Yetişkin Olmayan Serrasalmuslardaki Tavır Sorunsalı

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 5 sayfadan 5. sayfa [ 62 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4, 5
Yazar Mesaj

Çevrimdışı deradlerskartal

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.08.2013 02:12   İleti başlığı: Re: Yetişkin Olmayan Serrasalmuslardaki Tavır Sorunsalı   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Epey zaman geçti konuyu açalı. Manu büyüyor. Bir sürü şey araştırdım zamanında bu konu ile ilgili. Bir sürü şey denedim. Lakin çok net bir sonuca dayanıyor konu: ZAMAN.. Serralarda arsız davranış boydan başka hiç birşeyden geçmiyor. Bu gruba spillolar dahil değil. 18-19 cm lerde bir rhombeus alınca durumu çok iyi anladım. Manu 3 cm civari büyümüştür geldiğinden beri. Rhomla komşu olduktan sonra hareketlendi, iştahlandı.. Ama ben yaklaşınca hep kaçtı. Rhombeus öyle değil.

Özetle çıkarımım; arsızlaşmanın tek kanunu boylanma. İştah ve hareket artırmanın kanunuda komşu bir serra.. durum budur.

Saygılar, zevkli hobiler...
Şafak KARTAL / ANKARA
H.Sipinifer-Manueli-Rhombeus-Natteri
My fish eats your fish
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Murat Tepebaş

Yasaklı Üye

İletiTarih: 09.08.2013 14:25   İleti başlığı: Re: Yetişkin Olmayan Serrasalmuslardaki Tavır Sorunsalı   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

deradlerskartal yazdı:
Epey zaman geçti konuyu açalı. Manu büyüyor. Bir sürü şey araştırdım zamanında bu konu ile ilgili. Bir sürü şey denedim. Lakin çok net bir sonuca dayanıyor konu: ZAMAN.. Serralarda arsız davranış boydan başka hiç birşeyden geçmiyor. Bu gruba spillolar dahil değil. 18-19 cm lerde bir rhombeus alınca durumu çok iyi anladım. Manu 3 cm civari büyümüştür geldiğinden beri. Rhomla komşu olduktan sonra hareketlendi, iştahlandı.. Ama ben yaklaşınca hep kaçtı. Rhombeus öyle değil.

Özetle çıkarımım; arsızlaşmanın tek kanunu boylanma. İştah ve hareket artırmanın kanunuda komşu bir serra.. durum budur.

Saygılar, zevkli hobiler...
Şafak söylediklerine kısmen katılıyorum, çok büyük serralarda hiç bir şeyden korkmuyor ve sürekli aynı yerlerinde yatıyor ele veya çevreye tepki sıfır ben dev gibi rhombeus gördüm sürekli yerindeydi ve hareketlere tepkisi yoktu, akvaryumlarda karşılaştıkları davranışlar balıkların davranışları üzerinde mutlaka etkisi var, ayrıca doğal ortamında ne kadar kaldıkları da etki eder, mesela küçük olarak yakalanıp akvaryumda hiç ilgi görmeyen serra pek fazla saldırgan olacağını düşünmüyorum, hayvan davranışları başta açlıkla ve çevresel faktörlerle mutlaka öğretilir de unutulur da......
Murat Tepebaş
İstanbul Mali Müşavir
Serrasalmus Diamond Rhombeus, Serrasalmus Spilopleura
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 5 sayfadan 5. sayfa [ 62 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz