Sistem saati: 25.05.2026 12:21
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
En Vahşi Piranha (Serrasalmus)
Yetkili: Moderatör
Akvarumlarda Hangi Serra. Daha Üstündür??
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 08.01.2006 14:05 İleti: 1423 Yaş: 45 Konum: çanakkale |
|
|
Elongatus sanki kurulmuş bir yaydan fırlamak üzere olan yaya benziyor.Balığın çene yapısı diğer türlere nazaran daha farklı ve adeta vücutla tam olarak bütünleşmiş.Bu balık uçan bir kerpeten gibi.
|
|
|
Kemal Soner Altınoluk 1980
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Elongatusun ağız yapısı gerçekten çok geniş, yakından inceleme fırsatımız oldu. Avını yakaladı mı kaçırması imkansız, bunu da diğerlerinden ayrılan ve bariz belli olan öndeki dişlerine borçlu.Hatta o dişlerden parmağım hafiften nasibini aldı.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kurucu Üye
|
|
Kesinlikle elongatus.. Verdiği tepkiler ve hiç bir zaman korkmadığını düşünür isek bu balık bir numaraya oturur. Sadece iki rakibi var onlarda rhom ve manuelli. Bence ikinci sırada manuelli olur. Zaten yakın bir süre sonra bunu da kendi akvaryumlarımızda gözlemleyeceğiz.. Hatta rhom, manuelli ve elongatusu kapıştırıp, sonuçları bile görebiliriz.. Ben rhom ve elong kapıştırması yapacağım..
Neden elong en vahşi?? Balık yetişkin boylarında bile ani tepkiler verebiliyor ve agresifliğinden bir şey kaybetmiyor. Çene ve güç bakımından rhom kadar olamasa da, diş fazlalığı ve çene uzunluğu ile en üst sırada bu balık var. En hızlı, en agresif piranha ve vücut şekli uzunlamasına olan tek piranha türü.. Rhom ve manuelli gibi 30 cm'den sonra balık hantallaşmıyor.. Elimde elong olduğu için veya elong sevdam olduğu için övmüyorum tabiki.. En zekisi ve agresifi bu balık olduğu için bu balığı aldım ve onun için besliyorum.. Bakalım yakında diğer türleri de akvaryumlara dahil edeceğiz.. |
|
|
....MeTe HaN.... Www.PiranhalaR.coM |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 02.05.2007 19:39 İleti: 1724 Konum: Ahmet KAYA (22) İstanbul |
|
|
Rhom direk iş bitirici ama agresiflik konusuna değinirsek en agresif benim için elong ve brandtii diyebilirim.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 29.03.2007 14:18 İleti: 1222 Konum: İzmir 13.05.1990 |
|
|
Bence rhom çünkü fiziksel olarak gerçekten güçlü.
|
|
|
Gökhan Uludağ
Huzur Ortamını Bozduğu İçin Forumdan Kalıcı Olarak Uzaklaştırılmıştır. |
|
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz