Canlı Yemin Yasaklanması

Yetkili: Moderatör

Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 12. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.12.2010 15:36   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

+1
Süper açıklanmış.
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı DeJaVu

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.12.2010 17:47   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Ahmet ellerine sağlık. :onay:
Burak Söylemez

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.12.2010 22:59   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

DeJaVu yazdı:
Ahmet ellerine sağlık. :onay:

;) Sağol Burak Abi... Bu forumda sevdiğimiz bir çok iyi adam var. Görüyorum ki canlı yemi destekleyenler de var aralarında. Ve anlayabiliyorum kendi açılarından neden verdiklerini. Ama onaylamıyorum o ayrı :grin:
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn
100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.03.2011 14:30   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

dr_ortho yazdı:
Oylama sonucu doğru bir şey olmasa da saygı duyuyorum, kesinlikle yasaklanmasını temenni etmekle birlikte bu tür tartışmalara girmemeye çalışıyorum.

Şahsen karşı olduğum şeye saygı duyamam ve tartışmalara girin zira herşey muhattabı olduğunuz şey üzerinde tartışılarak sonuçlanır.Üzerine gitmekten kaçınacağınız mesajlaşmalara ortak olmuyorsanız konuya müdail olmayı unutun.Çünkü bir konuyu cevaplamaktan kaçınarak görüşünü belirtememek üzgünüm ama konuya eksik bir şekilde yaklaşmış demektir.

dr_ortho yazdı:
Kendi aramızda yabancı fitnakların çıkarttığı başörtüsü tartışması gibi bir şey bu (Söylediğim her türlü siyasi ilgiden uzak bir örnektir.) ... Takım tutar gibi değil de düzgünce konuşulacaksa tartışılsın...

Bu örnek oldumu hocam şimdi,şimdi benim bu işten ne çıkarım varda ben bir fitnekar oluyorum.Hadi beni kastetmiyorsun diyelim canlı yem verenlerin bu işten ne karı varda fitnekar oluyor?
Bu konuyu açıklarsan sevinirim.

Bir de bu konu öyle normal konular gibi tartışılacak bir konu değildir.Kaldiki dünyanın hiçbir yerinde tartışma ortamlarında öyle normal bir konu üzerinde konuşuyormuşsunuz gibi konuşamazsınız. Eğer öyle kedi gibi olursanız tartışma ortamlarında sonuçsuz girişimlerler size karşı olanların safına geçerek sonuçlanır.Bunun en güzel örneğini bir önceki canlı yem başlıklarına bakarak sonuçları görebilirsiniz.
Tabiki aslan gibi de olursanız ortada küslükler,dargınlıklar,küfürler havada uçuşur.Sorarım size varmı böyle birşeyde halan daha ''uygunsuz tartışma'' veya ''kavgalar'' adı altında yer alıyor bu tartışma???

Hocam sana biraz yüklendim affet :grin:
Aynı görüşte olduğum kişi üzerinden bazı şeylere açıklık getirmek istedim,beni lütfen yanlı anlama...
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.03.2011 23:12   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Ahandaaa yine canlı yem tartışması diyerek hiç açmayacaktım başlığı :roll: İyi ki de bakmışım Uğur da hep bana yüklenmiş :mrgreen:

Dostum seni çok iyi anlıyorum, haklı olduğumuzu düşünmek göreceli bir şey olsa da ben kapalı bir alanda bir canlıyı başka bir canlıya yem etmeye ve oturup izlemeye hala bir anlam veremiyorum. Sadece bu sebeple bazen piranha besliyorum demeye bile çekiniyorum ortalık yerde... Ama inan kötü yönde bir tartışma olsun istemiyorum. Ve gördüğüm o ki bunu hiçbir şekilde anlatamayacağımız bir çok üye var. Hatta bu merak ile daha çokları da gelip foruma üye olup, yerli üretim natlardan alıp emellerine ulaşacaklar. Bunu kim engelleyebilir ? Hiç kimse. Sadece vicdanları.

Canlı yem konusundaki bilincin oturması için daha çok vakit gerek, henüz o seviyeye gelmeden ateşli tartışmalar yapmak milleti siyah - beyaz olarak ikiye bölmekten başka bir şey yapmıyor. Verenlere anlayışlı olup güzellikle anlatmak gerek. Herkesin kendi sorumluluğu, günahı, vebali, zevki veya her ne denirse... Hangi yorumla bakarsan bak herkes kendi evinde kendi akvaryumunda bildiğini okuyor. Burada canlı yeme hayır deyip evinde veren bile vardır. Yani zorla olmuyor. Anlatmalı güzelce. Eskiden insan hakları yoktu ki, hayvan hakları olsun. Sonra kadın hakları, hasta hakları... diye gelişiyor medeniyet. Eskiden şehir içi otobüslerde bile sigara içilirdi. Şimdi her tarafta yasak mesela... Hepsi birden bire olmadı. Önce kara hayvanı yasağı oturmuş forumda. Demek ki canlı hayvan yasağı sonunda mutlaka oturacak. Ama vakit alacak. Bu yüzden çok ateşli tartışmalar yaramıyor. Ters bile tepebiliyor. Ben seni çok iyi anlıyorum.

Bu sebeple yüzünü bile görmediğim bir çok kişi ile saatlerce uzaktan laf atışması yapmak çözüm değil. Uzaktan atmak da kolay iki taraf için de. Ama sonuçta foruma zarar verir. En azından ben hoşlanmıyorum. Istersen gel canlı yeme hayır tartışmalarını içeren ve farklı açılardan yaklaşan bir çok başlık açıp orada "düzeyli" bir tartışma başlatalım. Merak eden okur katılır. Ama "kavga" modunda değil. Birisi bilimsel olarak canlı yemin gerekli olmadığını kanıtlar, kontrol grubu falan kurup bakar 3 ay sonra. Diğeri dini yönünü sorar. Birisi anket yapar, birisi tiamin benzeri bir madde daha sorgular, ötekisi başka bir yönü ele alır...

Yani bilinç zamanla birikimle oturur... Bu yüzden üzülme kardeşim bir gün anlayacaklar bizi... Bunu da alıntı yaparız, ben dediydim bir gün diye ;)
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn
100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı kursatoz41

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 07.03.2011 23:46   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Herkesin kendi vicdanına bırakılmış bir durum. Hayvanat bahçelerinde bir arslana canlı yem veriliyor mu ? Bir kafesin içine arslanla baş başa bırakılmış bir antilopu düşünsenize ne kadar vicdansızca :agla: . Balıklarım su değişimi sonrası depresyona girmişlerdi o anlık bir gafletle bir japon atmıştım aralarına ve hala vicdanım sızım sızım sızlıyor. Herkesin kendi vicdanı gerçi ama bir anket yapılırsa yasaklanmasından yana kullanırım oyumu.

Herkese iyi forumlar.
Kürşat ÖZ
Kocaeli/Karamürsel
Resim

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 08.03.2011 00:12   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Canlı yem konusu gene gündem :D:D
Arkadaşlar Diyanete sorduk diyorum gittik bilgi aldık röportaj yaptık diyorum.Kesin olmamakla beraber böyle bir fetvaa yok ama günahtır dedi hoca yani günah.
Açıklamasıda şu oldu doğal alanda yemin kaçma şansı var fakat cama camda kaçma şansı yoktur,bu nedenle kesin ölcek günah dedi.
Not: Her kişinin kendisine kalmış ben veriyorum haftada 2 kez canlı,vermeyenede saygı duyuyorum vermeden büyütenlerde var gördük iyide sağlıklı balıkları.Kişinin kendilerine kalmış bir durum tekrar söylüyorum herkes farkında zaten :)
Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir

Çevrimdışı çağrı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 08.03.2011 00:45   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Abi gunah olarak ele almayalim. Pek tasvip edilmeyen hareketler bunlar :daz:
Ziya Çağrı Yeni
Yazilim Muhendisi A rh (-)
10.04.1990

Serra tanki hazirliklari..

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 08.03.2011 00:52   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

çağrı yazdı:
Abi gunah olarak ele almayalim. Pek tasvip edilmeyen hareketler bunlar :daz:

La Diyanet işleri Günah dedi ama biz veriyoruz vermeyenede eyvallah diyelim herkesin kendine kalmış. (*
Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 07:30   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Bu baslik cok karisik, ortalikta bide gunah olayi dolasiyor bunu bi kenara birakalim.Euhehue gunde Allah bilir kac gunah isliyoruz bu en masumu.Burda cogu kisi gunahi takmiyor bile eger gunah - sevap olayina bu kadar takilsaydiniz bu hobiye yatircaginiz parayi gider hayir islerine yatirirdiniz aclari doyururdunuz.Tamammi canim abilerim kardeslerim bu gunahi bi kenara birakalim :D

Benim merak ettigim sey yasaklansa neler degisicek ?Ugur abi senden cevap bekliyorum gercekten merak ediyorum canli yem yasaklandi diyelim ne resim ne video ekliyebiliyoruz nolcak sonra :D?

O zaman ben bundan sonra canli yem aldigimda mutfakta tezgahin uzerinde ALLAHU EKBER diyerek kesip baliklarima vercem.-.-'

Yada hic ugrasmayip canli yemi aticam oturup izlicem baliklarimda ALLAH ALLAH ALALAL diyerekten dalcaklar.Hangisi daha dogru hangisi daha guzel tabiki 2 :D

Cogu balik besliyen kisi canli yem veriyor baliklarina bu bakterisinden - okuzune kadar gidiyor.Bilimsel olarak konusursak bunlarin hepsi canli demi o zaman artemiada vermiyecez.GUNAH-DOGRU DEGIL-LAF EDERLER-PISKOPAT OLURUZ.Gecelim bunlari.

Ugur abi bisey daha diyecem sana gicik falan degilim yanlista anlama sakin abi.Aslanlar gibi olursan falan filan demissin son yorumunda.Sen zamaninda aslanlar gibi arkadaslarina cevap verseydin bugun burda bunlari tartismayacaktik.Ben oyle yapiyorumda tavsiyede ediyorum bu hobiden anlamayan isik hiziyla gozumun onunde kaybolamazsa vay haline canli canli yerim onu.Kimse hobime laf edemez kisilime laf edemez direk dalarim.Ki zaten benim arkadaslarim oyle degil hepsi birbirinden piskopat ozellikle aksamlari hepsi ucuyor bende onlari izliyorum hahaha.
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 13:13   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Oho oooooo,Dostum Esat :grin:
İnan mesaj bile yazmıyacaktım ama uzun zamandan beri yoksun özlettin valla :mrgreen:
Ama ya uykusuz kaldın,yada sen dün hangi görüşü benimsediğini unuttun.
Yada ben bazı şeyleri anlatamışımki,cevap verdiğim halde bazı şeyleri bozuk plak gibi tekrarlamaktan kaçınmıyorsunuz.

Bende sana veya forumdaki kimseye gıcık değilim ama istersen tekrar bu başlığı baştan bir oku,eminim sorduğun sorulara cevap bulacaksın....

Birde aslanım geçen konularda bir konu yüzünden benden özür dilemiştin,eğer birdaha özür dilemek zorunda kalmak istemiyorsan yazdığım cümleleri anlayarak oku,okuduğundan anlamadıysan yazma.Yoksa birdaha özür dilemek zorunda kalacan :grin:

Esad gibi unutan eden arkadaşlara bir hatırlatma yapmam gerekirse...

Kimse kimsenin evinde yediği haltı yasaklamıyor,yapamazda zaten.Yedirdiğiniz canlı yem videolarının istediğiniz yerde paylaşın ama bu paylaştığınız yer bu forum olmasın.

Yani canlı yem videolarının piranhalar.com bünyesinde paylaşma yasağıdır.Onun dışında istersen kedi at balığına,biz senin yaptığın yanlışı anlatmakla mükellef oluruz ama gelipte burda bu forumu bu videolar ile zedeleme.Şahsen ben tek taraflı bu yasağa bakmıyorum, işin prestij boyutunu düşünmenizi öneririm,bu konuya onaylamadığınız her geçen gün bu forumun prestij kazanmasına engel teşkil eder...

Bu olayın günah boyutunu takmayan bir kişiye çok üzülürüm,o yüzden senin bu talihsiz açıklamanı canlı yem verenlere maal etmicem.
Hadi herkez müslüman değil dersekte ozaman o arkadaşlara hayvan haklarını hatırlatırım.Hadi hayvan haklarınıda umursamıyorsunuz,insan haklarını hatırlatırım.Diyeceksiniz ki insan hakları nerden çıktı?
Sen bir hobicinin akvaryumunda beslediği (lepistes) balığı,akvaryumunda piranhana yedirip o hobiciyi demorilize ediyorsan bu insan haklarınıda girer.
Hadi insan haklarınıda anlamak istemiyorsunuz,o zaman yaptığınız hobiye saygı duyun.
Ama saygı duymayı yararı olmayan bir olgu üzerine gitmekten yana kullanacağınızda kesin...

Olsun ben yinede size açıklamaktan vazgeçmeyip,bir parçam haline gelen bu forumu benimsemekten vazgeçmiyecem.
Resim

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 13:32   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Yaw ben ne zaman ozur diledim hic hatirlamiyorum cok unutkanim ama olur oyle seyler yine ozurdileriz nede olsa bedeve hahah xD :DSimdi insan haklari dedinde bu amazondakiler piranha yiyor onlar insan degilmi yemesinler mi ?Bu resmen dehset bi olay o zaman.Ben artemia besliyenler gordum sen nasil olurda artemiyayi verirsin baliklarina Ugur abi hadi insan haklarini gectim hayvan haklarinida gectim bana kalirsa hepsini gecelim haha :D

Bu arada niye yazmiacaksin bakalim yazalim hepimiz yazalim nede olsa bedeve.:DYa yasaklansinda yasaklaninca nolcak ben hala anlamadim biz simdi canli yem verdik diye forum kotu bi durumami geldi ?kimler icin kotu bi duruma geldi ben daha hala anlamadim yaw harbi ma*miyim neyim ya?Valla bana sorarsan keske piraya 100 tane vs kedi videosu olsada izlesek forum cossa diyorum sen yasaklamaya calisiyorsun Ugur abi.

Bu arada kafami iiiiicene karistirdin Ugur abicim sonra beni kandiriyorsun iste oyle ozurdilersin falan filan noluyor tehdit falanmi ?Kulagama hic iyi laflar gelmiyor ?Duydumki havuz projesi varmis gicik oldugun kisiler hoppppp canli yem bide burda canli yem yasagi ayaklari falan ne is haha :D
Rocky The Rhombeus
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 13:40   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Esadım tehtid falan ne hadimize :chinese:

Sen en iyisimi cevap yazmak veya soru sormak yerine biraz oku,okumak iyidir.

Okumaktan kasıt,bu başlığı.Onuda yanlış anlama :grin:
Resim

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 13:50   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

TORK yazdı:
Esadım tehtid falan ne hadimize :chinese:

Sen en iyisimi cevap yazmak veya soru sormak yerine biraz oku,okumak iyidir.

Okumaktan kasıt,bu başlığı.Onuda yanlış anlama :grin:

Git turkceyi ogrende gel kocum diyorsun haaa. :aglayan: :DAman bosverelim neyse forum icin iyi olcaksa dedigim gibi yasaklansin bencede.:DBende canli yem verenleri burdan kiniyorum niye canli yem veriyorsunuz tobe tobe kac kere dedim canli degil CAP CANLI olcak diye.Posette 10 saat bekletiyorsunuz yazik mi degil en fazla 1 saat durabilir posette sonra direk tanka anladinizmi.Yada hic vermeyin o zaman daha iyi.

Neyse dedigim gibi forum icin iyi olan herseye benden tam destek en sevdigim seylerden vazgecmesini bilen bi kisiyim. :jackson:
Rocky The Rhombeus
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.03.2011 13:57   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Git turkceyi ogrende gel kocum diyorsun haaa. :aglayan:

Töbe valla ne haddimize.

Normaldir dostum,yaşadığın yerde bende yaşasam,bende bazı şeylere açıklık getiremezdim :chinese:

Anlayışlı birisin,yeterki içimizde birazcık bakış açısı olsun.Ne alınırım nede anlatmaktan usanırım.
Resim
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 12. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz