Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Canlı Yemin Yasaklanması
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
Çiftleştirme ile alakalı yakında bir başlık açıcam dostum
![]() |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Uğur bekleriz walla
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Çoğumuz neden etçil pirana besliyoruz? Aldığımız balık paku çıkınca niye değiştiriyoruz yada değiştirmeye çalışıyoruz? Görüntüleri natteriyle %95 aynı olan bu hayvanların doğasına, beslenmesine, avlanmasına vs... Hayran değilmiyiz? Niye bi pacu, çiklet, japon yada melek beslemiyoruz? Bu sitede benim gibi düşünenlerin sayısı eminimki diğerlerinden çok fazladır. Dürüst olalım. Bu soruları kendimize soralım, verdiğimiz cevaplara göre kendimizi yargılayalım. Ne istediğimizi bilelim. Haaa, videoların yayınlanmasına gelince, işte olayın yanlış tarafı bu olabilir, bu konuda bir şey söyleyemem. Etik kurallar açısından taktir site yöneticilerinindir. Teşekkür ederim, saygılar...
|
|
|
isim:alp yaş:30 yer:ardahan 150*60*50 sıfır silis |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Piranha besliyoruz nasil olsa diye canli yem vermek zorunda degiliz. Yaris arabamiz varsa bu araba hizli gider diyerek trafik kurallarini cigneme hakkini kendinde gormeye benziyor bence
|
|
|
Ahmet Savran 26 / İzmir - Balçova 150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn 100*40*45(h) - boş |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Sinirlenmeye gerek yok beyler herkes özgürce düşüncelerini paylaşıyor lütfen sakin sakin tartışalım.
İşin köküne inersek çıkamayız içinden,bu konu kısır bir döngü olmuştur yıllardır ve çözülecek gibi de değildir.Çünkü burada bir hobi paylaşıyoruz hepimiz, canlı yem olayına karşı olan kadar olmayanlarda var mesela ben karşı değilim isteyen verebilir isteyen vermez.Bu forum'un kurulma nedenlerinden bir tanesi de budur aslında. Diğer forumlar da barınamayan biz piranhacılar kendilerinin rahat edeceği bir çatı kurmuşlar ve burda özgürce piranhaları'nın her hareketini paylaşmışlar.Bizlerde böyle yapıyoruz şahsen ben elongumun kendinden büyük bir balığı avlamasını izlemek hoşuma gidiyor bunu kimse yanlış anlamasın sadist değilim bu yüzden bu balıkları seviyorum.Ayda yılda da olsa bir tane canlı yem verip izler videosunu çekerim ve foruma eklerim.Ekleyenede karışmam,Şimdi biz aşmışız olayı bunları tartışıyoruz fakat kimse ilk olarak bu balıkların gül yüzene aldanıp piranhacı olmuyor istisnalar kaideyi bozmaz!Çoğu piranhacı bu balıkların agresif tavırlarını avcı kişiliğini sevip başlıyor bu hobiye.Bunu onların elinden alamayız ne yazıkki.. Tabiki karşı görüşe saygılıyım neden vermiyor diye yargılamam hatta aynı saygıyıda ondan beklerim çünkü burası piranha forumu çünkü burası piranhalar.com Bu benim kendi görüşümdür piranhalar.com yönetimini bağlamaz!! |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Gul gul oldum Ugur abi canli yemin yasaklanmasini istiyordu, simdide ozel bi bolum acilcak canli yem icin.Ugur abi kas yapayim derken goz cikardin
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Resul destek için sağolasın. Evet arkadaşlar, birbirimizin düşüncelerine saygı ön planda.
|
|
|
isim:alp yaş:30 yer:ardahan 150*60*50 sıfır silis |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Valla Esad azımdakini aldın söyledin...
Orta yol böyle ya çoook özelmiş hakkaten Daha da komik olmamız dileği ile... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
dr_ortho yazdı:
Piranha besliyoruz nasil olsa diye canli yem vermek zorunda degiliz. Yaris arabamiz varsa bu araba hizli gider diyerek trafik kurallarini cigneme hakkini kendinde gormeye benziyor bence
L£AD£R yazdı:
Sinirlenmeye gerek yok beyler herkes özgürce düşüncelerini paylaşıyor lütfen sakin sakin tartışalım.
"Evil" ifadesi haddinden fazla sinirlenmiş gibi göstermiş ama aksine böyle konularda gerektiği gibi bilimsel ve edebi tartışmak her zaman faydalı olmuştur ve mutlu olurum. Sakin bir şekilde tartışılması taraftarıyım. Bizi bizden başkası anlayamaz sonuçta. Burada bu konu tartışılmayacak da nerede tartışılacak İstenmiyorsa yada ortamı geriyorsa yangına körükle gitmemek adına tekrar kimse bir şey yazmaz, yazsa da sansürlenir gerekiyorsa. Ama tartışılması isteniyorsa körü körüne taraftarlık da yapmıyordur herhalde kimse. Ben canlı yem verenleri anlıyorum, ama diyorum ki benim değerlerime göre doğru değil. Ama isteyen verir isteyen vermez. Ama sorulursa acizane fikrin nedir diye herkesin söyleyecekleri vardır. Burada kalp kırmaya luzum yok... |
|
|
Ahmet Savran 26 / İzmir - Balçova 150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn 100*40*45(h) - boş |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Sevgili Ahmet (İsminizle hitap ediyorum isterseniz düzeltebilirim) aslında hep aynı şeyleri söylüyoruz aynı şeyleri yazıyoruz.
Yıllardır diğer forumlarda tartıştığımız konuları şimdi kendi forumumuz da tartışır olduk.Burası bir piranha forumu farkındaysanız ve canlı yemin etik olup olmadığını tartışmıyoruz bunun altını çizeyim.Tavsiyede etmiyoruz ama piranhasını canlı yemle besleyenede sen ne yapıyorsun demiyoruz.Belkide geçmişte civciv videolarını hamster videolarını ördek vs videolarını forumda çok izledik şimdi balık bize normal geliyordur ondanda olabilir.. Hele hele Bayram abinin bir civ civ videosu vardı "dur sıra sanada gelecek" repliğini unutmak mümkün değil... |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Resul Bey,
Sizi ve uzlaşmacı yaklaşımınızı çok iyi anlıyorum Verene de verme demeyiz ama zamanla konuşa konuşa belirli şeyler oturacaktır. Köpek dövüşleri, boğa güreşleri nasıl bir zamanlar sosyal bir olgu olarak eğlence biçimi olarak görülüyorsa, bilgilendikçe bir toplum tavrı oluştuysa bunda da forum olarak daha anlamlı davranılacağı zamanlar gelecektir. Bir zamanlar belediye otobüslerinde sigara içilirdi şimdi televizyonda bile kesiliyor. Yeter ki körü körüne düşüncelere kapanıp kalmayalım. Bu tartışmalarla ya canlı yem mezusu aşılıp -kısa vadede tamamen yasaklanmasa bile- artık hoş karşılanmayan bir şey olacak, ya da diğer ülkeler gibi piranha beslemek ülkemizde de yasaklanacak... Bu arada itiraf etmeliyim ki bu konuda bu kadar ateşli tartışmaların döndüğünü bilmiyordum. Bir çok kişinin tanımadığı yeni bir üye olduğumdan, mizaç gereği de asla saygısızlık yapmak istemem. İsterse benim dışımda herkes canlı yem versin o balıklar adına üzülmekten başka kişiler adına olumsuz bir şey hissetmem. Keşke "canlılık" kavramı ve "ölüm"ü daha iyi anlatabilseydim. Sadece bir insanın zevk için çaresiz bir canlıyı ortalığa atmasını anlayamıyorum. Zira kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bir fikrim yoktur... En iyisi ortalık durulana kadar bir süre pek karışmamak. Her koyun kendi bacağından asılıyor... Olumlu tutumunuz için teşekkür ederim |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
15.000. mesajım sana kısmetmiş..
Ben teşekkür ederim belkide siz haklısınız zaman zaman benimde üzüldüğüm oluyor bazen vicdanım sızlıyor yalan değil.Bir keresinde kocaman bir pacu vermiştim o kadar kötü olduki youtube den kaldırdım daha sonra.. Neyse benim düşüncelerim bunlar anlayışın için ben teşekkür ederim. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
"Öldürmek" bir doktora göre değil. Yaşamı çok farklı sorguluyor oluyor insan bir süre sonra. İnsanın gözünün içine bakarak ölen kaç kişi gerekir bunun kıymetini anlamak için bilmiyorum ama gece boyunca ufacık çocuk için ameliyatta olup eve gelip kendi akvaryumumda o "kapışmayı" izlemek dokunur herhalde bana... Bu sebeple duygusal yaklaşıp belki de ben biraz "cevval" davrandım tartışmanın ortasında. Dediğim gibi bir süre sessiz kalmak iyidir. Çok dikkat çekeni eliyorlar bizim piranha aleminde
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Dur sıra sanada gelecek diyen Bayram abi değildi Allah affetsin başka arkadaşlardı cik cik cik cik.
![]() |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz