Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Haziran Ayının Tartışması (Pygocentrus Piraya)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
|
|
Benim pirayaların çekmiş olduğum resimlerinden birkaç derleme yaptım, güzel pozlar çıktı. Gerek yalnız bakıldığında, gerekse sürü ile; cazibeli ve haz veren bir tür. Severek besliyorum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| dorukan/izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Dorukan naptın sen ya,valla şimdi bir tabak yemek söylemiştim,resimleri görünce iştahım açıldı,ekleme yapayım bir tabak daha.
İnanılmaz güzeller valla 41 kere maşallah. 1.ve 3'ncü resim seneye mutlaka takvimde yer almalı. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Bu balık inceleme konusu gerçekten çok faydalı oldu,Ne cevherler varmış bizde maşallah.
![]() |
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 27.08.2007 12:59 İleti: 445 Yaş: 45 Konum: Tekirdağ |
|
|
Maşallah maşallah gözümüz gönlümüz açıldı.
Dorukan balıkların çok güzel 41X ![]() |
|
|
Alper SARAÇOĞLU TEKİRDAĞ |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Maşallah harikalar gerçekten de,paylaşım için teşekkürler Dorukan.
![]() |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Dorukan senin tosunlarda zehir gibi.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Gercekten Cok güzel pirayalarin varmis dorukan abi, pozlarda süper cok begendim resimleri,arada bi böyle paylas iy gelioo walah
|
|
|
>>> Rocky The RHOMBEUS <<< ||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER ||| #ProudRhombeusKingRocky |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 08.09.2009 16:20 İleti: 490 Yaş: 48 Konum: Istanbul |
|
|
Bana sorarsanız her balığın tadı ayrı, serraların her birinin ayrı, pygoların da.
Caribalarının sürü organizasyonu ve saldırganlığı nasıl eşsizse, pirayalarında haşmeti ve renkleri eşsiz. Umarım kısa süre içerisinde ternetzilerle ilgilide yorum yapacak düzeye geliriz. Pirayalarla ilgili benim de bir kaç deneyimim oldu bildiğiniz gibi. Emreden aldığım 8 balık 10 gün içerisinde 1 adete düştü. Daha sonra Osman aldığım 5 adet piraya da yine kısa sürede 1 adete düştü. Bu balıkların elemenisayonlarını çözmek imkansız. Kendi türüne hiç tahamülü yok, bir gün mutlaka yapacaklarını yapıyorlar. Bence gerçek sebep ne açlık, ne yer sorunu. Bunun bilmediğimiz bir nedeni var. Belki strese girdiklerinde bunu yapıyor olabilrler. Ben caribalarla karışık tankta denedim, ama buda çözüm olmadı.Sadece elenme süresini uzattı. Elenme devam etti. Şuan için şuna inanıyorum. Pirayalar büyüdükçe elenme ihtimali azalıyor. Yani 35-40 cmliklerin bir birlerini elemelerinin zor olduğunu düşünüyorum. |
|
|
Faruk Ömer Kanbak İstanbul , Yaş 36 PIRANHA COLLECTOR |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Ömer abi Emre'de 225lik tankda yanlış hatırlamıyorsam 20 üstü Piraya vardı ve gene yanlış hatırlamıyorsam eleme Emre'de olmamıştı. Osman'da da keza o kadar kısa bir zaman diliminde o derece eleme olmamıştı. Yani 8 balığı 10 içinde 1 adede düşmesi gerçekte çok fazla. Yemlemedemi bir eksilik vardı? Çok mu fazla akıntı vardı ya da başka birşey, birşey olmalı gibi geliyor. Sence bakımlarında ya da ortamlarında bir eksiklik olabilir mi?
Bir de 35-40 cm.lik Piraya'larda muazzam sayı 3 diye düşünüyorum. İnş. büyük boylarda Piraya görmek isteriz seni tankları birinde. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Dorukan naptın sen ya,valla şimdi bir tabak yemek söylemiştim,resimleri görünce iştahım açıldı,ekleme yapayım bir tabak daha.
İnanılmaz güzeller valla 41 kere maşallah. 1.ve 3'ncü resim seneye mutlaka takvimde yer almalı. Sağolasın Serkan, bir tabakta tatlı söyleseydin üstüne natıonal yazdı:
Bu balık inceleme konusu gerçekten çok faydalı oldu,Ne cevherler varmış bizde maşallah.
![]() Trakya yazdı:
Maşallah maşallah gözümüz gönlümüz açıldı.
Dorukan balıkların çok güzel 41X ![]() Sağolasın Alper. poison44 yazdı:
Maşallah harikalar gerçekten de,paylaşım için teşekkürler Dorukan.
![]() Rica ederim Anıl, teşekkürler. aykut_oruc yazdı:
Dorukan senin tosunlarda zehir gibi.
Sağolasın Aykut. HergeLe yazdı:
Gercekten Cok güzel pirayalarin varmis dorukan abi, pozlarda süper cok begendim resimleri,arada bi böyle paylas iy gelioo walah
Sağolasın Yusuf, güzel kareler çıktıkça paylaşıyorum. |
|
| dorukan/izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Her ikiside dehşet güzellikte. Valla şunları gördükçe tekrardan alıp büyütesi geliyor insanın.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genel Bilgiler: Balık Pygocentrus piraya genellikle Piraya Piranha ya da San Francisco Piranha denir ve bazen olarak satılan, Piranha Yeme Adam Brezilya'da São Francisco Nehri havzasındaki büyük, saldırgan piranha olduğunu. Bu vahşi doğada 50 cm maksimum uzunluğu ulaşan, en büyük piranhalar biridir ve bazen sarı karın rengi, gümüş gözler ve muayene etti fibröz adipoz yüzgeç olan portakal, en güzel kabul ediliyor. Diğer çoğu piranhalar gibi, P. piraya yanal sıkıştırılır ve profili kabaca dairesel ve çok keskin dişleri ağız dolusu taşımaktadır.Alt çene, kalın, güçlü ve çıkıntılı olan. Böyle Rio São Francisco Piranha, Siyah-kuyruklu Piranha, Kral İmparator Piranha, ve yerel olarak sadece piraya denir gibi birçok yerli isimlerle de bilinir. Bu balık bir otobur bir memelinin, ama aç, stresli ya da canlı yem arayan çok agresif olduğunda. Büyük boyutları ile birlikte bu özelliği insan için bir tehlike haline getiriyor. Insanlar üzerinde Piranha saldırılar çoğunlukla anekdot vardır.Piraya tohum ve sucul bitki materyali ile birlikte, küçük balık ve böcek yemeyi tercih ediyor. Piraya bazen bir akvaryum balığı olarak kullanılabilir. Genellikle esaret altında yetiştirilmiş, bu nedenle akvaryum pirayas genellikle Güney Amerika'dan ithal ve pahalı olabilir. Bir piraya sahip bir tank paylaşan başka balık aynı ya da benzer bir piranha türlerinin olmalıdır. Diğer balık türleri saldırdı ve yemiş olacak. http://www.youtube.com/watch?v=WS2yXFp0 ... edded#t=0s http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tiRoU#t=0s http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ibCJE#t=0s http://ichthyopedia.yolasite.com/pygocentrus-piraya.php Sitesinden Alınarak Düzenlenmiştir |
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Bu güzel resimler için teşekkürler Eyüp.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
eyyüp yine güzel bir paylasim yapmissin kardesim.
|
|
|
>>> Rocky The RHOMBEUS <<< ||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER ||| #ProudRhombeusKingRocky |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz