye

Kurucu Üye

İletiTarih: 08.01.2006 14:24   İleti başlığı:    

20 cm'den sonra kafa yapmaya başlıyorlar. Gövde renklerini ise 12-13 cm'den sonra alıyorlar. Balıkları üretebilmen için birbirleriyle iyi geçinen çiftler bulman gerekiyor. Üretmek zor değil ama çift balıkları bulmak zor..
....MeTe HaN....
Www.PiranhalaR.coM

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 08.01.2006 21:25   İleti başlığı:    

Benimkiler şimdi 7-8 cm boyunda ne kadar sürede 20 cm olur.? Metehan ben paso kurutulmuş karides veriyorum.Bazende kırmızı tetralardan.Sence hızlı ve sağlıklı büyümesi için ne tür yem vermeliyim.

Çevrimdışı piranha55

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 09.01.2006 08:42   İleti başlığı:    

Arkadaşlar benim flowerhorn resimleri gitmiş yerine başka resimler gelmiş yanlışlıkmı var acaba?

Çevrimdışı nattereri82

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 09.01.2006 14:43   İleti başlığı:    

Resimleri siteye yüklerken isimlerinin aynı olmamasına dikkat edin. Ayni isimde resim varsa üstüne kaydediyor. O yüzden olmuş olabilir. Ayrıca sitenin host makinası İzmir lokasyon oldu artık makina Türkiye de inşallah artık kapanma gibi sorunlar olmayacak.
Yüksel PINAR

Resim
http://Www.ResimEkle.biz

Çevrimdışı wetehan

Kurucu Üye

Kurucu Üye

İletiTarih: 09.01.2006 15:58   İleti başlığı:    

piranha55 yazdı:
Benimkiler şimdi 7-8 cm boyunda ne kadar sürede 20 cm olur.?

Ayda 2-4 cm arasında gelişebilmekte. Tek bir yeme bağlı kalma..

Ayrıca resimleri tekrardan farklı isimler ile yükleyip buraya koyar isen, eskiler ile değiştiririz..
....MeTe HaN....
Www.PiranhalaR.coM
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 6 sayfadan 1. sayfa [ 82 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz