2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 35 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 20:43   İleti başlığı: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Önce 1 nat hemen ardından ikince nat öldü ikinci nat biraz zayıf hareketsizdi diğer 2 nat bir kısmını yedi oda öldü kaldı 2 nat artık ölüm haberleri vermekten bıktım natlar değil ben sitrese girdim resmen :?
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı baskut

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 20:46   İleti başlığı: Re: 2 Nat Daha Öldü Deli Olucam Artık   

Kardeş gözünü seveyım ya ne oluyor bunlara Allah aşkına yazıktır gunahtır ya. İyice temizle su tankını malzemelerını guzel kalıtelı al, yazık hayvanlara acı cekerek oluyorlar uzuluyorum her yazısında. Ya oksijensızlıkten yada acı cekerek olduklerı kesın. Gunah ne dıcegımı bılmıyorum keske ızmırde olsan atlıcam arabaya gelcem yanına :sad: :sad: :sad:
Emre Başkut

Çevrimdışı Mehmet KARATAŞ

Moderator

Moderator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 21:15   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Çok geçmiş olsun Hayrullah abi,tankinla ilgili geniş bi bilgi verirsen,resim eklersen sorunun ne olduğunu çözmede yardımcı olabiliriz.
Kum,dekor,filitre,beslenme v.b gibi bilgiler verir ve resim eklersen belki bi açıklık getirebiliriz.

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 21.01.2013 21:27   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

:roll: Abicim al kalan balıkları bi kovaya koy.
Akvaryumu boşalt sıcak suyla iyic yıka. O haliyle ful içme suyu doldur. Kumu da koyma. Hiçbişey koyma. Sıcaklığı 27 yap. Al balıkları içine, ışığı kapat. Bikaç saat sonra da hafif yemleme yap.
Çok ilginç bi durum gerçekten artık tecrübeli :teksan: abilerimiz olaya ciddi bir şekilde el atsınlar diyorum. :mrgreen:

Saygılar. İyi günler dilerim. İnşallah son olur.
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 21:50   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Şuan su değişimini yaptım akvaryum içini bir güzel temizledim yanlız içinde bir adet m.kök vardı bizim akvaryumcudan aldığım onu çıkardım çünkü temizleme esnasında köküde çıkarayım dedim ufak ufak parçalara ayrılmıştı yani bizim akvaryumcu mango kökü diye kuylamış olabilir diye dekor olarak hiç birşey yok şuansadece kum var kumun ve akvaryumun fotoğrafını çekip birde size göndereyim abartısız söylüyorum ölü balıkları sudan çıkarınca gözlerim doldu ağlicaktım nerdeyse bu iş canımı gerçekten çok sıktı su değerlerini öğrenmek için bizim akvaryumcuya gittim adam bana neye ölçecen suyunu gerek yok zaten bizdede ölçmek için herhangi bir şey yok dedi yani anlicağınız bizim akvaryumcu pek anlamıyor bu işlerden galiba kumun torbasında akvaryum için olduğunu anladık ama ne kumu olduğu bile belli değil. :sad:
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 22:05   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Kum akvaryum resimleri

Resim

Resim

Resim

Resim
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 21.01.2013 22:22   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Kardeş su sararmış amonyaktan ve nitrattan komple yıka malzemelerı tekrar kur baska bır caresı yok belırlı aralıklarda kalan balıkalrda olebılır.
Yaş Kesenin Baş Kesenin Sonu Olmaz ... Kasap_Erol

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 22:29   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Su akvaryumu ilk kurulumundan mango kökünü nekadar yıkadıysam da hep böle sarı kaldı su değişimlerde çok az bir değişme olduysa da sarardı ne yazikki.
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 21.01.2013 22:42   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Mango kokuyle alakası yok nıtrat ve amoyakla alakalı bastan kurman en ıyısı kardes aynı olay bana da oldu 2 partı balık öldürdüm.
Yaş Kesenin Baş Kesenin Sonu Olmaz ... Kasap_Erol

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 22:52   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Hayrullah geçmiş olsun suyun rengine göre yorum zor olucak kök den dolayı sararma mı yoksa su değerlerimi bozuldu akvaryumu kuralı zaten ne kadar oldu ki çok fazla yemleme yapmadığı var sayarsak amanyok bu kadar hortlamaz başka bir sıkıntı var su değerlerinde ama sen tankı kurduk dan kaç gün sonra balıkları koydun bu akvaryuma? Derecen yapıştırma derecelerden galiba tam net gösteriyor mu kontrol et bir elinle suyu çok mu soğuk başka aklıma gelmiyor bir şey. Bide şu senin filtrenin kafası çok yukarı da suyun üstünde galiba yarısı o ısınmıyor mu çok motorun kafasını yakma sakın...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 22:53   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Bende dış filtre yok sorun sebebi bu olabilir mi ?
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 22:56   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

İllaki olması gerek yok iç filtre de su döngüsü olur tabi dış filtre hacmi kadar olmaz ama sorun filtrelerle alakalı değil su değerleriyle bence? suyu koyduk dan kaç gün sonra balıklar geldi...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 23:07   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Suyu hazırladıktan 1 hafta sonra balıklar geldi abi.
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 23:14   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

1 haftada su normal seviye gelmiştir. Balıkların ölümü izledin mi nasıl ölüyorlar yoksa ölmüş ve diğerleri tarafından yenmiş olarak mı buluyorsun? Su üstüne ani hareket edip nefes alıp dibe inerken kabarcık bırakıyorlar mı? Kuma sürtünme yapıyorlar mı? Solungaçlarında kızarma var mı? Solunum yapmayı ne kadar da bir yapıyorlar biraz gözlem yapıp anlatsana?
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı onestoo

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 21.01.2013 23:17   İleti başlığı: Re: 2 nat daha öldü deli olucam artık   

Suda yukarıdan aşağı inerken bazen ağızlarından baloncuk çıkıyor solungaçlarında kızarma var birde hızlı gidip geliyor solungaçları kuma sürtünme olayıda çoğu zaman görüyorum
Hayrullah sizcan
Van Erciş

100x40x50
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 35 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz