Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Cariba Sürüsü
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 05.02.2007 12:16 İleti: 1389 Yaş: 45 Konum: İstanbul. |
|
|
Uğur fotolar balıklardaki potansıyeli göstericek kadar güzel
Kolay gelsin. |
|
|
Fırat Erler Yaş: 28 Serrasalmus Compressus Serrasalmus Elongatus 4 Adet Nattereri Damızlık [url=http://imageshack.us][img]http://img339.imageshack.us/img339/1161/123xk0.jpg[/img][/url] |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
turko yazdı:
İnsallah emeklerinin karsiligi yavrularini alirsin.
![]() Eyvallah Melikşah,teşekkür ederim. fırat sos yazdı:
Uğur fotolar balıklardaki potansıyeli göstericek kadar güzel
Kolay gelsin. İşallah abim,teşekkür ederim.Senin bilgin ve yardımlarınla işallah,en kısa zamanda beklerim. |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
WİLD yazdı:
Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Evet Uğur'um aynı emsal keratalar.
Sende kaç tane süper red var Serkan ? 2 tane mevcut aga. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 06.07.2009 08:08 İleti: 1290 Yaş: 43 Konum: ZONGULDAK |
|
|
Uğur vaktim yoktu onlaro görmeyi o kadar çok istedim ki
![]() |
|
|
Soner TAPIKARA
1982 Merkez / Zonguldak
Serrasalmus Rhombeus x1 Pygocentrus Nattereri x5 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Doğrudur,ben sana demiştim ilk benim oraya gidelim diye
İstanbul trafiğin çok senin,mutlaka bekliyorum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 05.06.2010 12:46 İleti: 556 |
|
|
İnşallah dilediğiniz gibi olur yavru alırsınız.Saygılar.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 06.07.2009 08:08 İleti: 1290 Yaş: 43 Konum: ZONGULDAK |
|
|
TORK yazdı:
Doğrudur,ben sana demiştim ilk benim oraya gidelim diye
İstanbul trafiğin çok senin,mutlaka bekliyorum. Allah razı olsun ilk durağım orası olacak gelince. |
|
|
Soner TAPIKARA
1982 Merkez / Zonguldak
Serrasalmus Rhombeus x1 Pygocentrus Nattereri x5 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
safak_reis yazdı:
İşallah Şafak,teşekkür ederim. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Balıkların son durumu nedir Uğur? Birkaç resim ekleyiver sana zahmet.
Daha F-0 nat ile cariba arasındaki farkı bilmeyen oğlanlar var. Yazıktır. |
|
| Sayfa başı | |
|
Üretim Başarısı
|
|
safak_reis yazdı:
Sağolasın Şafak,işallah teşekkürler.Kusura bakma sana cevap vermemişisim.Yeni gördüm. ..:EpHiMeThEuS:.. yazdı:
Balıkların son durumu nedir Uğur? Birkaç resim ekleyiver sana zahmet.
Abi valla balıklarla ilgilenemiyorum bu aralar,bayağı talihsizlikler başımda ne hikmetse... Yanlız balıklar artk gezinmeyi bıraktı ve iri iki erkekler yer tuttu birisi (haydar-herkül) yanına bir dişiyi eş edindi ve mekan bellediler.Diğerlerini yanlarına yaklaştırmıyorlar yanlız beklenen kömür kararması yok malesef.Şuan için 2 aşamayı kaydettik; 1-Erkeğin yer tutması 2-Erkeğin eş seçmesi ve eşin bölgeyi erkek ile savunması Bu iki evreyi görmek umut verici gerçekten şimdi önümüzde 3 evre var; Bunlar: 1-Erkeğin kararması 2-Erkeğin kum kazması 3-Dişinin kum kazan erkeğe yanaşıp çiftleşmesi. Allah izin verirde bunlarıda yaşarsak çok sevinicem şahsen Resim olarak elimde pek yeni resim yok ama bu yeniye yakın diyebilirim. Bu resimdeki sol tarafta bulunan balıklar pasif dişiler,herhangi bir eş durumları yok sebebi ya çok büyük yada beğenilmemeleri olsa gerek.Natt.lardaki çiftleşme durumunda bu şekilde gerçekleşiyor.Pasifler akvaryumun bir köşesine çekilirler. Ortadaki kuyruğu yenmiş olan erkek ve orası için çok feci kavgalar yaptı.Halandaha orayı bekliyor ve emsali bir dişi arıyor sanırım. En sağda kafaları birbirine dönük ve en yakın olan balıklar çift.Bu resimde yakın çıkmamışlar normalde akvaryumun en sağ tarafı bu ikisine ait ve aralarında hiç kavga gürültü yok.Diğerleri akvaryumun sağ tarafına burunlarını soksa bunlar tarafından kovalanıyorlar.Bazen öyle savunuyorlarki yumurta var zannediyorum valla. ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 25.08.2008 15:33 İleti: 4918 Yaş: 36 Konum: İst/Güngören |
|
|
Uğur abi akıl vermek gibi olmasın ama belki diğer balıklar tarafından rahatsız edildikleri için kararma ve kum üfleme evreleri gerçekleşmiyordur hiç ayrı bir tanka almayı düşünüyormusun
|
|
|
..::Tolga Erener::.. İstanbul/Güngören Yaş:21
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Yok Tolga,ayrı bir tanka alırsan kazandırdığın tüm evreler silinir.O değilde onlara yakın duran ve ortadaki balığın kuyruğunu kapan iki küçük erkek var.Onları ve 2 adet dişiyi tanktan başka akvaryuma alıcam.
Kararma diğer erkeklerin olması ile daha çabuk gerçekeşir aslında,bir rekabet sözkonusu olması gerekir.Hatta birbirlerini bile yemeleri gerekir.Böylelikle istekli balıklar ortada kalarak çiftleşme sonucuna daha çabuk gidilir. Birbakımdan onları bu yüzden ayırmadım bu zamana kadar,iki istekli erkek olduğunu bildiğim için ayırmayı artık düşünür oldum.Zira balık kaybı olsun istemem. Geçenlerde Natt.ların çiftleştirme tankları patladı,Allah'tn içinde balık yoktu. İki adt.140*60*50h taban camı patladı.O bakımdan Natt.ları 200 lükten alamadım.Ayırdığım caribalarıda 200 lüğe koyarak ayrı bir işlemde onlara yaparak çiftleştirme olasılığını arttırmayı planlıyorum. Yanlız şuan için elim kolum bağlı malesef. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Uğurcum hayırlı olsun inşallah istediğini elde edersin.
Fakat benim kafama takılan bir durum var, herkes balıkların çok sağlıklı olduğundan bahsetmiş ama balıkların rengi çok sönük ve benekler neredeyse belli belirsiz bunun sebebi nedir hiç araştırdın mı? Balıkların uzaktan fotolarında cariba olduğunu anlamak beceri isteyecek neredeyse. Sondaki yakın plandaki fotolardan gözlerinden ve çene yapısından bariz belli ama renkler çok soluk. Kusura bakma kardeşim bu sölediklerimide yanlış anlama sadece merak ettiğim için soruyorum. |
|
|
Mustafa ASLAN
09.09.1984/İZMİR |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Yok dostum ne yanlış anlayacam Allah aşkına
Büyük Caribaların renkleri doğal ortamlarında bile sönük olabiliyor,ufakken çok güzel renkler görmek mümkün. Birde ülkemizin su yapısını göz önüne alırsak durum normal,süper redlerin bile enkleri sönüyor birzamanda... Renk konusunda natt.ları örnek vermek gerekirse onlarda da çiftleşme döneminde renk olmuyor. Balıklar Caner beyden geldiğinde göbekleri koyu turuncuydu kırmızıya yakındı.Sonradan ısının yükselmesi ve yemlemenin azaltılması renklerine yansımıştır tabi.. Yumurtlasınlarda rengini yemişim |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Ben kırmızılıklarını kaybetmesinler diye elimden geleni yapmıştım. Sık su değişimleri, karma ve taze diyet. Hatta kolilere koyarken bayağı bir renkli olduklarını farkettim. Ama 2-3 yaşını geçince renklerini kaybediyor keratalar.
|
|
| Sayfa başı | |
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz