Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yeniyim Yardım Edin Lütfen
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Hımm anladım teşekkür ederim.Acaba 200 lt lik akvaryumu ma hangi iç filtreyi tavsiye edersiniz (eheim,tetra hariç onlar biraz tuzlu çünkü
|
|
|
çağrı ilban 21
https://www.superteklif.com/super-uye-f ... ___eql____ |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Resunun magıc-1000 yada atman at-103f önerebilirim verdiğin satış sitesi hakkında bir bilgim yok ama malzeme alım satımda konu ile ilgili bir sabit başlık var, üyelerimize indirimli bir satış yeri inceleyebilirsin..
Eğer yok ise cam temizleyici,kepçe,derece gibi ufak tefek şeylerinde bulunması gerekir. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Resunu bende tavsiye edebilirim oldukça uzun ömürlü filtreler.
|
|
EMRE AKDAĞ
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
İlgili başlıktan fiyat sorabilir veya belirtilen telefon numaralarından fiyat alabilirsin. Forum üyesi olduğunu belirtirsen indirim yapılacaktır.
http://www.piranhalar.com/viewtopic.php?t=4730 |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Eheim dış filtrende O-ring denilen emniyet lastiği yok yada yırtık ise ses yapabilir. Dış filtrenin içinde aşırı hava kaldığında da ses yapması mümkündür. Filtrenin ses yapmaması için en kolay yöntem taşırma yöntemi ile doldurman. Birde öyle dene bakalım.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Taşırma yöntemi konusunda hiç bir fikrim yok malesef, nasıl oluyor detaylı şekilde anlatabilirmisiniz
Barış bey sera group a bir mail attım forum üyesi olduğumu söyledim. Sizinde tavsiye ettiğinizi söyledim birkaç parça ekipman fiyatı sordum cevap bekliyorum. Gerçekten uygun fiyat verirlerse tabiki bundan sonra alışverişlerimi hep ordan yaparım. Sizde tavsiye ettiğinize göre yardımcı olacaklardır ve bu işlerden iyi anlıyorlardır zaten.Teşekkurler herkeze |
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Filitreni banyoda azına kadar su ile doldur,motor kısmını taktağında sular yanlardan dökülecek şekilde olmalı.Sonrada yerine götür ve tak fişe.Kısık aralıklarla ses yapıyorsa içinde hava kalmıştır.Bunun bir çok sebebi olabilir,lastiklerden hava alıyordur mesela bu lastikleri iyi kontrol et.Muslukları sıkı çevir...
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
dumspirospero yazdı:
Taşırma yöntemi konusunda hiç bir fikrim yok malesef, nasıl oluyor detaylı şekilde anlatabilirmisiniz
Barış bey sera group a bir mail attım forum üyesi olduğumu söyledim. Sizinde tavsiye ettiğinizi söyledim birkaç parça ekipman fiyatı sordum cevap bekliyorum. Gerçekten uygun fiyat verirlerse tabiki bundan sonra alışverişlerimi hep ordan yaparım. Sizde tavsiye ettiğinize göre yardımcı olacaklardır ve bu işlerden iyi anlıyorlardır zaten.Teşekkurler herkeze Telefon ile Naci Bey'den fiyat alabilirsen daha çabuk sonuç alacaksındır. Maillerine verimli olarak bakıp, cevap vermeyebilirler. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Anladım Resul Bey teşekkurler.Birde o şekilde yapıyım.
Barış bey dediğiniz gibi aramak daha iyi olacaktır sanırım.... |
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Taşırma yöntemini uygularken dış filtreni her zaman durduğu yerde geniş bir leğene koy öncelikle. Daha sonra dış filtrenin alttaki çekiş girişine hortumu tak. Sonra üstten en tepeye dolana kadar dış filtrene su ekle ve motorun kafasını taşıra taşıra yerine monte edip mandalları kapat. Fakat bu taşırmayı yaparken motorun kafasının üzerindeki çıkış girişine hortumun takılı olmamasına dikkat et yoksa basınçtan motor kafası oturmayacaktır yerine. Zaten taşarken hem kenarlardan hem de tepede açık kalan uçtanda taşacakdır.En son mandalları da kapadığında çıkış hortumunu da bağlayarak muslukları açıp fişe takabilirsin.Çok kısa bir süre havayı attıktan sonra hiç ses yapmaması gerekir. Kolay gelsin.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tekrar merhaba taşırma olayı hakkındaki yardımlarınız için sağalun...
Bugun sera grup a gittim içerisi baya bir kalabalıktı ve sandığımdan daha büyük bir yermiş halbuki girişi ufacık bir bakkalı anımsatıyor... |
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Rica ederim, Çağrı. Aldığın ürünleri güle güle kullan.
Mangrow kökünün suyu hiç renklendirmemesi enteresan. Benim aldıklarım kaynattığımda salınım yapmıştı. Bence yine de tankının suyunu takip et. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Hadi yav tamam Barış suyu aradA bir kontrol ederim ama neredeyse 1 saat oldu kökü koyalı, suyun renginde hiç birşey yok acaba mango köku yerine başka bir şey mi verdiler? Ama plastik falan diğil yani doğal birşey olduğu belli ama belki mango değilde başka birşeyin kökü olma ihtimali varmı
Bu arada bitkilerimde pamuklanma var sebebi nedir normal birşey mi yoksa bir sakıncası var mı? arada akvaryumda pamucuklar uçuşuyor fakat sonra köke falan takılıp kalıyorlar. |
|
|
çağrı ilban 21
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Eğer yeni tür bir kütük gelmediyse, Seradakiler Mangrow köküydü.
Bahsettiğin pamuklanma konusunda, yeni bir başlık açıp, fotoğraf ekleyebilirsen daha rahat yardımcı olunacaktır. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Kaynatmanın asıl mantığı suya vereceği kahve rengiliği azaltmaktır.Mutlaka suya belli bir salınım yapıyordur, illa suyu çok koyu yapacak diye beklenmemeli.Herhangi bir kütüğüde kaynatsanız kaynattığınız suda bir koyuluk bırakır arkasında.
Bahsettiğiniz pamuklanma sakal şeklinde oluşan siyah algler ise tanktaki nitrat oranın artması, ani ph oynamaları ve ışık süresinin çok ve şiddetli olmasından kaynaklanabilir.Öncelikli tavsiyem aydınlatma durumunuzu gözden geçirmeniz. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz