Tüm zamanlar UTC + 2 saat
3 Nattereri, 2 Çöpçü, 80*50*50 Tank
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
* Arkadaşlar önce herkese çok selam. Foruma yeni üye değilim ama bir türlü yazma fırsatı bulamıyordum. Umarım bundan sonra hem yazılı hem de kendi akvaryumumdan aldığım görüntülerle daha sık görüşebileceğiz. Sizden bir kaç bilgi almak istiyorum izninizle..
* Bende 12 cm boylarında 3 adet nattereri ve iki adet de 20 cm. lik çöpçü var. Başlıkta belirttiğim tank ölçülerinde 2 adet piranha daha koymak istiyorum. Ebatlar uygun mudur? Eğer uygun ise satmak isteyen arkadaşlarla görüşebilirim. * Şayet bu akvaryumdaki populasyonu biraz arttırma şansım var ise, bunların yanına Nattereri değil de başka cins bir amazon alsam aralarında bir uyumsuzluk olabilir mi? * Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Keyifli paylaşımlar;) |
|
|
Soner Öztürk
Üsküdar 35 80*50*50 18 cm 3 adet, 13 cm 2 adet Nattereri 30 cm siyah, 20 cm leopar vatoz |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Ben yeni bi üyeyim ama sanırım çöpçülerini kısa bi süre sonra yerler.Hep aynı akvaryumdamındılar bunlar
|
|
|
VoLkAN GüRsEs(1982)
B ÇeKmEcE 3 adet NaTtErErİ 5-7cm
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bu arada imza kısmını doldurmamışsın ad,soyad,şehir kısmı sanırım onun için fazla mesaj gelmez
|
|
|
VoLkAN GüRsEs(1982)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
remiii yazdı:
Bu arada imza kısmını doldurmamışsın ad,soyad,şehir kısmı sanırım onun için fazla mesaj gelmez
Tavsiyen için teşekkürler Remiii. İmzamı güncelledim. Bu arada akvaryumuma daha önce Challenger, Astronot ve Tarak balığı dedikleri müren cinsi balıklar atmıştım bizim akvaryumcunun tavsiyesi ile. Ama hepsi yem oldular maalesef. Bir tek challengerı ağır yaralı olarak kurtarabildim. Şu an arkadaşımın tankında mutlu mesut takılıyor. Şu ana kadar denediğim balıklar içinde hayatta kalan tek balık cinsi vatoz ismiyle sattıkları bu çöpçüler.. |
|
|
Soner Öztürk
Üsküdar 35 80*50*50 18 cm 3 adet, 13 cm 2 adet Nattereri 30 cm siyah, 20 cm leopar vatoz |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Vatozlar senin yawrulardan şuan büyükler ondan şanslılar.Ama seninkiler büyüyünce onlarıda icabına bakıcaklar
|
|
|
VoLkAN GüRsEs(1982)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Tekrar aramıza hoşgeldin.
İmzanı oluşturduğun için teşekkürler. Vatozların şu anda yaşıyor olması, ileride de yaşayacakları anlamına gelmez. Sert derili ve dikenli bir yapıya sahip oldukları için piranhalar ilk aşamada vatozlar ile ilgilenmeyebilirler. Belirttiğin ölçülerde 2 adet daha ekleyeblirsin. Ancak, tecrübelere göre nattereri sayısının en az 6 olması gerekiyor. Nattererilerin yanına başka bir amazon balığı koyamazsın. Zaten sen de tecrübe etmişsin ve yaşatmadıklarını görmüşsün. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
nameless yazdı:
Tekrar aramıza hoşgeldin.
İmzanı oluşturduğun için teşekkürler. Vatozların şu anda yaşıyor olması, ileride de yaşayacakları anlamına gelmez. Sert derili ve dikenli bir yapıya sahip oldukları için piranhalar ilk aşamada vatozlar ile ilgilenmeyebilirler. Belirttiğin ölçülerde 2 adet daha ekleyeblirsin. Ancak, tecrübelere göre nattereri sayısının en az 6 olması gerekiyor. Nattererilerin yanına başka bir amazon balığı koyamazsın. Zaten sen de tecrübe etmişsin ve yaşatmadıklarını görmüşsün. Tekrar teşekkürler Bundan evvel denemiş olduğum balık cinsleri piranha cinsi değildi. Başka cins bir-iki piranhanın da katılımı akvaryumumu biraz daha renklendirebilir diye düşünmüştüm. Vatozlar ise neredeyse 1 yıldır beraberler. Sanırım alıştılar ya da bendeki nattererilerin yalnızca vatozlara karşı bir zaaf var |
|
|
Soner Öztürk
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.02.2006 20:51 İleti: 2696 Yaş: 64 Konum: İstanbul |
|
|
Düz mantıkla bakarsan; belli bir kural yok her boy akvaryumda her sayıda nattereri besleyebilirsin.Amaç belirlemek önemli,Su şartlarının sık sık bozulmadığı,yaralanmaların ve kayıpların olmadığı,doğala ortama yakın gözlemler yapabileceğin kısaca akvaryumun zevkini alabileceğin bir ortam istiyorsan,tankın büyük,balık sayın fazla olmalı.Başka türlerin piranha akvaryumu içinde olabilirliği yoktur.Hadi diyelim, uzun denemelerle,kayıplarla böyle bir ortam yaratıldı.Bu seferde görüntü komik olacaktır.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
muscle2 yazdı:
Düz mantıkla bakarsan; belli bir kural yok her boy akvaryumda her sayıda nattereri besleyebilirsin.Amaç belirlemek önemli,Su şartlarının sık sık bozulmadığı,yaralanmaların ve kayıpların olmadığı,doğala ortama yakın gözlemler yapabileceğin kısaca akvaryumun zevkini alabileceğin bir ortam istiyorsan,tankın büyük,balık sayın fazla olmalı.Başka türlerin piranha akvaryumu içinde olabilirliği yoktur.Hadi diyelim, uzun denemelerle,kayıplarla böyle bir ortam yaratıldı.Bu seferde görüntü komik olacaktır.
Daha düz bir mantıkla bakacak olursak, benim tank rahatlıkla 50 adet piranhayı da içine alabilir. Ama benim amacım bir tankın içinde balık biriktirmek değil tabii ki. Zaten o yüzden bir veya iki balık takviyesinin mümkün olup olamayacağını sormuştum. İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkürler |
|
|
Soner Öztürk
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.08.2006 11:45 İleti: 5652 Yaş: 49 Konum: İstanbul |
|
|
Forumdaki sabit başlıkları da okumanı tavsiye ederim. Yararlanabileceğin bir çok bilgiyi forumda bulabilirsin.
Kolay gelsin. |
|
|
Barış UZMAY P. Piraya (1)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Soner öncelikle hoşgeldin. Çöpçü dediklerin bu linkte görebileceğin balıklardır. http://www.piranhalar.com/viewtopic.php?t=5199
Akvaryumunun boyutu bir süre sonra yetersiz geleceğinden 3'den fazla balık eklemeni tavsiye etmiyorum. Piranhalarının yanına ancak pygocentrus türünden ; cariba,piraya,ternetzi gibi sürü ile yaşayan piranhalardan ekleyebilirsin ki bu türler ülkemizde satılmamakta, ancak özel sipariş ile senede 1 belki 2 kez çok nadiren gelmektedir. O yüzden piranha harici başka cins balıkları beslemeye çalışmaman en doğrusu olur çünkü hepsi birer potansiyel yem olacaktır piranhaların için. Kolay gelsin ![]() |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
red bellied yazdı:
Soner öncelikle hoşgeldin. Çöpçü dediklerin bu linkte görebileceğin balıklardır. http://www.piranhalar.com/viewtopic.php?t=5199
Akvaryumunun boyutu bir süre sonra yetersiz geleceğinden 3'den fazla balık eklemeni tavsiye etmiyorum. Piranhalarının yanına ancak pygocentrus türünden ; cariba,piraya,ternetzi gibi sürü ile yaşayan piranhalardan ekleyebilirsin ki bu türler ülkemizde satılmamakta, ancak özel sipariş ile senede 1 belki 2 kez çok nadiren gelmektedir. O yüzden piranha harici başka cins balıkları beslemeye çalışmaman en doğrusu olur çünkü hepsi birer potansiyel yem olacaktır piranhaların için. Kolay gelsin ![]() Gösterdiğin ilgi ve verdiğin bilgi için teşekkürler;) Çöpçü derken, akvaryumumu pırıl pırıl yapan vatozlarımı kastetmeye çalışmıştım. Şu an için yurt dışından balık sipariş etmeye değecek bir tankım yok ne yazık ki. Ama 2 piranha daha eklediğimde balıklara aşırı bir rahatsızlık vermeyeceksem ne mutlu bana. Şimdi 10 cm civarında 2 adet nattereri arıyorum. İlgilenen arkadaşlara duyurulur:) |
|
|
Soner Öztürk
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Yararlı olduysam ne mutlu bana. Güncel piranha ilanlarını takip etmek için forumumuzun http://www.piranhalar.com/viewforum.php?f=21
linkini takip edebilirsin. Kolay gelsin |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Aramıza hoş geldin, arkadaşlar gereken bilgileri vermişler. Benim ricam ise kalın harf baskısı ile yazmaman.Resim videolarını en kısa zamanda bekliyoruz.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz